Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Ενότητες
Η Ελλάδα της Γεύσης
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)

Υλικά
Για το ζυμάρι
1½ φλιτζάνι βούτυρο φυτίνη ή ελφίνο
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
5 αβγά
1 μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη (περίπου 1 κιλό για τα παραπάνω υλικά)

Για τη γέμιση
1 κιλό φρέσκια μυζήθρα (ανθότυρο)*
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό

Προετοιμασία ζύμης
Η ζύμη ανοίγεται για καθένα καλιτσούνι με τον πλάστη. Το πάχος πρέπει να είναι λιγότερο από μισό εκατοστό. Το κόβουμε στις διαστάσεις που θέλουμε με ένα ποτήρι (ανάποδα) με διάμετρο περίπου 7-8εκ. Να σημειωθεί ότι όταν ανοίγουμε το ζυμάρι δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αλεύρι.

Εκτέλεση
Τοποθετούμε τη μυζήθρα στο κέντρο της κάθε ζύμης και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκριες. Στη συνέχεια την πιέζουμε για να σμίξει και να γίνει η μορφή που γνωρίζουμε (λυχναράκια). Χτυπάμε ένα αυγό επιπλέον και τα δύο ασπράδια που έχουμε κρατήσει από τη ζύμη και αλείφουμε με αυτό (μόνο τη μυζήθρα) με ένα μαλακό βουρτσάκι στα έτοιμα προς ψήσιμο καλιτσούνια. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. Ψήνουμε σε φούρνο με θέρμανση αέρος στους 180ο Κελσίου περίπου 15 λεπτά.

* Στο Ηράκλειο και το Λασίθι ονομάζεται μυζήθρα το τυρί που στα Χανιά και την Αθήνα ονομάζεται φρέσκο ανθότυρο.

Παραγγείλτε το προϊόν
Παραγγείλτε καλιτσούνια από το Ηράκλειο Κρήτης
Γλυκά
Αμυγδαλωτά Σκιάθου
Αυγoφέτες
Βαρβάρα με νισεστέ
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα Γιαννιώτικη
Γιαουρτόπιτα
Γλυκό με γιαούρτι
Γλυκό με μέλι και χουρμάδες
Εκμέκ
Καλιτσούνια (Λυχναράκια)
Καρυδάτα
Καρυδόπιτα
Καρυδόπιτα Χιώτικη
Κέικ διαίτης με πορτοκάλι
Κέικ καρότου με ξηρούς καρπούς
Κέικ καρότου με πορτοκάλι
Κέικ καρότου
Κέικ με γιαούρτι
Κέικ με σταφίδες
Κέικ με τρούφα
Κολοκύθα
Κουλουράκια της Δήμητρας
Κουλουράκια της Γιαγιάς
Κουραμπιέδες
Κρέμα Καραμελέ - Με χαμηλά λιπαρά
Κυδώνι πελτές
Λουκουμάδες
Μελόπιτα με χυμό πορτοκαλιού
Μήλα Τριπόλεως τηγανητά
Μελομακάρονα της Τήνου
Μηλόπιτα
Μουστοκούλουρα
Μπασμπούσα
Μπισκότα σπιτικά με μαρμελάδα
Μυζηθροπιτάκια
Νηστήσιμο κέικ της Ειρήνης
Πασχαλινό Πολίτικο Τσουρέκι
Ρεβανί
Ρυζόγαλο
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Τούρτα φουντούκι
Φανουρόπιτα
Χαλβάς με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού
Χαλβάς πολίτικος σιμιγδαλένιος
Χαλβάς Σαμιώτικος
Χαλβάς σπιτικός
Χαλβάς Φαρσάλων με νισεστέ και βούτυρο
Χίλια εύκολα φύλλα
Χιονούλα

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.