Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς Σαμιώτικος

Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
1/2 ή 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
2 κουταλ. γλυκού κανέλλα
Για το σιρόπι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 φλούδα κανέλλα 

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Μετά προσθέτουμε την κανέλα. Σε άλλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι (χωρίς να καεί).
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το σουσάμι και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές ακόμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιρόπι, ανακατεύοντας διαρκώς.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Αδειάζουμε σε μεγάλη φόρμα ή μικρά φορμάκια και ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει ή απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και κόβουμε σε ρόμβους αφού κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλλα.  

Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.