Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Προϊόντα
'Ηθη και Έθιμα, Συνήθεια
Η Παράδοση σήμερα...
Δρυμοί, Δάση, Χλωρίδα
Θάλασσα, Λίμνες, Ποτάμια
Πανίδα - Ορνιθοπανίδα
Σπήλαια
Κέντρα Ενημέρωσης για το Φυσικό Περιβάλλον
Ανοιξιάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Ανοιξιάτικη σαλάτα ζυμαρικών

Υλικά
1-1/2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1-1/2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1-1/2 φλιτζάνι μπρόκολο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
2 μεσαίες τομάτες κομμένες σε κύβους, χωρίς τα σπόρια
3/4 του φλιτζανιού κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/2 του φλιτζανιού καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1/4 του φλιτζανιού μέλι 
1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού
1-1/2 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
3/4 κ.γ. βασιλικό
3/4 κ.γ. ρίγανη 
Αλάτι & πιπέρι 
170 γρ βρασμένα λινγκουίνι ή φετουτσίνι 
Τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το μπρόκολο και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά αρκετά και προσθέστε τις ντομάτες, το κολοκυθάκι, το καρότο, το μέλι, το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού και τα μπαχαρικά. Σιγοβράστε για περίπου 4 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε μία κατσαρόλα βράστε τα ζυμαρικά. Ρίξτε το μείγμα στα έτοιμα ζυμαρικά και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

Πηγή: Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας

Μέλι
Θεραπευτικές ιδιότητες
Ποιο είναι το καλό μέλι;
Ζαχαρώνει το μέλι; Φυσικά!
Είπαν για το μέλι...
Ανοιξιάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Γαρίδες με μέλι
Χαλβάς με μέλι
Το γνήσιο μούσλι

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.