Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Εκμέκ
Εκμέκ

Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
λίγο βούτυρο
λίγη κρέμα άνθος αραβοσίτου ή κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτί φυτική σαντιγί
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
λίγα αμύγδαλα καβουρντισμένα

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ½ ποτήρια νερό
λίγο λεμόνι
3 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε το φύλλο αφού του έχουμε προσθέσει από πάνω λίγα κομμάτια βούτυρο ή λίγο λιωμένο βούτυρο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε χλιαρό, στο ζεστό φύλλο που έχουμε μόλις ψήσει. Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και τη βάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο (προσοχή, πρέπει να έχει κρυώσει).
Από πάνω βάζουμε μια λεπτή στρώση σαντιγί (η σαντιγί γίνεται χτυπώντας την κρέμα με άχνη ζάχαρη και λίγες βανίλιες) και γαρνίρουμε με αμύγδαλα που έχουμε καβουρντίσει.

Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.