Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Καρυδάτα
Καρυδάτα - Μία συνταγή από τον Ελικώνα Βοιωτίας

Υλικά
6 Αυγά
6 ποτήρια καρύδια
3 ποτήρια φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγο ξύσμα λεμονιού
λίγη κανέλλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μπέικιν-πάουντερ, τις βανίλιες και το λεμόνι. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγη κανέλλα. Πλάθουμε το μείγμα στο σχήμα που θέλουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε την καρυδάτα στους 175 βαθμούς κελσίου.

Πηγή συνταγής: 'Εταιρεία Προστασίας Ανάπτυξης Ελικώνα ΑΕ. Πληροφορίες: τηλ. 22610 80661, 80662

   

Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.