Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Το όνομά του είναι Seamaster. Omega Seamaster


Όταν ο άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ, δημιουργούσε το 1953 την προέκτασή του στην έβδομη τέχνη, τον Τζέιμς Μποντ, πέρα από τον κωδικό 007 - ο οποίος προέκυψε από το «00» που ήταν το νούμερο που χρησιμοποιούσε το Γουάιτ Χολ για να χαρακτηρίζει απόρρητα έγγραφα- φρόντισε να του προσδώσει τις αρετές του αλλά και τις «αδυναμίες» του οι οποίες σχετίζονται με περίπλοκα γκάτζετ, όπως όπλα αλλά και γρήγορα αυτοκίνητα.

Επειδή η σχέση με τον χρόνο για έναν μυστικό πράκτορα είναι καθοριστική, στα απαραίτητα αξεσουάρ του 007 δεν θα μπορούσε να λείπει ένα καλό ρολόι, το οποίο μάλιστα, επειδή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των υποθέσεων που αναλαμβάνει, πρέπει να διέπεται από ορισμένα χαρακτηριστικά: την αξιοπιστία για λόγους ακριβείας, αφού κάθε δευτερόλεπτο για έναν πράκτορα είναι σημαντικό, την ανθεκτικότητα εξαιτίας των παρουσιαζόμενων ακραίων συνθηκών, και, δεδομένου του ωραίου φύλου, την αισθητική και το στυλ.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, συνδυάζονται στα ρολόγια της ελβετικής φίρμας Omega, των οποίων το όνομα και μόνο συμβολίζει το τέλος μιας υπόθεσης, σηματοδοτώντας την αρχή μιας άλλης.

Η σχέση του Τζέιμς Μποντ με την Omega μετρά ήδη 17 χρόνια, με το πέρασμα του χρόνου να έχει δημιουργήσει μεταξύ τους μια σχέση φιλική και εγκάρδια, που αποτυπώνεται στα ρολόγια με ένα πλήθος «μαγικών» δυνατοτήτων που τους προσδίδει ο φλεγματικός και πολυμήχανος Q (αρχικό από το Quartermaster) που ηγείται του τμήματος έρευνας και τεχνολογίας όπως ακτίνες laser, πυροδότηση εκρηκτικών μηχανισμών, ακτίνες Χ, κ.ά.

Αναλυτικά, τα μοντέλα της Omega που χρησιμοποίησε ο διάσημος πράκτορας είναι:

1995: Golden eye. Pierce Brosnan. Seamaster 2541.80

1997: Tomorrow never dies. Pierce Brosnan. Omega Seamaster 2531.80

1999: The world is not enough. Pierce Brosnan. Omega Seamaster 2531.80

2002: Die another day. Pierce Brosnan. Omega Seamaster 2531.80

2006: Casino royale. Daniel Craig. Seamaster Planet Ocean Big size 2900.50.91και Seamaster 2220.80

2008: Quantum of Solace. Daniel Craig. Planet Ocean 2201.50

Εξαιτίας των ισχυρών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Omega και του βρετανού πράκτορα, η ελβετική φίρμα λανσάρει μία ειδική, αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου Seamaster Diver 300m James Bond, το συλλεκτικό ρολόι James Bond 007 50th Anniversary, σαν υπενθύμιση της επετείου των 50 χρόνων παρουσίας του ήρωα του Φλέμινγκ στην έβδομη τέχνη.

Το νέο Seamaster διατίθεται σε δύο μεγέθη, στα 41 και 36,25 χιλιοστά. Αναζητώντας τις ιδιαιτερότητες του νέου μοντέλου είναι αναπόφευκτο να μην σταθούμε στην εξωτερική του εμφάνιση η οποία εμπνέει μια στιβαρότητα που απορρέει τόσο από το περίβλημα όσο και από το κλασσικού σχεδιασμού μπρασελέ.

Αρχής γενομένης του περιβλήματος, αυτό είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα ενώ εξοπλίζεται περιμετρικά με έναν κεραμικό δακτύλιο στη στεφάνη μονής κατεύθυνσης, με ενσωματωμένη κλίμακα για καταδύσεις από ματ νιτρίδιο του χρωμίου και με τον αριθμό «50» της κλίμακας να διαθέτει κόκκινο χρώμα.

Ιδιαίτερης μνείας ωστόσο χρήζει το καντράν, το οποίο είναι επενδυμένο από λάκα σε απόχρωση του μαύρου, εκπέμποντας το ανάλογο κύρος και μεγαλοπρέπεια, ενώ είναι διακοσμημένο με το μονόγραμμα του 007 σε ανάγλυφη μορφή σε όλη την επιφάνειά του. Το μοντέλο των 41 χιλιοστών ωστόσο εξοπλίζεται με 11 απλικέ ενδείξεις για τις ώρες, ενώ το μοντέλο των 36,25 χιλιοστών έχει 10 ενδείξεις και ένα διαμάντι στο 7. Όλες οι ενδείξεις των ωρών είναι επικαλυμμένες από λευκό φωσφορίζον υλικό Super-LumiNova το οποίο εκπέμπει μπλε φωτοβολία, επιτρέποντας την εύκολη ανάγνωση της ώρας σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Όσο για την ένδειξη της ημερομηνίας, ακολουθήθηκε η κλασσική οδός, με την τοποθέτησή της στο 3.

Αντάξιο των προσδοκιών είναι και το μπρασελέ που είναι κατασκευασμένο από ματ και γυαλιστερό ανοξείδωτο χάλυβα και εξοπλισμένο με το σύστημα screw-and-pin που αποτελεί αποκλειστική ευρεσιτεχνία της Omega.

Επιχειρώντας μια προσέγγιση στον εσωτερικό κόσμο των νέων Seamaster, διαπιστώνεται ότι και τα δύο μοντέλα είναι αδιάβροχα σε βάθος έως και 300 μέτρα ενώ είναι εξοπλισμένα με τον αυτόματο μηχανισμό Omega 2507, ο οποίος περιλαμβάνει το σύστημα διαφυγής Co-Axial. Η γνωστή βαλβίδα διαφυγής ηλίου εξάλλου που χρησιμοποιεί η Omega, είναι τοποθετημένη στη συνήθη της θέση, στην αριστερή πλευρά, επιτρέποντας στα άτομα του ηλίου να διαφεύγουν κατά της διάρκεια της αποσυμπίεσης, προσφέροντας έτσι μια χρήσιμη λειτουργία στους επαγγελματίες δύτες οι οποίοι χρησιμοποιούν καταδυτικούς θαλάμους αποσυμπίεσης.

Όσο για το ...κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από το σχέδιο της κάννης ενός πιστολιού που είναι χαραγμένο στο βιδωτό καπάκι του περιβλήματος, προσδίδοντας στους χρήστες των νέων μοντέλων μια περιπετειώδη αίσθηση . Επίσης, επάνω στον ρότορα του μηχανισμού υπάρχει το διακοσμητικό σχέδιο μίας σφαίρας, που φαίνεται καθαρά μέσα από το κεντρικό κρύσταλλο σαπφείρου, το οποίο έχει ειδική αντιθαμβωτική επικάλυψη στην εσωτερική του πλευρά.

Πιστοποιώντας την έννοια του συλλεκτικού, τα νέα Omega Seamaster κυκλοφορούν σε περιορισμένη έκδοση, με το μοντέλο των 41 χιλιοστών να απαριθμεί 11.007 κομμάτια ενώ το μοντέλο των 36,25 χιλιοστών 3.007 κομμάτια.

Πληροφορίες: Swatch Group Greece, τηλ. 210 9565656

Το όνομά του είναι Seamaster. Omega SeamasterΤο όνομά του είναι Seamaster. Omega SeamasterΤο όνομά του είναι Seamaster. Omega Seamaster
Το όνομά του είναι Seamaster. Omega Seamaster
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2018 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.