Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ocqueteau 9.75Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Με γαλλική φινέτσα

Ένα εύχρηστο μοντέλο παρουσιάζει η Ocqueteau του οποίου οι πρακτικοί χώροι δεν αποτελούν το μοναδικό του προσόν καθώς τα προσφερόμενα επίπεδα άνεσης, αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι έχει στη διάθεσή του ένα σκάφος της μικρής κατηγορίας, συνοδεύονται και από αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Αποτελώντας το τρίτο και μεγαλύτερο σκάφος της σειράς Cruiser, το Ocqueteau 9,75 απευθύνεται στο κοινό που ενδιαφέρεται κυρίως για οικογενειακή χρήση. Εξαιτίας ωστόσο των κόμπακτ διαστάσεών του, καθίσταται ευκολόχρηστο και ευέλικτο τόσο στο λιμάνι όσο και στην ανοικτή θάλασσα.

Σχεδιαστικά ακολουθεί ένα μετριοπαθές προφίλ που μπορεί να μην συνεπαίρνει, ωστόσο, η εμφανής ποιότητα κατασκευής και το πολύ καλό φινίρισμα των επιφανειών του, αποζημιώνει. Βασικό συστατικό της εμφάνισής του διαδραματίζουν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής που δηλώνουν ξεκάθαρα ένα φωτεινό εσωτερικό. Όσο για τη γάστρα του, αυτή διαθέτει κλασσικές γραμμές και ημιτονοειδές σχήμα, ενώ προς την πρωραία περιοχή σχηματίζεται μια καμπυλωτή επιφάνεια, το επονομαζόμενο flare, που υπόσχεται στιβαρή πλεύση σε δύσκολους καιρούς.

Λιτό ως διάταξη, το πρυμναίο μέρος διαθέτει ψηλές κουπαστές που ενισχύουν την προστασία του. Οι μεγάλες εξάλλου διαστάσεις του, επιτρέπουν την άνετη τοποθέτηση ενός πτυσσόμενου τραπεζιού, δημιουργώντας μία υπαίθρια τραπεζαρία η οποία μάλιστα προστατεύεται εν μέρει από τις καιρικές συνθήκες εξαιτίας της επιμήκυνσης του fly προς τα πίσω. Κυρίαρχο στοιχείο ωστόσο αποτελεί το υαλοστάσιο της υπερκατασκευής το οποίο ανοίγει εξολοκλήρου, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή διέλευση και επικοινωνία μεταξύ του εσωτερικού καθιστικού και του πρυμναίου εξωτερικού χώρου. Όσο για την πρωραία περιοχή, αυτή δύναται να εξοπλιστεί με το κλασσικό πλέον στρώμα ηλιοθεραπείας.

Σχετικά με την περιοχή του fly μπορεί να μην προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, εξοπλίζεται όμως με ένα πιλοτήριο στην δεξιά πλευρά ενώ δίπλα προσφέρεται ένα επιπλέον περιστρεφόμενο κάθισμα.

Ο πολύ καλός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας στο εσωτερικό αφού αξιοποιεί ιδανικά τις επιφάνειες, προσφέροντας χώρους που δεν συνηθίζεται να συναντάμε σε δεκάμετρα σκάφη.

Στην αριστερή πλευρά είναι εγκατεστημένος ένας ημικυκλικός καναπές, ο οποίος περιβάλει ένα τραπέζι ενώ δέχεται και προσθήκες, δημιουργώντας μια κυκλική τραπεζαρία, με άνετη δυνατότητα φιλοξενίας έως έξι άτομα. Ο ίδιος χώρος ωστόσο μπορεί να μετατραπεί, με τις κατάλληλες ρυθμίσεις του τραπεζιού και την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων, σε ένα διπλό κρεβάτι!

Στη δεξιά πλευρά συναντάμε μια μικρή αλλά καλά εξοπλισμένη επιπλοσύνθεση κουζίνας, η οποία διαθέτει νιπτήρα, εστίες, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο και χώρους αποθήκευσης. Όσο για το πιλοτήριο, αυτό είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά και αποτελείται από ένα αναπαυτικό κάθισμα που προσφέρει πολύ καλή στήριξη, και μια κονσόλα λιτού σχεδιασμού η οποία φιλοξενεί σε ένα επίπεδο τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Στο κατώτερο κατάστρωμα και παρά τον περιορισμένο χώρο οι αρχιτέκτονες κατόρθωσαν να τοποθετήσουν ένα διπλό κρεβάτι κατάπλωρα και ένα επιπλέον στη αριστερή πλευρά, προσφέροντας ύπνο σε τέσσερα άτομα ενώ περιλαμβάνεται και ένα μικρό λουτρό.

Σχετικά με την πρόωση, το ζητούμενο στο συγκεκριμένο σκάφος δεν είναι τόσο η τελική ταχύτητα όσο η απαραίτητη ώση, την οποία υποστηρίζουν ιδανικά οι δύο εσωλέμβιοι πετρελαιοκινητήρες της Nanni Diesel, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το σκάφος δεν είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβων. Θα πρέπει ωστόσο να λάβουμε υπόψη και την ευελιξία που του προσδίδουν οι δύο διακοσάρες μηχανές καθώς επίσης και την καλή κατανομή βαρών η οποία προέρχεται κυρίως από την τοποθέτηση των κινητήρων, προσφέροντας καλά επίπεδα πλεύσης ακόμη και σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 10 μέτρα
Μήκος γάστρας: 9,02 μέτρα
Πλάτος: 3,42 μέτρα
Βύθισμα: 0,90 μέτρα
Βάρος: 5.500 κιλά
Ισχύς κινητήρων: 400 ή 460 ίπποι
Αριθμός κρεβατιών: 6

Πληροφορίες: Dynamic Boats, τηλ.: 210.9656641, http://www.dynamicboats.gr/

Το μεγάλο ύψος της υπερκατασκευής και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειές της, αποτελούν τα πλέον αναγνωριστικά στοιχεία του Ocqueteau 9,75Η ημιτονοειδής γάστρα αποτελεί μια συμπαγή κατασκευή συνεισφέροντας με τον δικό της τρόπο στην πλεύσηΗ ευελιξία του σκάφους προέρχεται κυρίως από τη χρήση δύο κινητήρων
Ο πρυμναίος χώρος προστατεύεται επαρκώς τόσο από την οροφή της υπερκατασκευής, όσο και από μια επιπλέον υφασμάτινη τένταΛιτό στο σχεδιασμό του, το fly εξοπλίζεται από ένα πρακτικό πιλοτήριο και ένα επιπλέον περιστρεφόμενο κάθισμαΤο υαλοστάσιο ανοίγει πλήρως, ενώνοντας το εσωτερικό με το εξωτερικό
Ένα πολυλειτουργικό καθιστικό φιλοξενείται στη δεξιά πλευράΤο καθιστικό, αναλόγως των περιστάσεων, διαμορφώνεται με τις κατάλληλες προσθήκες σε τραπεζαρία ή διπλό κρεβάτιΑν και μικρή, η επιπλοσύνθεση στη δεξιά πλευρά εξοπλίζεται με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές
Η ορατότητα που προσφέρεται από το πιλοτήριο είναι πολύ καλή προς όλες τις κατευθύνσειςΗ πρωραία καμπίνα εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.