Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Regal 42 Sport Coupe
Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Born in the USA

Μετά την εδραίωσή του στην μικρή και μεσαία κατηγορία σκαφών, το αμερικάνικο ναυπηγείο Regal πραγματοποιεί διαμέσου του νέου μοντέλου του "42 sport coupe" ένα -ακόμη- άνοιγμα στην μεγάλη κατηγορία των μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Η πρώτη φορά που η αμερικάνικη φίρμα τόλμησε να εισέλθει στη μεγάλη κατηγορία ήταν τρία χρόνια πριν, στο Φόρτ Μάγιερς της Φλόριντα το Νοέμβριο του 2007 όταν παρουσίασε το Regal 5260 για να ακολουθήσει ένα χρόνο περίπου μετά, το Regal 44 Sport Coupe

Το εγχείρημα του ναυπηγείου είχε κριθεί δύσκολο, δεδομένου ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία υπήρχε -και εξακολουθεί να υπάρχει- ένας ισχυρός ανταγωνισμός, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο από επώνυμα και εδραιωμένα ναυπηγεία. Τελικά όμως η εταιρεία δικαιώθηκε αφού τα μοντέλα που παρουσίασε έτυχαν αναγνώρισης τόσο από τους ανθρώπους του χώρου, όσο και από το εμπορικό κοινό.

Το νέο 42 sport coupe φαίνεται να ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξαν με την έλευσή τους τα προαναφερόμενα μοντέλα. Εξωτερικά ο μοντέρνος σχεδιασμός του περιλαμβάνει μία ευμεγέθη υπερκατασκευή, της οποίας η οροφή ανοίγει ηλεκτρικά ενώ είναι εξοπλισμένη με μεγάλους υαλοπίνακες. Τέσσερα φινιστρίνια με ανοξείδωτο πλαίσιο εξοπλίζουν την γάστρα ενώ οι αεραγωγοί είναι διακριτικά τοποθετημένοι, συνεισφέροντας κατά κάποιο τρόπο στο εκλεπτυσμένο προφίλ του σκάφους.

Εξετάζοντας το κύριο κατάστρωμα διαπιστώνεται μια αρχιτεκτονική από την οποία προκύπτει μια πρακτική και άνετη διαβίωση. Σημείο αναφοράς αποτελεί το πρυμναίο στρώμα με το μεγάλο του μέγεθος ενώ διαθέτει κοινή πλάτη με έναν καναπέ, που αποτελεί μέρος του εξοπλισμού του υπαίθριου καθιστικού. Aλλο χαρακτηριστικό του κύριου καταστρώματος αποτελούν οι δύο θέσεις ηλιοθεραπείας στην πρωραία περιοχή οι οποίες διαθέτουν ρυθμιζόμενα μέρη προσφέροντας στους χρήστες μεγαλύτερη άνεση.

Εισερχόμενοι στο εσωτερικό του κύριου καταστρώματος διαπιστώνουμε την αίσθηση ενός υπαίθριου χώρου, εξαιτίας του πλούσιου φυσικού φωτισμού που προέρχεται τόσο από τους μεγάλους υαλοπίνακες όσο και από την ανοιγόμενη οροφή. Οι κομψές πολυεστερικές επιπλοσυνθέσεις συνδυάζονται αρμονικά με τις μπεζ δερμάτινες επενδύσεις, δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα.

Η διάταξη του κύριου καταστρώματος περιλαμβάνει ένα καθιστικό που αναπτύσσεται στην αριστερή πλευρά και την ζώνη διακυβέρνησης στο εμπρόσθιο μέρος. Κυρίαρχο εστιακό σημείο ωστόσο αποτελεί το πολύ καλά οργανωμένο πιλοτήριο. Μια μονοεδρική κονσόλα φιλοξενεί στο επάνω μέρος της τα αναλογικά ενδεικτικά όργανα των κινητήρων και δύο έγχρωμες οθόνες των οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης. Στη δεξιά πλευρά είναι τοποθετημένο ένα τριακτινικό τιμόνι που συνεργάζεται ιδανικά τόσο με τα χειριστήρια των μηχανών όσο και με τα χειριστήρια των προπελών ελιγμών. Όσο για το κάθισμα, αυτό είναι διπλό ενώ η ορατότητα είναι άριστη.

Στο κατώτερο κατάστρωμα η εξοπλιστική πληρότητα τονίζεται από την αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις ξύλινες επιφάνειες οι οποίες επενδύουν το δάπεδο και τα έπιπλα.

Η κουζίνα, αποτελούμενη από μια πλήρη επιπλοσύνθεση, είναι τοποθετημένη στην αριστερή πλευρά αντικριστά από το εσωτερικό καθιστικό. Όσο για τις δύο καμπίνες, αυτές περιλαμβάνουν ένα διπλό κρεβάτι και δύο κουκέτες ενώ συνοδεύονται και από ένα πλήρες λουτρό έκαστη.

Την πρόωση του Regal 42 Sport Coupe έχουν αναλάβει δύο εξακύλινδροι υπερτροφοδοτούμενοι πετρελαιοκινητήρες από την Volvo Penta, συνολικής ισχύος 1480 ίππων προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 37,2 μιλίων στις 3500 στροφές το λεπτό και υπηρεσιακή 29,7 μίλια στις 300 στροφές το λεπτό. Εναλλακτικά, η διαθέσιμη γκάμα μηχανών περιλαμβάνει ένα ακόμη σύνολο πετρελαίου, συνολικής ισχύος 1200 ίππων και ένα ζεύγος βενζινομηχανών ισχύος 1600 ίππων. Τέλος ως σύστημα πρόωσης επιλέχθηκε το Ips το οποίο, ως γνωστόν, προσφέρει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών ιδιαίτερα στο λιμάνι.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12.9 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4 μέτρα
Βάρος: 8527 κιλά
Deadrise: 18 μοίρες
Βύθισμα: 1,04 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 1154 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ.νερού: 284 λίτρα
Κινητήρες πετρελαίου: 2x600, 2x740
Βενζίνης: 2x800

Πληροφορίες: REGAL (Η.Π.Α.): Vernicos Boats, Λ. Βάρης- Κορωπίου 25, Βάρη, Τηλ.: 210 8979113-4, fax: 210 8970591, www.vernicos.com - e-mail: info@vernicosboats.gr

Η υπερκατασκευή του νέου μοντέλου εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις τηςΚατά τις θαλάσσιες δοκιμές του, το σκάφος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σχετικά με τις πλευστικές του ικανότητεςΤα εξελιγμένα συστήματα πρόωσης IPS, προσφέρουν στο 42άρι μεγάλη ευελιξία και χειρισμούς ακριβείας
Το πρυμναίο στρώμα είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως δύο άτομαΤο διαιρούμενο αλεξήνεμο προσφέρει άνετη διέλευση προς την πλώρηΗ πρωραία περιοχή φιλοξενεί δύο ρυθμιζόμενα στρώματα ηλιοθεραπείας
Το wet bar του κύριου καταστρώματος είναι εξοπλισμένο και με bbqΤο καθιστικό του κύριου καταστρώματος είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομαΤο state of the art πιλοτήριο προσφέρει, συν τοις άλλοις, πολύ καλή ορατότητα
Στο κατώτερο κατάστρωμα προσφέρεται ένα επιπλέον καθιστικό με πτυσσόμενο και ρυθμιζόμενο τραπέζιΗ κομψή επιπλοσύνθεση της κουζίνας φωτίζεται από φώτα ιωδίνης ρυθμιζόμενης δέσμης (σποτς)Κατόψεις των δύο κατατσρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.