Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Quicksilver Cruiser 640Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μικρό και εύχρηστο

Ένα ανανεωμένο μοντέλο παρουσιάζει η Quicksilver, του οποίου οι εύχρηστοι και πρακτικοί χώροι δεν αποτελούν το μοναδικό του προσόν, καθώς τα προσφερόμενα επίπεδα άνεσης, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι έχει στη διάθεσή του ένα σκάφος της μικρής κατηγορίας, συνοδεύονται και από καλές επιδόσεις.

Αποτελώντας το τρίτο σκάφος της σειράς Cruiser, και την εξέλιξη του 610, το 640 απευθύνεται τόσο στον άπειρο χρήστη ο οποίος επιθυμεί ένα φιλικό στη χρήση και πρακτικό σκάφος που να μεταφέρεται σχετικά εύκολα, όσο και στο κοινό που ενδιαφέρεται για ημερήσιους κυρίως πλόες και αξιοπρεπή διαβίωση κατά το ναυτικό κάμπινγκ. Εξαιτίας ωστόσο των κόμπακτ διαστάσεών του, το σκάφος καθίσταται ευκολόχρηστο και ευέλικτο τόσο στο λιμάνι όσο και στην ανοικτή θάλασσα.

Παρά το χαμηλό του προφίλ, το 640 χαρακτηρίζεται από μια στιβαρή άτρακτο, με τη γάστρα να διαθέτει ημιτονοειδές σχήμα ενώ εξοπλίζεται με δυο παρατροπίδια σε κάθε της πλευρά.

Η επίτευξη ενός άνετου καταστρώματος σε ένα εξάμετρο σκάφος δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, φαίνεται όμως ότι οι σχεδιαστές κατάφεραν να αξιοποιήσουν εργονομικά όλη την διαθέσιμη επιφάνεια προς όφελος των επιβατών.

Το κατάστρωμα λοιπόν χαρακτηρίζεται από ένα πρακτικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει στη δεξιά πλευρά το πιλοτήριο, με τη σχεδιαστική λιτότητα των "καθαρών" επιφανειών της κονσόλας να συνδυάζεται αρμονικά με την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα κατασκευής.

Σε ότι αφορά τους διαθέσιμους χώρους, η πρυμναία περιοχή φιλοξενεί ένα καναπέ ο οποίος προορίζεται και για στρώμα ηλιοθεραπείας. Συγκεκριμένα και όταν το σκάφος είναι ακινητοποιημένο, προσφέρεται η δυνατότητα της τοποθέτησης επιπλέον στρωμάτων, δημιουργώντας μια μεγάλη επιφάνεια. Πέρα από τη χρήση του για ηλιοθεραπεία, το στρώμα δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως κρεβάτι, στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί η τέντα-δωμάτιο και καλύψει επαρκώς όλο το κατάστρωμα. Η εν λόγω τέντα αποκτά μία επιπλέον χρησιμότητα όταν αφαιρεθούν τα πλαϊνά της μέρη και μετατραπεί σε τέντα ηλίου.

Στο -ευρύχωρο για τις διαστάσεις του σκάφους- εσωτερικό του πρωραίου μέρους, φιλοξενούνται δύο μονές κουκέτες ενώ ο χώρος εξοπλίζεται και με ένα μικρό λουτρό προσφέροντας παράλληλα και αυξημένη δυνατότητα αποθήκευσης.

Η υψηλή, για τα δεδομένα της κατηγορίας, ποιότητα πλεύσης αφήνει τη "γεύση" ενός καλοθάλασσου σκάφους, για το οποίο έχει προβλεφθεί η χρήση ενός βενζινοκινητήρα ισχύος 135 ή 220 ίππων. Και οι δύο επιλογές προσφέρουν την απαραίτητη ώση ώστε το σκάφος να πλανάρει άμεσα και να αποκτήσει υψηλές ελικτικές ικανότητες.

Όσο για την μέγιστη ταχύτητα, και με χρήση της μεγαλύτερης μηχανής , αυτή φθάνει τους 42 κόμβους στις 4000 στροφές το λεπτό, ενώ η υπηρεσιακή κυμαίνεται περί τους 30 κόμβους, μια ταχύτητα κατά την οποία η κατανάλωση αγγίζει τα 0,8 έως 0,9 λίτρα ανά ναυτικό μίλι, προκύπτοντας μια αυτονομία της τάξης των 150 ναυτικών μιλίων.

Τέλος, σχετικά με την τιμή του, τα 35.680 ευρώ θεωρούνται λογικά, αν αναλογιστεί κανείς πως με αυτό το χρηματικό ποσό, το σκάφος είναι έτοιμο για χρήση, αφού περιλαμβάνονται τα ενδεικτικά όργανα της μηχανής, καθώς επίσης και το τριμόμετρο, ο μετρητής καυσίμου, το υδραυλικό τιμόνι, τα φώτα πλεύσης, το ράουλο πλώρης, κ.ά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 5,94 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,53 μέτρα
Βύθισμα: 0,39 μέτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμου: 135 λίτρα
Κινητήρες: 1x135 ή 1x220 ίπποι
Βάρος: 1557 κιλά
Μέγιστη ταχύτητα: 38 έως 42 κόμβοι στις 4.000 σ.α.λ.
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 30-32 κόμβοι
Ενδεικτική τιμή: 35.680 € (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, 23%)

Πληροφορίες: ΑΦΟΙ ΠΑΠΠΑ Α.Ε., Λ. Βάρης-Κορωπίου 237, Κορωπί
τηλ: 210 99.62.568-9

Η ημιτονοειδής μορφή της γάστρας επηρεάζει ουσιαστικά την εμφάνιση του 640Η ευελιξία του σκάφους είναι δεδομένη ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 42 κόμβουςΗ πρυμναία πλατφόρμα εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση στο "καθαρό" κατάστρωμα
Η ζώνη του πιλοτηρίου περιλαμβάνει δύο ατομικά και περιστρεφόμενα καθίσματαΣτον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ καθισμάτων και καναπέ, δύναται να τοποθετηθεί ένα πτυσσόμενο τραπέζι Ο πρυμναίος καναπές είναι σε θέση να κοιμίσει έως τρία άτομα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.