Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Beneteau Flyer 850Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ανανέωση εκ βάθρων

Τα πάνω κάτω στο χώρο των μικρομεσαίων μηχανοκίνητων κατόρθωσε να φέρει η Beneteau διαμέσου του νέου της μηχανοκίνητου Flyer 850, ένα μοντέλο στο οποίο συμπυκνώνεται η κατασκευαστική και σχεδιαστική εμπειρία της γαλλικής φίρμας, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σκάφος στα 8,5 μέτρα.

Οι σχεδιαστές που ανέλαβαν το project, έχοντας αποδείξει από άλλα παρελθοντικά μοντέλα ότι γνωρίζουν την τέχνη των ιδανικών αναλογιών, δημιούργησαν ένα ναυπήγημα που υποστηρίζει με ζήλο το προφίλ ενός μικρού σκάφους κρουαζιέρας, που να είναι σε θέση να καλύψει άνετα μικρά και μεσαία υδάτινα δρομολόγια.

Βασικό χαρακτηριστικό του ωστόσο αποτελεί η δυνατότητα της φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων στο κατώτερο κατάστρωμα, πράγμα σπάνιο για σκάφος οκτώ μέτρων. Αν μάλιστα συνυπολογισθούν και οι υψηλές δυνατότητες πλεύσης του, τότε εύκολα συμπεραίνει κανείς πως το flyer 850 αποτελεί ένα ιδιαίτερο σκάφος που ήρθε όχι μόνο για να πρωταγωνιστήσει στη μικρομεσαία κατηγορία, αλλά, όσο και αν ακούγεται παράτολμο, να πάρει κι ένα μέρος της αγοράς των φουσκωτών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η νέα πρόταση της Beneteau φροντίζει να δώσει στοιχεία όπως η καλαισθησία, η άνεση και η πολυτέλεια με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει το ολοκληρωμένο προφίλ ενός σκάφους που αρέσκεται να ξεπερνά τις δυνατότητες που ορίζουν οι ίδιες οι προδιαγραφές του.

Σε πρώτο επίπεδο, αυτό δηλαδή της εξωτερικής του εμφάνισης, το flyer 850 χαρακτηρίζεται από μια συμπαγή εικόνα, που είναι απόρροια της στιβαρής του ατράκτου. Ο υαλοπίνακας στη γάστρα αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό του σημείο, το οποίο μάλιστα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο με τη σειρά Monte Carlo, αφού διαθέτει το ίδιο σχήμα.

Όσο για τη γάστρα αυτή δεν περνά απαρατήρητη εξαιτίας κυρίως του αυξημένου όγκου της. Το χαρακτηριστικό της όμως στοιχείο που δεν φαίνεται αλλά αποτελεί το κρυφό της όπλο αποτελεί αναμφίβολα η αναβαθμίδα της (step). Φαίνεται ότι το γαλλικό τρέφει -δικαιολογημένα- μια αδυναμία στην εν λόγω εφαρμογή από την οποία προκύπτουν ορισμένα ουσιαστικά οφέλη όπως η μείωση των τριβών της γάστρας με το νερό, με επακόλουθο την μείωση της κατανάλωσης και η αύξηση των επιδόσεων.

Σχετικά με τη χρήση του κύριου καταστρώματος, δεδομένων των ελεύθερων επιφανειών των και του κατάλληλου εξοπλισμού, όχι μόνο δεν θα προβληματίσει αλλά θα προσφέρει ικανοποιητικά επίπεδα άνεσης.

Σημείο αναφοράς αποτελεί το πρυμναίο καθιστικό το οποίο αποτελείται από έναν μεγάλο καναπέ που καταλαμβάνει όλο το εσωτερικό πλάτος ενώ ακολούθως αναπτύσσεται και στις δύο πλευρές. Ενδιάμεσα δύναται να τοποθετηθεί ένα πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι, δημιουργώντας μια ευρύχωρη υπαίθρια τραπεζαρία στην οποία ανταποκρίνεται πρακτικά το wet bar που φιλοξενείται στο πίσω μέρος του καθίσματος του κυβερνήτη.

Η ζώνη διακυβέρνησης αναπτύσσεται στη δεξιά πλευρά και περιλαμβάνει ένα διπλό κάθισμα και μια ευρύχωρη κονσόλα. Σε ό,τι αφορά στον πλοηγό, θα φέρει εύκολα τη θέση οδήγησης στα μέτρα του, εκτιμώντας τη γενικότερη εργονομία, καθώς επίσης την αμεσότητα και την αίσθηση που προσφέρουν τα χειριστήρια των μηχανών και το τιμόνι. Εάν το ζητούμενο είναι η "συμβατική" πλοήγηση, τα πάντα δύνανται να λειτουργήσουν σαν καλορυθμισμένο ρολόι, προσφέροντας μάλιστα μια πλούσια παροχή πληροφοριών μέσα από τα σύγχρονα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης.

Το κατώτερο κατάστρωμα έχει την τιμητική του στο νέο μοντέλο το οποίο φέρει μια ιδιαίτερη διαρρύθμιση από την οποία προκύπτει η δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, στο πρωραίο τμήμα φιλοξενείται ένα καθιστικό αποτελούμενο από έναν καναπέ και ένα ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος τραπέζι. Κατά τις ώρες ανάπαυσης, το τραπέζι κατεβαίνει στο ύψος των καναπέδων και με την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων δημιουργείται ένα διπλό κρεβάτι. Προς την πρύμνη ωστόσο φιλοξενούνται δύο επιπλέον κουκέτες, αυξάνοντας των αριθμό των φιλοξενουμένων στους τέσσερις. Όσο για τον ενδιάμεσο χώρο, αυτός εξοπλίζεται με ένα λουτρό και μια μικρή επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί έναν φούρνο μικροκυμάτων και έναν πάγκο εργασίας.

Για την πρόωσή του, το νέο flyer 850 εξοπλίζεται με ένα ζεύγος εξωλέμβιων κινητήρων συνολικής ισχύος 400 ίππων (2x200) ή με μία εξωλέμβια ισχύος 300 ίππων. Η χρήση δύο μηχανών μπορεί να αυξάνει την κατανάλωση, προσφέρει όμως υψηλή ώση κινώντας αποτελεσματικά το σκάφος σε όλο το φάσμα των στροφών, εξυπηρετώντας παράλληλα σε ένα υψηλό επίπεδο ελιγμών. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το σκάφος δεν θα κινηθεί αξιοπρεπώς με τη μία 300άρα, η χρήση της οποίας θα επιφέρει και την σχετική οικονομία στα καύσιμα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8,25 μέτρα
Μήκος γάστρας: 7,99 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,98 μέτρα
Βάρος: 2.540 κιλά
Βύθισμα: 0,76 -1 μέτρο
Iσχύς: 2x200 ίπποι
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 400 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 100 λίτρα

Πληροφορίες: Vernicos Yachts, Λ. Πoσειδώνoς 11, Aλιμoς, τηλ.: 210 9896000, www.vernicos.com

Το πλαϊνό παράθυρο δηλώνει άμεσα τη συγγένειά του με τη σειρά Monte CarloΟι κόμπακτ διαστάσεις του επιτρέπουν τον εύκολο χειρισμό τουΗ συμπαγής γάστρα του εφοδιάζεται με flare στην πρώρα και αναβαθμίδα στον πυθμένα της
Η κονσόλα εκτείνεται σε ένα καλαίσθητο επίπεδο, φιλοξενώντας επιμελώς όλα τα όργαναΤο εσωτερικό του διπλού καθίσματος φιλοξενεί ένα πλήρες wet barΤο καθιστικό διαθέτει υποδοχή για τη φιλοξενία ενός πτυσσόμενου τραπεζιού
Η χρήση δύο μηχανών προσφέρει υψηλή ώση και ευκολία χειρισμώνΤο εσωτερικό καθιστικό μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερα άτομαΤο καθιστικό, με την προσθήκη στρωμάτων, μετατρέπεται σε κρεβάτι
Στο πρυμναίο μέρος φιλοξενούνται δύο μονές κουκέτεςΜια μικρή επιπλοσύνθεση φιλοξενεί τον φούρνο μικροκυμάτων και χώρους αποθήκευσηςAποψη του λουτρού
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.