Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Προϊόντα
'Ηθη και Έθιμα, Συνήθεια
Η Παράδοση σήμερα...
Δρυμοί, Δάση, Χλωρίδα
Θάλασσα, Λίμνες, Ποτάμια
Πανίδα - Ορνιθοπανίδα
Σπήλαια
Κέντρα Ενημέρωσης για το Φυσικό Περιβάλλον
Γαρίδες με μέλι
Γαρίδες με μέλι

Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες
2 κουταλιές μέλι
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι ελιάς
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ σκεύος – τηγάνι τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό και μόλις «μουδιάσουν» ρίχνουμε και τις γαρίδες μας. Τις ανακατεύουμε, κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και τις αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, κι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το μέλι,  και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά.
Μόλις γίνει αυτό, βάζουμε μία-μία τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 3-4 λεπτά και να ρουφήξουν από αυτά τα πεντανόστιμα υγρά. Τις πιπερώνουμε και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Παίρνουμε τη σάλτσα των μυρωδικών από το πρώτο τηγάνι την προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα του μελιού ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τις γαρίδες.

Μαρία Λόη

Πηγή: Εθνικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας

Μέλι
Θεραπευτικές ιδιότητες
Ποιο είναι το καλό μέλι;
Ζαχαρώνει το μέλι; Φυσικά!
Είπαν για το μέλι...
Ανοιξιάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Γαρίδες με μέλι
Χαλβάς με μέλι
Το γνήσιο μούσλι

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.