Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sessa Key Largo 27Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ένα "μικρό" με μικρομεσαία προσέγγιση

Οι γενναιόδωροι χώροι για την κατηγορία του δεν αποτελούν το μοναδικό προσόν του Key Largo 27, καθώς ο πλούσιος εξοπλισμός σε επίπεδο άνεσης, συνοδεύεται από καλές επιδόσεις που οφείλονται κυρίως στο συνδυασμό της γάστρας με τις δύο μηχανές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιταλική φίρμα δημιουργεί ένα ποιοτικό σκάφος, αυτή τη φορά όμως συνδύασε πολλούς σημαντικούς παράγοντες μαζί, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο μοντέλο σε ένα μικρό μέγεθος, απευθυνόμενο τόσο στον άπειρο χρήστη ο οποίος επιθυμεί ένα φιλικό στη χρήση και πρακτικό σκάφος που να μεταφέρεται σχετικά εύκολα, όσο και στο κοινό που ενδιαφέρεται για ημερήσιους κυρίως πλόες και αξιοπρεπή διαβίωση .

Παρά το χαμηλό του προφίλ, το 27άρι δεν χάνει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει. Οι καλοδουλεμένες επιφάνειες της ατράκτου, σε συνδυασμό με τους δύο κινητήρες και τη μυώδη γάστρα, δημιουργούν μια δυναμική και ελκυστική εικόνα.

Το μερίδιό τους στο σχεδιασμό διεκδικούν τα δύο στρογγυλά φινιστρίνια, το πιλοτήριο με το χαμηλό αλεξήνεμο και το διακριτικά τοποθετημένο μεταλλικό ρέλι, που δεν επηρεάζει τη συνολική εικόνα, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη ασφάλεια.

Ένα σκαλί πιο πάνω, από τα μέχρι σήμερα δεδομένα της κατηγορίας, τοποθετείται το κατάστρωμα. Όπως είναι φυσικό οι διαστάσεις ακολουθούν τη λογική ενός τυπικού σκάφους της μικρής κατηγορίας. Η εργονομία του όμως προσφέρει άνεση και πρακτικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στο πρυμναίο κατάστρωμα που φιλοξενεί έναν διπλό γωνιακό καναπέ, ένα ρυθμιζόμενο καθ ύψος τραπέζι και μία επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει ένα wet bar και χώρο αποθήκευσης.

Η ποιότητα κατασκευής διακρίνεται και στο πιλοτήριο με τα χρυσαφί ποιοτικά πλαστικά να ανεβάζουν την εικόνα του ενώ πιο πίσω εδράζονται δύο καθίσματα. Στα συν του σκάφους περιλαμβάνεται και η τέντα η οποία στηρίζεται επάνω σε δύο καλαίσθητους βραχίονες που φιλοξενούνται στις κουπαστές ενώ η πρωραία περιοχή καλύπτεται με στρώματα που προορίζονται για ηλιοθεραπεία.

Συμβατικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το σχεδιαστικό "κομμάτι" της μικρής πρωραίας καμπίνας που περιλαμβάνει ένα μικρό καθιστικό μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτι, ένα λουτρό στη δεξιά πλευρά και μια μικρή επιπλοσύνθεση κουζίνας αντικριστά.

Στη θάλασσα το σκάφος υπέδειξε τον αναμενόμενο χαρακτήρα, με τους χειρισμούς να πραγματοποιούνται με ευκολία στη μαρίνα ενώ με την απομάκρυνση από αυτήν και... υπερβάλλοντας με τον δεξί μοχλό, η εμπειρία πλοήγησης έγινε απολαυστική και γρήγορη, με το 27άρι να επιταχύνει άμεσα προσφέροντας αξιοπρεπή χαρακτηριστικά κίνησης χωρίς όμως η πλεύση του να εντυπωσιάσει ούτε όμως και να προβληματίσει. Με το ταχύμετρο να γράφει 35 κόμβους δεν εμφανίστηκε σπρέι νερού στο κατάστρωμα, γεγονός που οφείλεται όχι μόνο στις καλές καιρικές συνθήκες αλλά και στη μορφή της γάστρας που αποτρέπει το φαινόμενο.

Και σε αυτή την περίπτωση, ο εξοπλισμός περιελάμβανε δύο κινητήρες και όπως είναι ευνόητο η χρήση τους προσφέρει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα με κυριότερα την ασφάλεια, την αυξημένη δυνατότητα ελιγμών, τις υψηλές επιδόσεις και την αυξημένη ώση αλλά και το μοναδικό ίσως μειονέκτημα που αφορά την κατανάλωση.

Υπέρ

Πληρότητα καταστρώματος
Φιλική συμπεριφορά
Ευκολία χειρισμών

Κατά

Αυξημένη κατανάλωση

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 7,80 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,64 μέτρα
Βάρος(χωρίς κινητήρα): 1550 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 500 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 45 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 2x150

Η πρωραία περιοχή του σκάφους είναι από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία τουΗ τέντα αναπτύσσεται εύκολα ενώ προστατεύει επαρκώς μεγάλο μέρος του καταστρώματοςΜε δύο μηχανές ισχύος 150 ίππους έκαστη, το σκάφος αναπτύσσει υψηλή ώση
Οι πέντε συνολικά ναβάτες φιλοξενήθηκαν άνετα κατά τις δοκιμές, ενώ το σκάφος προσέφερε πολύ καλά επίπεδα πλεύσης
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.