Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sea Ray 330 SundancerΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Τα χρόνια της αθωότητας ανήκουν στο παρελθόν για τα δημοφιλέστατα μικρομεσαία σκάφη, καθώς το πεδίο της μάχης έχει μεταφερθεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην κατηγορία τους, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο πλήθος κατασκευαστών. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ένας μεγάλος παίκτης της κατηγορίας, αμερικάνικης προέλευσης, που ακούει στο όνομα Sea Ray και εκπροσωπείται από ένα νέο μοντέλο, το Sea Ray 330 Sundancer, στοχεύοντας στην κορυφή της πυραμίδας του ανταγωνισμού.

Η αλήθεια είναι πως όταν η εν λόγω εταιρεία παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο ταράζει τα νερά, αφού φροντίζει να το εφοδιάσει με ένα πλήθος χρηστικών χαρακτηριστικών. Η προσφερόμενη πρακτικότητα και εργονομία εξάλλου του ναυπηγείου είναι παροιμιώδης, με κάθε σημείο του σκάφους να προσφέρει μια μικρή ή μεγάλη μετατροπή, από την οποία προκύπτει κάποιο όφελος, καθιστώντας τη διαβίωση αποτελεσματική και ευχάριστη.

Χωρίς να διαθέτει κάτι το εξεζητημένο, η εξωτερική του εμφάνιση είναι μοντέρνα, θυμίζοντας έντονα τον προκάτοχό του. Η ημιτονοειδής μορφή της γάστρας χρησιμοποιείται και στη νέα έκδοση, όπως επίσης και το roll bar με την αρνητική κλίση. Τα δύο προαναφερόμενα στοιχεία ωστόσο, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά φινιστρίνια φωνάζουν από μακριά την προέλευση του σκάφους, προσδίδοντάς του άμεσα την ταυτότητά του.

Εστιάζοντας στο κύριο κατάστρωμα, διαπιστώνεται μια πρακτική διάταξη που διαχωρίζεται σε τρεις ζώνες, αυτή του πιλοτηρίου, του καθιστικού και του πρυμναίου χώρου. Η ζώνη του πιλοτηρίου περιλαμβάνει μια μεγάλη κονσόλα στη δεξιά πλευρά που συνοδεύεται από δύο καθίσματα τύπου μπάκετ τα οποία είναι μάλιστα και διαιρούμενα. Στο κέντρο εξάλλου είναι εγκατεστημένο ένα καλαίσθητο ξύλινο τριακτινικό και ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος τιμόνι. Επάνω από αυτό είναι τοποθετημένες οι οθόνες των ηλεκτρονικών οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης και σε ένα δεύτερο και ανεξάρτητο επίπεδο φιλοξενούνται τα αναλογικά όργανα των μηχανών. Το hi light ωστόσο δεν είναι άλλο από τα ψηφιακά χειριστήρια των μηχανών, που μεταφέρουν εντολές ακριβείας καθιστώντας την πλοήγηση απολαυστική.

Στην αριστερή πλευρά του καθιστικού είναι εγκατεστημένο ένα πλήρες wet bar. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η επίπεδη τηλεόραση η οποία είναι τοποθετημένη ακριβώς από επάνω και εξαιτίας της περιστρεφόμενης βάσης της, εξυπηρετεί και την ζώνη του πιλοτηρίου και το υπαίθριο καθιστικό, το οποίο περιλαμβάνει δύο καναπέδες και με την προσθήκη ενός τραπεζιού μετατρέπεται σε υπαίθρια τραπεζαρία. Όσο για το κύριο κατάστρωμα, δεν υπάρχει κάθισμα που να μην προσφέρει παράπλευρα ποτηροθήκη. Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ο εύχρηστος πτυσσόμενος καναπές που προσφέρεται στην πρυμναία πλατφόρμα, δημιουργώντας ένα επιπλέον καθιστικό στο κύριο κατάστρωμα για δύο άτομα, με μοναδική μάλιστα θέα και άμεση πρόσβαση στο νερό.

Η εξωτερική διάταξη ολοκληρώνεται με την πρωραία περιοχή, η πρόσβαση στην οποία επιτυγχάνεται διαμέσου του διαιρούμενου αλεξήνεμου. Εκεί συναντάμε ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας με ανακλινόμενη πλάτη και εύχρηστες ποτηροθήκες εκατέρωθεν.

Στο εσωτερικό, τώρα, διαπιστώνεται ένας ενιαίος χώρος που περιλαμβάνει ένα καθιστικό μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτι στη δεξιά πλευρά και ένα διπλό κρεβάτι πλώρα. Στην αριστερή πλευρά ωστόσο είναι τοποθετημένη η επιπλοσύνθεση της κουζίνας ενώ πιο πίσω προσφέρεται ένα καθιστικό. Η διάταξη ολοκληρώνεται με την ύπαρξη ενός λουτρού με πλήρη εξοπλισμό.

Σχετικά με τις εφαρμογές που καθιστούν το σκάφος λειτουργικό, αυτές αφορούν καταρχήν το διπλό κρεβάτι το οποίο εφοδιάζεται με έναν ηλεκτρικό μηχανισμό ανάκλισης που ανυψώνει το επάνω μέρος ενώ διαθέτει χώρους αποθήκευσης από κάτω και στην βάση του. Στην οροφή ωστόσο της καμπίνας ενσωματώνεται μία επίπεδη τηλεόραση η οποία αποθηκεύεται κατά το ταξίδεμα ενώ μια διακριτική κουρτίνα διαχωρίζει την καμπίνα από το υπόλοιπο σκάφος. Σχετικά με την κουζίνα, αυτή είναι εξοπλισμένη με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, όπως ψυγείο, εστίες και φούρνο μικροκυμάτων ενώ βρίθει από χώρους αποθήκευσης. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο πρυμναίο καθιστικό του οποίου οι επιπλοσυνθέσεις, προσφέρουν εσωτερικό ωφέλιμο χώρο.

Όπως και να έχει, το κλειδί της επιτυχίας σε ένα συμπαγές μικρομεσαίο σκάφος παραμένουν οι επιδόσεις οι οποίες στην προκειμένη προέρχονται από ένα δίδυμο εσωλεμβίων ή εσωεξωλεμβίων κινητήρων. Στην πρώτη περίπτωση, η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 740 ίππους, προσδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 41 ναυτικών μιλίων και υπηρεσιακή 34,2 ναυτικά μίλια. Όσο για την έκδοση με τις εσωεξωλέμβιες μηχανές, η συνολική ισχύς των 640 ίππων προσδίδει μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 44 ναυτικά μίλια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 10,16 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:3,18 μέτρα
Βύθισμα (με εσωεξωλέμβια διάταξη): 99,06 εκατοστά
Βύθισμα (με εσωλέμβια διάταξη): 88,90 εκατοστά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 757 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 132,5 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής λυμάτων: 106 λίτρα

Κινητήρες:

Εσωλέμβιοι: 2x 370 MerCruiser 8.1S Horizon με V-drives
Εσωεξωλέμβιοι: 2x 320-hp MerCruiser με προπελοφόρο Bravo Three:
Μέγιστη ταχύτητα με εσωλέμβιες: 41 ν. μίλια
Υπηρεσιακή ταχύτητα με εσωέμβιες: 34,2 ν. μίλια
Μέγιστη ταχύτητα με εσωεξωλέμβιες: 44 ν. μίλα

Πληροφορίες: SEA RAY (Η.Π.Α.) KAPPA MARINE S.A., Λαμίας 10, Αλιμος 164 52, τηλ.: 9969.990-4, fax: 9969.526 http://www.kappamarine.gr/ - info@kappamarine.gr

Η ημιτονοειδής μορφή της γάστρας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τα υπόλοιπα μοντέλαΜε την εσωεξωλέμβια διάταξη, το σκάφος επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 44 ν. μιλίωνΤα τρία hatches στην οροφή, συνεισφέρουν φυσικό φως και αερισμό στο εσωτερικό
Η χρήση δύο μηχανών εξασφαλίζει υψηλή ώση και μεγάλη δυνατότητα ελιγμώνΗ πρυμναία τέντα μπορεί να καλύψει όλο τον πρυμναίο χώρο ενώ φυλάσσεται μέσα στο roll barΧωρίς κάτι το ιδιαίτερο, η κονσόλα είναι αποτελεσματική και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα
Ένα πλήρες wet bar εξασφαλίζει την αυτονομία στο κύριο κατάστρωμαΤο καθιστικό μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι ενώ περιλαμβάνει και αποκλειστική τηλεόρασηΗ κουζίνα συνοδεύεται από ένα μεγάλο πλήθος χώρων αποθήκευσης
Η πλάτη του διπλού κρεβατιού είναι ηλεκτρικά ανακλινόμενηΟι καναπέδες του πρυμναίου καθιστικού κρύβουν στο εσωτερικό τους αποθηκευτικούς χώρουςΟ εξοπλισμός του λουτρού περιλαμβάνει και ντους
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.