Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Edge Water 335 Express



Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το νέο είναι ωραίο

Αν μέχρι σήμερα έλειπε κάτι από την γκάμα της Edge Water, ήταν ένα μοντέλο που να περιλαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο κατώτερο κατάστρωμα. Το κενό αυτό ήρθε να συμπληρώσει το 335 Express, ένα πολυχρηστικό σκάφος που συνδυάζει την αλιευτική χρήση με την αναψυχή.

Η δυσκολία στα σκάφη αυτού του τύπου είναι η διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ των δύο χρήσεων, ώστε να μην βαίνει η μία κατά της άλλης. Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει να δικαιώνει τους σχεδιαστές του αμερικάνικου ναυπηγείου, τόσο στον τομέα της αισθητικής, όσο και στη διαρρύθμιση των χώρων στα δύο συνολικά καταστρώματα.

Εμφανισιακά, τα βασικά στοιχεία που προσανατολίζουν προς την αλιευτική χρήση είναι το μεταλλικό δικτύωμα της υπερκατασκευής, το ελεύθερο πρυμναίο κατάστρωμα και η γάστρα, εξαιτίας κυρίως του ημιτονοειδούς σχήματός της, το οποίο εμπνέει στιβαρότητα προσφέροντας την ανάλογη πλεύση. Τα προαναφερόμενα στοιχεία ωστόσο συνδυάζονται με μια κομψή υπερκατασκευή, η μορφή της οποίας "γλυκαίνει" τα έντονα χαρακτηριστικά του σκάφους, κατευθύνοντας την συνολική εικόνα σε σκάφος τύπου cruiser.

Εισερχόμενοι στα δύο καταστρώματα του Edge Water 335 διαπιστώνουμε ότι οι διαθέσιμοι χώροι αξιοποιούνται εργονομικά ενώ εφοδιάζονται με ένα πλήθος πρακτικών λύσεων, φροντίζοντας για την άνετη παραμονή των ναβατών.

Αρχής γενομένης από το εξωτερικό κατάστρωμα, αυτό περιλαμβάνει έναν ελεύθερο πρυμναίο χώρο, εξαιτίας των πτυσσόμενων καθισμάτων που ενσωματώνονται στις κουπαστές, αφήνοντας ελεύθερο το κατάστρωμα κατά την πραγματοποίηση του ψαρέματος.

Όσο για τους χώρους αποθήκευσης των αλιευμάτων, αυτοί είναι διάσπαρτοι σε διάφορα επίκαιρα σημεία, όπως στην πρυμναία κουπαστή ή πίσω από τα καθίσματα κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, μαζί με το πλήρες wet bar.

Η αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής διακρίνεται και στο πιλοτήριο, με την ύπαρξη μιας διεδρικής κονσόλας η οποία, μπορεί να στερείται σχεδιαστικής έμπνευσης, διαθέτει όμως φινίρισμα υπεράνω κριτικής και εργονομία ενώ οι μεγάλες διαστάσεις της επιτρέπουν την άνετη φιλοξενία των ναυτιλιακών οργάνων.

Στο μέσο φιλοξενείται η οθόνη του chartplotter από την Garmin, επάνω από την οποία είναι εγκατεστημένα τα ψηφιακά όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης και οι ηλεκτρικοί διακόπτες. Όσο για το τιμόνι, αυτό είναι μεταλλικό και ρυθμιζόμενο, με τα ηλεκτρονικά χειριστήρια των μηχανών και του bow thruster στα δεξιά του.

Τέλος, σχετικά με την προστασία του, το πιλοτήριο εξοπλίζεται πέρα από ένα μεγάλο αλεξήνεμο, και από μια πολυεστερική οροφή η οποία μάλιστα φέρει και ένα ανοιγόμενο hatch στο μέσο της.

Σε ένα σκάφος αυτού του τύπου θα περίμενε κανείς να συναντήσει ένα λιτό εσωτερικό, καλύπτοντας με πρακτικό τρόπο τις ανάγκες των επιβατών. Με δεδομένη όμως την χρήση για αναψυχή το ναυπηγείο προχώρησε μερικά βήματα μπροστά, προσφέροντας έναν εκλεπτυσμένο χώρο με ποιοτικά υλικά κατασκευής και με δυνατότητα ύπνου έξι ατόμων, ένας αριθμός που εντυπωσιάζει ως δυνατότητα, με την ανάλογη όμως σύγχυση όταν θα κληθεί να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο.

Στο -ευρύχωρο για τις διαστάσεις του σκάφους- εσωτερικό, φιλοξενείται ένα καθιστικό που μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι, ενώ προσφέρεται ένα διπλό κρεβάτι σε σχήμα V τοποθετημένο κατάπλωρα. Όσο για την κουζίνα, αυτή περιλαμβάνει μια κόμπακτ επιπλοσύνθεση από ξύλο κερασιάς, εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές και ένα πλήθος χώρων αποθήκευσης. Τέλος, στον πρυμναίο χώρο συναντάμε ένα πλήρες λουτρό και ένα καθιστικό μετατρέψιμο σε κρεβάτι.

Αυτός που θα βρεθεί στο διπλό κάθισμα του πιλοτηρίου, θα απολαύσει μια γρήγορη και ευέλικτη πλεύση που θα συνοδεύεται μάλιστα και από υψηλή ώση, εξαιτίας του δίδυμου εξωλέμβιων και της σχετικά γρήγορης και στιβαρής γάστρας.

Με συνολική ισχύ 700 ίππων, προερχόμενης από δύο εξωλέμβιους τετράχρονους Yamaha ισχύος 350 ίππων έκαστος, το σκάφος είναι σε θέση να φθάσει τα 51 μίλια στις 6.000 στροφές το λεπτό, με την κατανάλωση να αγγίζει τα 69 gph ενώ στις 5.000 στροφές το λεπτό, το EW 335 αναπτύσσει ταχύτητα 40 μιλίων και κατανάλωση 46,5 gph. Τέλος, στις 4.000 στροφές το λεπτό, το σκάφος επιτυγχάνει ταχύτητα 27 μιλίων με την κατανάλωση να πέφτει στα 28,7 gph.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 10,5 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,4 μέτρα
Βύθισμα ατράκτου: 0,56 μέτρα
Βάρος: 5.851 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων:1.136 λίτρα
Μέγιστη ιπποδύναμη: 700 ίπποι
Ισχύς κινητήρων: 500 ή 700 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 51 μίλια

Πληροφορίες: Intermarine, Μάρκου Μπότσαρη 9, 166 75 Γλυφάδα, τηλ.: 210.9626767 http://www.intermarine.com.gr/,  gspondylidis@intermarine.com.gr

Η εξωτερική του όψη αποπνέει μια στιβαρότητα που εμπνέει ασφάλειαΗ διττή φύση του EW 335, επιτρέπει την αλιευτική καθώς επίσης και την οικογενειακή χρήσηΗ γάστρα του αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του, προσφέροντας καλά επίπεδα πλεύσης ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς
Η ώση του είναι υψηλή και εξασφαλίζεται από ένα δίδυμο τετράχρονων εξωλέμβιων της YamahaΗ συνολική ισχύς ανέρχεται στους 500 ή 700 ίππους προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 51 μιλίων με το μεγαλύτερο ζεύγος μηχανώνΤο hard top του πιλοτηρίου εδράζεται σε ένα μεταλλικό δικτύωμα το οποίο φέρει οκτώ συνολικά καλαμοθήκες
Στην πρωραία περιοχή εδράζονται τρία συνολικά ανοιγόμενα hatches συνεισφέροντας στον καλό αερισμό του εσωτερικούΟι μεγάλες διαστάσεις της κονσόλας επιτρέπουν την τοποθέτηση επιπλέον ναυτιλιακών οργάνων, περά από αυτά του βασικού εξοπλισμούΤα καθίσματα στη ζώνη διακυβέρνησης είναι διπλά και διαιρούμενα, προσφέροντας την δυνατότητα όρθιας στήριξης
Τα καθίσματα στο πρυμναίο μέρος του καταστρώματος είναι πτυσσόμενα, προσφέροντας ελευθερία στο χώρο κατά την αναδίπλωσή τους στις κουπαστέςΈνας αποθηκευτικός χώρος με εξειδικευμένες θήκες για τα δολώματα προσφέρεται πίσω από το κάθισμα του κυβερνήτηΕπιπλέον χώροι αποθήκευσης προσφέρονται και στην πρυμναία κουπαστή
Ένα μονό πτυσσόμενο κάθισμα φιλοξενείται στην αριστερή πλευρά και ενσωματώνεται έξυπνα σε μια επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει και αποθηκευτικό χώροΤο καλαίσθητο εσωτερικό εξυπηρετείται από ένα σύστημα κλιματισμού 12.000 BtuΤο καθιστικό μετατρέπεται με ευκολία σε ένα διπλό κρεβάτι
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας μπορεί να εξοπλισθεί με ανοξείδωτο νιπτήρα, δύο εστίες, ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων και μηχανή καφέΑν και μικρό, το λουτρό εξοπλίζεται και με καταιωνιστήρα, με την κεφαλή του να τοποθετείται επάνω από τα είδη υγιεινήςΤο πρυμναίο καθιστικό είναι επίσης μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.