Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Atlantis 44Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη


Απόσταγμα ιταλικής φινέτσας

Επιδεικνύοντας την αυθεντικότητα του σχεδιασμού του, το νεότευκτο Atlantis 44 εστιάζει στις προδιαγραφές ενός open σκάφους προσδίδοντας στις ωφέλιμες επιφάνειές του πολυτέλεια και άνεση, με επακόλουθο ένα ελκυστικό και εκλεπτυσμένο μοντέλο.

Το νέο 44άρι εντυπωσιάζει με την αισθητική και την πληρότητά του. Αιχμή του δόρατος του Atlantis αποτελεί η ευρηματική αρχιτεκτονική της ατράκτου. Η επιβλητική υπερκατασκευή εξοπλίζεται με μία ανοιγόμενη οροφή ενώ διαθέτει καμπύλες γραμμές υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η ιταλική εταιρία κινείται σε μοντέρνα σχεδιαστικά "μονοπάτια".

Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κανείς και για τους υαλοπίνακες της γάστρας, το ασύμμετρο σχήμα των οποίων προσφέρει μια ιδιαίτερη αισθητική, προσδίδοντας στο σκάφος αναγνωρισιμότητα. Όσο για το χρώμα του, η λευκή απόχρωση του πλαισίου συνδυάζεται με τις πορτοκαλί αποχρώσεις των επιφανειών στο κάτω μέρος της γάστρας καθώς επίσης και των υφασμάτινων επενδύσεων, δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα η οποία ταιριάζει απόλυτα στο σκάφος.

Πέρα από το σχεδιασμό της ατράκτου, τις απαραίτητες αναλογίες κρατούν και τα καταστρώματα, οι χώροι των οποίων έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα με τη δημιουργία ευμεγεθών επιφανειών πλώρα και πρίμα.

Στο κύριο κατάστρωμα η ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, με τους διαθέσιμους χώρους να εξασφαλίζουν άνεση και ασφάλεια. Κυρίαρχο μέρος αποτελεί το κυρίως καθιστικό που είναι εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά και εξυπηρετεί και ως τραπεζαρία, ενώ συνδυάζεται με ένα πλήρες wet bar που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Φαίνεται ότι η άνεση έχει την τιμητική στο κύριο κατάστρωμα. Συγκεκριμένα προσφέρονται τρεις διαφορετικοί χώροι ανάπαυσης διαμέσου διπλών στρωμάτων που είναι τοποθετημένα δίπλα από το πιλοτήριο, στην πρωραία περιοχή και στην πρυμναία, προσφέροντας στους ναβάτες τη δυνατότητα απομόνωσης.

Χωρίς εξοπλιστικές ελλείψεις και με ένα πανοραμικό παρμπρίζ στο εξοπλισμό του, το πιλοτήριο διαθέτει επίπεδες επιφάνειες στο ταμπλό του, οι οποίες καλύπτονται από ένα σκληρό πλαστικό. Τα αναλογικά όργανα των μηχανών είναι τοποθετημένα περιμετρικά μιας μεγάλης έγχρωμης οθόνης, προσφέροντας άμεσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Όσο για τα διπλά χειριστήρια των μηχανών, αυτά είναι ηλεκτρονικά και διαθέτουν μικρό μέγεθος ενώ συνδυάζονται κατάλληλα με το ρυθμιζόμενο καθ΄ύψος τιμόνι, προσφέροντας στον καπετάνιο έναν σύγχρονο και άνετο σταθμό διακυβέρνησης.

Το αδιαμφισβήτητα ποιοτικό εσωτερικό έχει την τιμητική του στο νέο μοντέλο το οποίο φέρει μια κλασσική διαρρύθμιση. Εξοπλισμένο με δύο καμπίνες με διπλά κρεβάτια και αποκλειστικό λουτρό η καθεμία, είναι σε θέση να κοιμίσει άνετα τέσσερα άτομα, ενώ περιλαμβάνει και μια πλήρη επιπλοσύνθεση κουζίνας και ένα καθιστικό, μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτι.

Την τιμητική του έχει και ο φωτισμός του χώρου ο οποίος φιλοξενείται σε καλαίσθητες ξύλινες επιφάνειες στην οροφή, προσδίδοντας μάλιστα μια ευρεία γκάμα φωτεινότητας, προερχόμενης κυρίως από λαμπτήρες ιωδίνης ρυθμιζόμενης δέσμης.

Στην πράξη, το Atlantis 44 με τους 700 συνολικά ίππους επιταχύνει γρήγορα και, αγγίζοντας την τελική ταχύτητα των 36 κόμβων, επιβεβαιώνει τη δεδομένη ανωτερότητα του στο υγρό στοιχείο. Και αυτό χωρίς να χρειαστεί κανείς να υπερβάλει στους χειρισμούς ενώ για τους πιο συνετούς, οι 30 κόμβοι υπηρεσιακής ταχύτητας φθάνουν και περισσεύουν για γρήγορα υδάτινα δρομολόγια με σχετική οικονομία στα, ακριβά πλέον, καύσιμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,43 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,25 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 900 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 350 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 2
Αριθμός κρεβατιών: 4+2
Κινητήρες: 2 x Cummins QSB 4.2 700 ίπποι

Πληροφορίες: Executive Yachting, Λ. Αλίμου 7, Αλιμος, τηλ.: 210.9886.187-91, fax: 210.9844.529

Το πορτοκαλί χρώμα αναδεικνύει το ουδέτερο λευκό, προσφέροντας ένα ελκυστικό σύνολοΟι υαλοπίνακες της γάστρας και της υπερκατασκευής χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα την εικόνα του νέου μοντέλουΗ υφασμάτινη οροφή ανοίγει προσφέροντας στο εσωτερικό μια αίσθηση αίθριου χώρου
Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 36 κόμβους, με την υπηρεσιακή να αγγίζει τους 30 κόμβουςΗ πρωραία περιοχή εξοπλίζεται με ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείαςΤο state of the art πιλοτήριο καθιστά την πλοήγηση εύκολα και ακριβής
Η πρυμναία περιοχή φιλοξενεί ένα στρώμα ηλιοθεραπείας κάτω από το οποίο προσφέρεται ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσηςΤο δάπεδο του κύριου καταστρώματος είναι επενδυμένο από ποιοτικό τικ με μπεζ αρμούςΗ υπαίθρια τραπεζαρία είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως έξι άτομα
Απέναντι από το καθιστικό περιλαμβάνει ένα πλήρες wet barΤο εσωτερικό καθιστικό είναι μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτιΗ κομψή επιπλοσύνθεση της κουζίνας περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές
Η κύρια καμπίνα εξοπλίζεται με ένα διπλό κρεβάτι Το λουτρό της κύριας καμπίναςAποψη της πρυμναίας καμπίνας
Το λουτρό της πρυμναίας καμπίναςΚάτοψη των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.