Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Exclusive Yachting 2009Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Στον απόηχο της οικονομικής κρίσης πραγματοποιήθηκε η εφετινή έκθεση σκαφών Exclusive Yachting 2009, αποτελώντας ουσιαστικά την πρώτη πλωτή έκθεση που πραγματοποιείται στη χώρα μας που σηματοδοτεί μια νέα εποχή, στην οποία ο φόβος και η ελπίδα για το αύριο συνυπάρχουν. Σε μια περίοδο όπου τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο και τα ερωτηματικά δεν συνοδεύουν πια μόνο τα κέρδη αλλά τις θέσεις εργασίας και τα προγράμματα ανάπτυξης, αυτή η έκθεση αποτελεί για όλους, μια νέα αρχή.

Και όπως κάθε αρχή κρύβει εκπλήξεις, «βγάζει» ειδήσεις, δοκιμάζει τις αντοχές ανθρώπων, συστημάτων και συνεργασιών.

Εντύπωση προκαλούν ωστόσο τα γρήγορα αντανακλαστικά των περισσότερων ναυπηγείων που παρουσίασαν πολλά νέα μοντέλα για την νέα χρονιά, με στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού.

Tα νέα μοντέλα δυστυχώς δεν φάνηκαν στην εφετινή έκθεση στην οποία έλαβαν μέρος κατά κύριο λόγο σκάφη του «χθες» και του «σήμερα» και ελάχιστα του «αύριο». Βασικό λόγο αποτελούν οι συμμετοχές των νέων σκαφών στα ήδη πραγματοποιηθέντα προσφάτως αγγλικά και γαλλικά ναυτικά σαλόνια, τα οποία βρίσκονται γεωγραφικά σαφώς πιο κοντά στις χώρες παραγωγής. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει εξάλλου η αναμενόμενα μειωμένη, μέχρι στιγμής, παραγωγή των πρωτοτύπων μοντέλων.

Παρόλα αυτά, το κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση είχε την δυνατότητα να δει από κοντά σημαντικές εταιρείες που εκπροσωπούν μεγάλα ναυπηγεία του εξωτερικού αλλά και μερικά ελληνικά ναυπηγεία, ερεθίζοντας την φαντασία των φίλων των σκαφών αναψυχής με συναρπαστικά μοντέλα για κάθε τσέπη και πρωτοποριακή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα. Σκάφη ονείρων, όπως το Itama 75, το Dalla Pieta 72, και αλλά και μικρότερες, πιο συμβατικές προτάσεις, όπως το Jeanneau Cap Camarat και τα Key Largo της Sessa ή τα Cigarette βρέθηκαν εκεί, φωτίζοντας με τη λάμψη τους τον ουρανό της θαλάσσιας μηχανοκίνησης.

Την έκθεση πλαισίωσαν και εταιρείες με παράπλευρες υπηρεσίες, με πολλά όμως ονόματα που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο να είναι απόντα.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών πάντως κάθε έκθεση σκαφών είναι μια... γιορτή με λαμπερούς προσκεκλημένους, ευχάριστες εκπλήξεις και φυσικά μεγάλη αγωνία για το ποιος θα κερδίσει τη σημαντική μάχη των εντυπώσεων. Συνεπής στο ραντεβού της, η -καλά οργανωμένη έκθεση- Exclusive Yachting προσέλκυσε αρκετό κόσμο, με τα στοιχεία της διοργανώτριας εταιρείας να αναφέρουν 18.000 επισκέπτες.

Χρυσός χορηγός της Exclusive Yachting ήταν η τράπεζα HSBC. Αργυροί χορηγοί ήταν η Cosmote και τα περιοδικά Status και Men’s Health, χάλκινος χορηγός ήταν το Chivas Regal και υποστηρικτής ήταν η εταιρεία Sea SOS - Υπηρεσίες Θαλάσσιας Εξυπηρέτησης.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι εφημερίδες Η Ναυτεμπορική, International Herald Tribune - Kathimerini και Athens Plus, τα περιοδικά Eυ ζην και adbusiness, ο διαδικτυακός τόπος in2life.gr και η εταιρεία lifestyle management, Quintessentially Hellas.

ΥΓ. Τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο «παρών» του in.gr στην έκθεση του Αγ. Κοσμά, επιτρέψτε μας να μην αναφερθούμε σε τετραγωνικά μέτρα, τιμές εισιτηρίων, και μοντέλα παραγωγής. Η εικόνα τα λέει όλα ενώ ακόμη και μετά το τέλος της, θα θυμόμαστε την έκθεση για καιρό.

Jeanneau Cap Camarat 925 - YamahaJeanneau Cap Camarat 925 - YamahaPirelli 1000 - Yamaha
YamahaYamahaSelva - Yamaha
Cosmote - ErytosPrimatistPrimatist
Mega YachtsWindy 53Couach 28m
Jeanneau Sun Odyssey 45 dsJeanneau Sun Odyssey 45 dsJeanneau Prestige
Jeanneau Prestige 42sJeanneau PrestigeJeanneau Prestige
Jeanneau Prestige 30sWellcraft scarab 35Wellcraft scarab 35
Dalla PietaDalla Pieta 72Dalla Pieta 72
Sessa Key LargoSessa Key LargoSessa Key Largo
Sessa C42Sessa C32Sea Sos
Sea SosFiordVicem
VicemSunseeker ManhattanSunseeker Manhattan
Sunseeker ManhattanOneiro - Golden YachtsOcean Yachts
PrincessPrincessTiara
Tiara 3600FountainFountain
Blue and blueNor TechNor Tech
Yachting CapitalBaiaDominator
BaiaItalcraftTechnema Possilipo 85
Πανοραμική άποψηΠανοραμική άποψηΠανοραμική άποψη
ΕΚΚΑΕΚΚΑΕΚΚΑ - Mercedes-Benz S400 Hybrid
EKKAEKKAFerretti 830
Ferretti 590PershingPershing
RivaItama 75Intrepid
MochiBertram 360, 630Maestro 51
Ζώης ΕυσταθίουΑιγαίον ΑσφαλιστικήChris Craft
CranchiCranchiCranchi 43
Fountain LightingFountain LightingCigarette
CigaretteCigaretteAzimut 43s
AzimutAzimut 62sAzimut
San LorenzoAicon 64Uniesse
UniesseFalconZen Yacht
BeneteauBeneteau Beneteau
Kappa MarineFairlineFairline Phantom
Sea Ray 575GaleonCapelli
Custom Line F40Sealine 29Sealine 29
SpeedmarineMagna 35CMagna 32S
TempestPrincessDalla Pieta 72
AquacraftOneiroOneiro
CanadosAB 140Baia
DominatorItama 75Windy 53
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.