Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Για το παιδί
Για τη μαμά
Για την εγκυμοσύνη
Οδηγός βήμα προς βήμα
Αφιερώματα
Ειδήσεις
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Διαδίκτυο
Το Περιοδικό
Ανάπτυξη
Τα 8 είδη νοημοσύνης. Ποιο είναι το δικό του;
Ναι, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μόνο ένα είδος νοημοσύνης που να μας χαρακτηρίζει. Αν ανακαλύψετε το είδος ευφυΐας του παιδιού σας, θα το βοηθήσετε να ανακαλύψει τη μοναδικότητα του.
Επιχείρηση: γιογιό
Η περίοδος που το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί το γιογιό είναι καθοριστική για την ανάπτυξη και ανεξαρτητοποίησή του. Αφήστε το να ακολουθήσει τους δικούς του ρυθμούς και μην το πιέσετε να κάνει βήματα για τα οποία δεν είναι έτοιμο.
Τα… πρόωρα
Ο πρόωρος τοκετός είναι κάτι που αγχώνει τους γονείς και βάζει σε δοκιμασία τα νεογνά. Όμως, τώρα πια η επιστήμη έχει όλες τις λύσεις για να σταματήσουμε να ανησυχούμε γι’ αυτόν.
Πόσο έχεις μεγαλώσει!
Πόσους πόντους πήρε το μωρό μέσα σ’ ένα μήνα; Πόσα γραμμάρια; Μεγαλώνει σωστά ή μήπως κάτι κάνετε λάθος; Μύθοι και αλήθειες για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού.
Για τα μάτια του μόνο
Τρεις μέρες μετά τη γέννησή του ένα μωρό μπορεί ήδη να ξεχωρίζει το φως και τα σχήματα. Θα χρειαστεί όμως ακόμα πολύ χρόνο για να βλέπει τα πράγματα όπως οι ενήλικοι. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την εξέλιξη της όρασής τους. Άλλωστε, αν εντοπίσετε και αντιμετωπίσετε τα προβλήματα πριν τον έκτο χρόνο της ζωής του -ή ακόμα καλύτερα πριν τον δεύτερο- όλα λύνονται.
Είναι έτοιμο να...
Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε ένα παιδί πιο γρήγορα απ’ ό,τι του επιτρέπει η ανάπτυξή του. Απλώς πρέπει να ακολουθήσουμε το ρυθμό του. Αρκεί να ξέρουμε πότε είναι έτοιμο να κάνει ένα νέο βήμα και πώς μπορούμε να το βοηθήσουμε να τα καταφέρει.
Μαμά, τα έκανα μούσκεμα
Είναι πια αρκετά μεγάλο για να βρέχει το κρεβάτι του. Γιατί τότε εξακολουθεί να το κάνει; Το παιδί σας μπορεί να ξεπεράσει τη νυχτερινή ενούρηση οριστικά κα γρήγορα αν έχει την αγάπη σας, την ψυχολογική στήριξη, αλλά και τη βοήθεια της επιστήμης.
Η γλώσσα του σώματος
Μπορεί να μην ξέρει να μιλάει, αλλά σίγουρα το μωρό σας έχει να σας πει πολλά. Μάθετε να αποκρυπτογραφείτε τις εκφράσεις του, για να ξεκινήσετε μαζί του το μαγικό ταξίδι της επικοινωνίας.
Φύλο: το μεγάλο μυστικό
Μπορεί εσείς να είστε ήδη στον τέταρτο μήνα και να αναρωτιέστε αν θα «επενδύσετε» σε ροζ κουκλόσπιτα ή σε πλαστικά σετ εργαλείων, όμως το φύλο του παιδιού που πρόκειται να φέρετε στον κόσμο έχει καθοριστεί από τη στιγμή της σύλληψης. Μάθετε πώς ξετυλίγεται το μεγαλύτερο «μυστικό» του μέχρι να σας το αποκαλύψει ο υπέρηχος.
Νήπιο: Στο πανούργο του μυαλό
Η ευφυΐα και η συμπεριφορά ενός πεντάχρονου μπορεί να σας αφήσει κατάπληκτους, αλλά και να σας βγάλει εύκολα νοκ άουτ. Αποκωδικοποιήστε τη συμπεριφορά του και μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τις πανούργες συμπεριφορές του.
Γιατί, μαμά;
Όταν το παιδί σας κλείσει τα τρία του χρόνια, αρχίζει το ανελέητο παιχνίδι των ερωτήσεων. Οπλιστείτε με φαντασία, ειλικρίνεια και υπομονή για να αντιμετωπίσετε τη βροχή των «γιατί» που σας περιμένει.
Δυσλεξία: Όταν οι λέξεις χορεύουν
Το ξέρατε ότι ο Αϊνστάιν, ο Τομ Κρουζ, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και η Αγκάθα Κρίστι ήταν δυσλεξικοί; Η δυσλεξία είναι μεν μια μαθησιακή δυσκολία, δεν επηρεάζει όμως την ευφυΐα, τη φαντασία και τη δημιουργική ικανότητα του παιδιού.
Οι αληθινές ανάγκες ενός μωρού
Ίσως πιστεύετε πως αυτό που χρειάζεται ένα νεογέννητο είναι η σωστή διατροφή και η τακτική καθαριότητα, όμως οι τελευταίες έρευνες έρχονται να μας αποδείξουν πως το μωρό μας χρειάζεται πολλά περισσότερα.
Παιδί-ανάπτυξη
Το παιδί σας αναπτύσσεται διαφορετικά απ’ ό,τι τα παιδιά των φίλων σας ή τα αδερφάκια του; Μην κάνετε συγκρίσεις. Κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του ρυθμούς. Χαλαρώστε και αφεθείτε στη μαγεία του να βλέπετε το παιδί σας να «ανθίζει».
Πρώτες λέξεις: Πες (επιτέλους) μα-μά
Το ότι κάποια παιδιά πριν κλείσουν χρόνο μιλούν κανονικά δεν σημαίνει πως το δικό σας αν δεν το κάνει έχει κάποιο πρόβλημα!
Τα πρώτα του δοντάκια
Έχει το παιδί σας κάποιο ταλέντο; Aνακαλύψτε το...
Πρώιμη παρέμβαση: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
Μιλάω, με ακούει... Τι καταλαβαίνει το βρέφος;
Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε τίποτα
Οι 44 τρόποι που θα τα κάνουν... '4πέρατα'
Κάθε πότε θα αλλάζει νούμερο στα παπούτσια;
Έχει το μωρό σας χιούμορ;
Ήρθαν τα Παιχνίδια από το... Μέλλον. Τα είδατε;
Έξυπνες Iδέες για υπέροχα playroom!
Απλά μαθήματα Αυτονομίας
Φάκελος... τουαλέτα: 43 κόλπα για αυτόνομες ημέρες!
Πως θα γίνει το έξυπνο παιδί, πιο... έξυπνο;
Δε μιλάει ακόμα, είναι φυσιολογικό;
Τι χρώμα θα έχουν τα μάτια του;
Τα πρώτα του αντανακλαστικά
Τα παιδιά θέλουν θάλασσα!
Αλήθειες και ψέματα για την ανάπτυξη του παιδιού σας
Παιχνίδια στη φύση

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.