Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι

Υλικά
4 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
1/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2 κρόκους αυγού
3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
1/4 φλιτζανιού νερό
1 κουτ. του γλυκού βανίλια σκόνη
1 πακετάκι ζελατίνη σε σκόνη, άγλυκη

Εκτέλεση 
Σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ αναμειγνύουμε το βρασμένο ρύζι, τις σταφίδες και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Σε μία κατσαρόλα αναμειγνύουμε τους κρόκους, το γάλα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι και τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση σε σιγανή φωτιά. Το αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα του ρυζιού. 
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το νερό και πασπαλίζουμε τη ζελατίνη από πάνω. Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη και να διαλυθεί. Pίχνουμε το μείγμα αυτό στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και σερβίρουμε. 

Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.