Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Για το παιδί
Για τη μαμά
Για την εγκυμοσύνη
Οδηγός βήμα προς βήμα
Αφιερώματα
Ειδήσεις
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Διαδίκτυο
Το Περιοδικό
Ψυχολογία
Παιδιά εκτός ελέγχου
Πεισμώνει, επιμένει, στυλώνει τα πόδια, απαιτεί… Πριν χαρακτηρίσετε το παιδί σας ιδιότροπο, σκεφτείτε ότι μπορεί απλώς να βρίσκεται σε απόγνωση. Κι όμως, έχετε ελπίδες να κερδίσετε τον πόλεμο του «θέλω», αρκεί να υιοθετήσετε τις σωστές τακτικές.
Αγόρι - Κορίτσι: Βρείτε τις διαφορές
Τα αγόρια συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα κορίτσια. Αυτό δεν οφείλεται μόνο σε γενετικούς παράγοντες, αλλά και στο γεγονός ότι εμείς τους συμπεριφερόμαστε διαφορετικά.
Φανταστικέ μου φίλε
Μπορεί να είναι ροζ και με τέσσερα μέτρα ύψος, όμως ο φανταστικός φίλος του παιδιού σας στα δικά του μάτια μοιάζει απολύτως αληθινός.
Η αυτοπεποίθηση δίνει φτερά
Είναι άτολμο, ντροπαλό και δεν διεκδικεί ποτέ τίποτα. Βοηθήστε το παιδί σας να μάθει να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι.
Παιδί: Ο Αϊ-Βασίλης έρχεται…
Είναι πάντα φορτωμένος με δώρα κα πάντα συνεπής στο ραντεβού του. Πόση ανάγκη έχουν τα παιδιά από το μύθο του Αϊ-Βασίλη και γιατί δεν πρέπει να τους τον γκρεμίσουμε ποτέ;
Μικροί νάρκισσοι
Ποιος γονιός δεν θέλει το παιδί του να έχει υψηλή αυτοεκτίμηση και να τοποθετεί τον εαυτό του ψηλά; Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να διακρίνει είναι τα λεπτά όρια μεταξύ της χαριτωμένης ματαιοδοξίας και του άκρατου ναρκισσισμού.
Σχολική φοβία
Όταν η άρνηση για το σχολείο προχωρά πέρα από την απλή απροθυμία, σκεφτείτε μήπως η σχολική φοβία έχει «τρυπώσει» στην τσάντα του παιδιού σας. Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση!
Θέλεις να γίνουμε φίλοι;
Οι καλοκαιρινές διακοπές σημαίνουν για μας ξεκούραση και ηρεμία. Για τα παιδιά, όμως, είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργιους φίλους.
Οι ζωγραφιές του είναι ο καθρέφτης της διάθεσής του
Είναι κατά κανόνα πλούσιες και ευφάνταστες στη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας, για να αραιώσουν και να φτωχύνουν όσο περνάνε τα χρόνια, και να σταματήσουν σχεδόν τελείως κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Ο λόγος για τις παιδικές ζωγραφιές που μπορούν εκτός από τη δημιουργική έκφραση των παιδιών να αποτελέσουν κι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη διερεύνηση της συναισθηματικής, ψυχικής και νοητικής τους κατάστασης.
Διακοπές μακριά από τους γονείς
Ο πρώτος καλοκαιρινός αποχωρισμός, όσο κι αν σας φοβίζει, είναι απαραίτητος για να χαρεί το μικρό σας ολόκληρο το καλοκαίρι. Ψυχραιμία, όταν ξαναβρεθείτε, θα δείτε πόσο ωραία πέρασε.
Ο «τρίτος» άνθρωπος
Μοιάζει εφιαλτικό: Τα αθώα μας παιδάκια, κατακυριευμένα από σκοτεινές επιθυμίες, ανομολόγητους πόθους και υποβόσκοντα σεξουαλικά ένστικτα! Κι όμως, το οιδιπόδειο είναι ένα σύμπλεγμα που εκδηλώνεται σε όλα τα παιδιά τριών έως έξι ετών. Και στο δικό σας.
Ευτυχία είναι...
Ευτυχισμένος γεννιέσαι ή γίνεσαι; Κι όμως, όπως το διάβασμα, τα μαθηματικά ή το τένις, η ευτυχία, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές έρευνες, διδάσκεται. Εντατικά μαθήματα λοιπόν για γονείς και παιδιά!
Ηθική νοημοσύνη. Το επίκτητο χάρισμα
Ηθική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να ξεχωρίζεις το καλό απ’ το κακό, αλλά και να σέβεσαι τις αξίες των άλλων. Με άλλα λόγια, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ' ένα παιδί.
Θα το πω στη μαμά!
Μήπως τα παιδιά σας τσακώνονται; Δεν είναι τα μόνα. Μάθετε πότε πρέπει να παρεμβαίνετε και πότε να αφήνετε τη διαφωνία να ξεθυμάνει. Έτσι κι αλλιώς, μετά από λίγο θα τα δείτε πάλι να παίζουν αγαπημένα και να γελάνε. Είναι κι αυτό μια ανακούφιση.
Ζήλια! Το μικρό πράσινο τέρας
Μόλις το πρωτότοκό σας έμαθε τον ερχομό του δεύτερου μωρού και σας ζήτησε να το γυρίσετε πίσω! Αντιμετωπίστε τη ζήλια του και μάθετε να τη διαχειρίζεστε σωστά.
Το «πολύτιμο» παιδί!
Ισχύουν άραγε όλα αυτά τα κοινωνικά κλισέ που θέλουν τα μοναχοπαίδια κακομαθημένα, εγωκεντρικά και ακοινώνητα; Και πώς πρέπει να χειριστούμε το μονάκριβό μας ώστε όταν μεγαλώσει να γίνει ένας ισορροπημένος ενήλικος;
Μαμά, φοβάμαι...
Ξαφνικά διαπιστώσατε ότι η ζωή του παιδιού σας γεμίζει με όλο και περισσότερες «απειλές». Αναγνωρίστε τους παιδικούς φόβους και αντιμετωπίστε τους.
Πώς να μη μεγαλώσετε έναν looser
Λένε πως στη ζωή υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι». Σε ποια πλευρά της ζωής θα «καταταγεί» ως ενήλικος εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον τρόπο που θα το μεγαλώσετε.
Υπερκινητικά παιδιά. Γιατί είναι στην πρίζα;
Κινείται συνέχεια, δεν συγκεντρώνεται εύκολα, σπάνια προσέχει τι του λένε. Είναι κακομαθημένο ή μήπως ένα υπερκινητικό παιδί;
Μικρέ μου Πινόκιο!
Δεν έφαγε αυτός το κέικ, ο δράκος έσπασε το τζάμι, το γάλα χύθηκε μόνο του. Γιατί λέει συνεχώς ψέματα; Πριν βιαστείτε να μαλώσετε το παιδί σας, προσπαθήστε να ερμηνεύσετε τα ψέματά του. Κρύβουν πολλά!
Νέοι ήρωες. Το τέλος της αθωότητας
Σπάιντερμαν, Σούπερμαν, Τρανσφόρμερς, Πάουερ Ρέιντζερς… Είναι οι ήρωες που στοιχειώνουν τη φαντασία τους και τα διδάσκουν την έννοια του καλού και του κακού. Τελικά, τα νέα παιχνίδια είναι όσο επικίνδυνα υποστηρίζουν οι θιασώτες του συντηρητισμού ή όσο ακίνδυνα μας λένε οι παιχνιδοβιομηχανίες;
Πόσα δώρα είναι αρκετά;
Τα Χριστούγεννα δεν θα ήταν τα ίδια αν δεν υπήρχαν τα δώρα. Από την άλλη, μήπως είναι και η κατάλληλη εποχή για να μάθουμε στα παιδιά µας πώς να διαχειρίζονται την αδηφάγα φύση τους;
3 λάθη και 6 κινήσεις για να μάθει να μοιράζεται
Εθισμός on line; Γρήγορα για... αποτοξίνωση
Δεν τρώει με τίποτα... Εσύ πως τα καταφέρνεις;
Μου λέει κάτι με τα... χέρια. Αλλά τι;
Άσ’ το λίγο και με τον μπαμπά του
O πόλεμος του «Θέλω κι αυτό…»
Καταλαβαίνετε τα αισθήματα του βρέφους; Μάθετε πως τα εκφράζει
Η δικτατορία της ομορφιάς
Μήπως το παιδί σας έχει 'φανταστικό φίλο';
Έξι ασκήσεις πειθούς για να μην τρελαίνεστε
Μικρός... καταστροφέας! Να πώς πρέπει να το χειριστείτε
Πρακτικός οδηγός: Δημιουργείστε τα δικά σας... Παραμύθια!
Μήπως 'πιέζετε' το παιδί με δικές σας προσδοκίες...
Μάθετε τους κανόνες της τιμωρίας και ανακαλύψτε τα όρια του παιδιού σας
Η νοημοσύνη δεν είναι μία... αλλά 8! Ποια διαθέτει το παιδί σας;
Δύσκολο παιδί; Έχει τα... κουμπιά του
Όλα δικά μου!
Δεν ακούει κανέναν; Χρησιμοποιείστε τη μέθοδο «Γκάντι»
Όταν τα πιάνει... «γλωσσοδέτης»
Τι βλέπει στον ύπνο του, τι σημαίνει;
Βοηθήστε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις ψυχικές συνέπειες της φωτιάς
Να πως επηρεάζει η τηλεόραση τα παιδιά
Αλλαγή σχολείου: Φτου κι απ' την αρχή...
Αχ αυτές οι παρέες του!
Αντιμετωπίστε τα 'παιδικά τραύματα' από τις φωτιές
Καλοκαίρι και υπερκινητικό παιδί
Ξαφνικά φοβάται τα νέα πρόσωπα!
Μαμά κοίτα με!
Θέλω κι άλλο!
Εξαρτημένος από τον... 'κολλητό' του

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.