Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Η Ελλάδα με τα δικά σας μάτια
Μία εικόνα χίλιες πράξεις
Η Κύπρος με τα δικά σας μάτια
Καλοκαίρι 2009
Τα καλώς και τα κακώς κείμενα
Χειμώνας 2008
Τα παζλ
Οι παραλίες και οι μαρίνες της Ελλάδας

Στείλτε τις δικές σας εικόνες από τις παραλίες και τις μαρίνες.

Πείτε μας τη γνώμη σας για τις παραλίες και τις μαρίνες στην Ελλάδα. 
Προσφέρουν ικανοποιητικές υπηρεσίες; Είναι ασφαλείς και καθαρές;
Ποιές είναι οι αγαπημένες σας παραλίες;

Πάμε παραλία! Η Ελλάδα φημίζεται για τις ακτές της ακόμα και την περίοδο της κοσμοσυρροής του Αυγούστου. Υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα. Όλο και περισσότερες είναι οργανωμένες: δεν έχουν δηλαδή μόνο ομπρέλλες, και μάλιστα σε 'διαζώματα', αλλά και μπαράκια που σου φέρνουν μέχρι και φραπέ και φρουτοσαλάτα στην ξαπλώστρα(!), και έχουν ηχητικές εγκαταστάσεις για να μην χάσετε καμμία τελευταία ντίσκο ή λαϊκή επιτυχία. Υπάρχουν όμως και περιοχές όπως η Σέριφος, το Πήλιο, η Πάτμος που 'αντιστέκονται' στην 'οργάνωση' και στις οποίες υπάρχουν ακόμα ανέγγιχτες παραλίες. Μπορεί να κουραστείτε λιγάκι στο κουβάλημα (ομπρέλλες, νερά κλπ.) αλλά -όπως και να το κάνουμε- αξίζει να βρεθείτε λίγο πιο 'κοντά στη φύση'.    

Οι βραβευμένες παραλίες και μαρίνες της Ελλάδας για το 2009
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Συντονιστή του διεθνούς προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στην Ελλάδα, και από τους χορηγούς του προγράμματος, Alpha Βank και Όμιλος Alapis, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2009. Με 425 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες.  Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2699 ακτές και 639 μαρίνες.
Η “Γαλάζια Σημαία” είναι ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Πηγή πληροφοριών: http://www.eepf.gr/
Πηγή φωτογραφίας: Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη
Κεντρική Μακεδονία
Ήπειρος
Θεσσαλία
Ιονίων Νήσων
Δυτική Ελλάδα
Στερεά Ελλάδα
Αττική & Νησιά Αργοσαρωνικού
Βόρειο Αιγαίο
Νότιο Αιγαίο
Κρήτη
Πελοπόννησος

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.