Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Δήμητρας

Υλικά
800γρ. φυτίνη
600γρ. ζάχαρη
8 κρόκους αυγών
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό
1 φακελάκι σόδα που το διαλύουμε στο κονιάκ
1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ το οποίο διαλύουμε στο πορτοκάλι (προσοχή μεγάλο δοχείο γιατί φουσκώνει και χύνεται)
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη φυτίνη να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και έναν έναν τους κρόκους. Στη συνέχεια το κονιάκ, το χυμό, το ξύσμα και το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε ελαφρά. Δεν προσθέτουμε όλο το αλεύρι από την αρχή γιατί ενδεχομένως δεν το χρειάζεται όλο.
Δοκιμάζουμε αν πλάθεται η ζύμη την οποία έχουμε αφήσει να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε και αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους  170 C για 20 λεπτά περίπου.  

Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.