Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Για το παιδί
Για τη μαμά
Για την εγκυμοσύνη
Οδηγός βήμα προς βήμα
Αφιερώματα
Ειδήσεις
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Διαδίκτυο
Το Περιοδικό
Υγεία
Το φαρμακείο της φύσης
Ναυτίες, πρησμένα πόδια, αϋπνία… Κάποιες φορές, οι λύσεις στα καθημερινά προβλήματα μιας εγκύου δεν βρίσκονται στο φαρμακείο, αλλά στη φύση.
Αγαπημένο μου ημερολόγιο…
Η εγκυμοσύνη σας βδομάδα με τη βδομάδα, τα συμπτώματα, οι αλλαγές στο σώμα σας, αλλά και τι πρέπει να κάνετε ώστε να ζήσετε και να χαρείτε με τον καλύτερο τρόπο τους εννέα μήνες της αναμονής.
Χαμογελάστε
Είναι μύθος ότι το έμβρυο που αναπτύσσεται μέσα σας παίρνει ασβέστιο από τα δόντια σας. Όμως η εγκυμοσύνη είναι πράγματι μια περίοδος όπου πρέπει να προσέξετε πολύ για να διατηρήσετε το χαμόγελο σας.
20 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν μπείτε στην αίθουσα τοκετού
Αυτούς τους εννέα μήνες βασανίζεστε περισσότερο από ποτέ από διάφορες απορίες για την κρίσιμη ώρα. Εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο συνηθισμένες από αυτές και σας τις λύνουμε.
Οι ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα μικρά και λίγο μεγαλύτερα προβλήματα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε τους επόμενους εννέα μήνες.
Στην τελική ευθεία
Αναγνωρίστε τα σημάδια που θα σας ειδοποιήσουν ότι πλησιάζει η ώρα του τοκετού.
Σβήστε τα σημάδια του τοκετού
Η καισαρική τομή μένει ανεξίτηλη στη μνήμη. Μήπως και στο σώμα; Τώρα, οι τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής και της δερματολογίας υπόσχονται να τη σβήσουν.
Ναυτία: Η πρώτη ορμονική καταιγίδα
Μήπως κάθε πρωί τα πάντα γύρω σας γυρίζουν και ανακατεύεστε και μόνο στη σκέψη του φαγητού; Υπομονή. Δεν είστε μόνη. Το 80% των εγκύων υποφέρει από ναυτίες. Το θέμα είναι όμως πώς αντιμετωπίζονται.
Μια υπερβολικά γλυκιά εγκυμοσύνη
Δεν είναι ανάγκη να ανήκετε σε «ομάδα υψηλού κινδύνου» για να βρεθείτε αντιμέτωπη μαζί του. Ο διαβήτης κύησης είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν σε μια έγκυο και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση.
«Πράσινες» λύσεις για τους εννέα μήνες
Το ότι τα φάρμακα είναι απαγορευτικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό. Ωστόσο, κάποια βότανα μπορούν να αντικαταστήσουν με αξιοπρέπεια τα κλασικά φάρμακα και χωρίς κινδύνους για την υγεία μας.
10 σημεία-κλειδιά για την καισαρική
Προγρα΅΅ατισ΅ένη η ΅η, η καισαρική είναι ΅ια επέ΅βαση που προκαλεί φόβο και ανησυχία στη ΅έλλουσα ΅ητέρα. Μάθετε όλα όσα θα θέλατε αλλά φοβάστε να ρωτήσετε.
Πόσο ασφαλές είναι;
Από τότε που μείνατε έγκυος, κοιτάτε με καχυποψία ακόμα και το… σεσουάρ σας! Για περιπτώσεις σαν τη δική σας, συντάξαμε έναν «οδηγό ασφαλούς επιβίωσης» διάρκειας εννέα μηνών προς όλες τις αγχωμένες μέλλουσες μαμάδες.
Η αριθμητική της εγκυμοσύνης
Μερικοί αριθμοί μπορούν να σας δείξουν τι συμβαίνει στο σώμα σας αυτούς τους εννέα μήνες.
«Σχέδιο» γέννας
Με επισκληρίδιο ή χωρίς; Στο μαιευτήριο ή μήπως στη θαλπωρή του σπιτιού σας; Επιλέξτε ανάμεσα στις πολλές δυνατότητες που σας δίνονται το είδος του τοκετού που θα σας βοηθήσει να καλωσορίσετε το μωρό σας με άνεση και ασφάλεια.
Τα μεγάλα μη της εγκυμοσύνης
Τι πρέπει να προσέξετε, να αποφύγετε και να διαγράψετε από τη ζωή σας αυτούς τους μήνες.
Bλαστοκύτταρα το νέο «δώρο» της επιστήμης
Η συλλογή και κατάψυξη βλαστοκυττάρων που προέρχονται από τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο είναι ένα ακόμη όπλο για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών στο μέλλον.
Ενοχλήσεις που δεν περιμένατε
Έντονες ημικρανίες, εκνευριστικές αϋπνίες, φλεβίτιδα, ακόμα και φαγούρα... Η εγκυμοσύνη, μαζί με τη χαρά της προσμονής, φέρνει μαζί της και κάποιες απρόσμενες ενοχλήσεις.

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.