Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Μυζηθροπιτάκια
Μυζηθροπιτάκια

Υλικά
Για το ζυμάρι
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη μαλακιά. (Χρησιμοποιούμε όμως και αρκετό αλεύρι όταν ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη για να γίνει ανθεκτικό το φύλλο και να μην κολλά στο άνοιγμα, αφού θα προσπαθήσουμε να γίνει πολύ λεπτό)
250γρ. μυζήθρα
κανέλα

Εκτέλεση
Μαλάσσουμε τη μυζήθρα με λίγη κανέλα. Βάζουμε τη μυζήθρα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει σε αποστάσεις, και σκεπάζουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο που έχουμε ήδη φτιάξει. Πατάμε ελαφρά με το χέρι για να ακουμπήσουν καλύτερα τα δύο φύλλα-ζυμάρια. Με ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτάκια προσπαθώντας να μένει η μυζήθρα στο κέντρο. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά, τα γυρνάμε κι από την άλλη. Τα μυζηθροπιτάκια σερβίρονται με μέλι και τα συνοδεύουμε με τσικουδιά.
Η μυζήθρα που χρησιμοποιείται εδώ είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιούμε και στα καλιτσούνια.

Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.