Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Περιγραφή & Σχέδια Μηχανοκίνητων Σκαφών


Τα μηχανοκίνητα σκάφη αναψυχής είναι η δημοφιλέστερη κατηγορία και η γκάμα τους είναι ανεξάντλητη. Είναι επίσης και τα πιο άνετα, αφού διαθέτουν στα μεγάλα μεγέθη βέβαια, χώρους αντίστοιχους με αυτούς μιας πολυτελούς οικίας.

Για την κατασκευή τους ασχολούνται όλες οι ειδικότητες των μηχανικών όπως ναυπηγοί, αρχιτέκτονες, μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι και πολλές ειδικότητες τεχνιτών.

Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε το σκαρίφημα ενός πολυτελούς ιταλικού εικοσάμετρου μηχανοκίνητου Azimut που είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως. Το εν λόγω μοντέλο είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα και διαθέτει τρία καταστρώματα. Για το εσωτερικό του έχουν χρησιμοποιηθεί αρίστης ποιότητας υλικά όπως για παράδειγμα η ξυλεία του που είναι εξολοκλήρου από κερασιά και επενδύει μεγάλες επιφάνειες και σε συνδυασμό με τα μπεζ υφάσματα και δέρματα ποιότητας δημιουργείται ένα άκρως εκλεπτυσμένο περιβάλλον.

ΓΕΦΥΡΑ (FLY BRIDGE)

Για το ανώτερο κατάστρωμα έχει επικρατήσει διεθνώς η ονομασία fly bridge και είναι η δική μας γέφυρα. Στο fly bridge βρίσκεται πάντα ένα πιλοτήριο. Από εκεί και πέρα στη διάθεση των επιβατών αφιερώνεται το υπόλοιπο κατάστρωμα και ανάλογα με το μήκος του προσφέρονται και οι αντίστοιχες παροχές.

Στο ΑΖ 68 και πίσω από το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένη μια υπαίθρια τραπεζαρία κυκλικού σχήματος και αντικριστά μια επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει ένα μικρό νιπτήρα, ψυγείο και αποθηκευτικό χώρο και ονομάζεται wet bar. Έτσι, ο χώρος αποκτά μια αυτονομία, προς όφελος των επιβατών.  Πρίμα, έχει προβλεφθεί χώρος για την τοποθέτηση του βοηθητικού σκάφους. Διατίθενται δύο σκάλες μια εκ των οποίων επικοινωνεί με το εσωτερικό και η άλλη με τον υπαίθριο χώρο του κυρίου καταστρώματος.

ΚΥΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ

Στο κύριο κατάστρωμα πραγματοποιούνται οι κυριότερες δραστηριότητες αφού σε αυτό είναι εγκατεστημένοι οι βασικότεροι χώροι, όπως η κουζίνα, η τραπεζαρία, το σαλόνι, η υπαίθρια τραπεζαρία, η ζώνη ηλιοθεραπείας και φυσικά το πιλοτήριο. Στο ΑΖ 68 η εν λόγω διάταξη θα λέγαμε ότι είναι ιδανική αφού προσφέρονται μεγάλοι ενιαίοι χώροι.

Το ναυπηγείο προσφέρει διάφορες εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τη διάταξη των χώρων καθώς επίσης και με τα υλικά και τα υφάσματα.  Έτσι είναι δυνατόν να απομονωθεί ο χώρος της κουζίνας ή του πιλοτηρίου και να χρησιμοποιηθούν δερμάτινοι ή υφασμάτινοι καναπέδες αναλόγως βέβαια με τις επιλογές του υποψήφιου πελάτη.

Σε άλλα ναυπηγεία, οι δυνατότητες παρεμβολών είναι μεγαλύτερες και όλα εξαρτώνται από την πολιτική του κάθε ναυπηγείου ξεχωριστά.

ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ

Εδώ βρίσκονται οι καμπίνες, το ιδανικό μέρος για ηρεμία και ξεκούραση μετά από ένα κουραστικό ταξίδι. Το συγκεκριμένο σκάφος, διαθέτει τέσσερις συνολικά, δύο με διπλό κρεβάτι και δύο με κουκέτες και δυνατότητα άνετης φιλοξενίας οκτώ ατόμων.

Η κάθε καμπίνα διαθέτει αυτονομία αφού διαθέτει τα πάντα, όπως ευρύχωρες ντουλάπες και πρακτικές επιπλοσυνθέσεις για αποθήκευση μικροαντικειμένων ενώ διαθέτουν και φινιστρίνια με επακόλουθο τον φυσικό φωτισμό.  Όλες ανεξαιρέτως διαθέτουν λουτρό / w.c. Επίσης προσφέρεται μία επιπλέον καμπίνα για το πλήρωμα σε ξεχωριστό χώρο και με διαφορετική πρόσβαση.

Στο ίδιο κατάστρωμα βρίσκεται επίσης και το μηχανοστάσιο που φιλοξενεί δύο εσωλέμβιες πετρελαιομηχανές. Ο χώρος του μηχανοστασίου έχει –ή τουλάχιστον οφείλει να έχει-πολύ καλή ηχομόνωση.

Azimut 68 (Σαλόνι)Azimut 68Fly bridge
ΣαλόνιΚαμπίνες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.