Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Prestige 60Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το μέγεθος μετράει

Σε ένα δεκαοκτάμετρο μηχανοκίνητο σκάφος, το να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό είναι άνετο μάλλον είναι περιττό. Το να αναφερθεί όμως στην εργονομία του είναι σημαντικό γιατί δεν είναι αυτονόητο ότι προσφέρεται ενώ από αυτή εξαρτάται εν πολλοίς το επίπεδο της άνεσης και της χρήσης.

Στο τομέα της εργονομίας λοιπόν, οι γάλλοι σχεδιαστές έκαναν το θαύμα τους, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα άνετο σκάφος που εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή.

Ο λόγος για το Prestige 60 το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σε μέγεθος σκάφος που έχει προκύψει στις ναυπηγικές κλίνες του γαλλικού ναυπηγείου, εισχωρώντας για πρώτη φορά στα βαθιά νερά του ισχυρού ανταγωνισμού. Τη γαλλική φίρμα βέβαια ο ανταγωνισμός δεν την τρομάζει, απεναντίας την προκαλεί αφού μπορεί και υποστηρίζει το κάθε της μοντέλο. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η βράβευση του σκάφους ως «European Powerboat of the year 2010».

Εμφανισιακά το Prestige 60 είναι μεγαλόπρεπο, απόρροια του μεγάλου του όγκου. Περιλαμβάνοντας fly bridge διαθέτει μεγάλο ύψος, το οποίο όμως διατηρεί μια σωστή αναλογία ως προς το συνολικό πλάτος του σκάφους που ανέρχεται στα 5,12 μέτρα, προσφέροντας τελικά ένα αρμονικό σύνολο.

Οι εξωτερικοί χώροι του κύριου καταστρώματος προσφέρουν την απαραίτητη άνεση η οποία προκύπτει τόσο στην πρωραία περιοχή, διαμέσου του υπέρδιπλου χώρου ηλιοθεραπείας και του μικρού καθιστικού με την αποκλειστική τέντα, όσο και στην πρυμναία ζώνη από το ευμέγεθες καθιστικό το οποίο μάλιστα προστατεύεται επαρκώς από την οροφή του fly.

Εκεί που αρχίζει να διαφοροποιείται η κατάσταση είναι στο εσωτερικό, έναν χώρο που ισορροπεί απόλυτα ο μοντέρνος σχεδιασμός με τον κλασικό. Η καλαισθησία, η άνεση και η πολυτέλεια προσφέρονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει το ολοκληρωμένο προφίλ ενός σκάφους που αρέσκεται να ξεπερνά τις δυνατότητες που ορίζουν οι ίδιες οι προδιαγραφές του. Τα ανοιχτά χρώματα και η ορατότητα προς το εξωτερικό περιβάλλον "μεγαλώνουν" τον χώρο, προσφέροντας ένα αστραφτερό σύνολο.

Σημείο αναφοράς του κυρίου καταστρώματος αποτελεί η θέση της κουζίνας η οποία είναι τοποθετημένη στο πρυμναίο τμήμα, εξυπηρετώντας παράλληλα τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους ενώ ο χρήστης δεν απομονώνεται, απολαμβάνοντας την παρέα του υπόλοιπου πληρώματος.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται τρεις συνολικά καμπίνες, φιλοξενώντας έως έξι άτομα ενώ κατάπρυμα προσφέρεται μια καμπίνα επιπλέον που προορίζεται για το πλήρωμα.

Στην πράξη, το νέο Prestige 60 εξοπλίζεται με ένα δίδυμο υπερτροφοδοτούμενων πετρελαιοκινητήρων 1400 συνολικά ίππων από την Volvo, προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα που αγγίζει τους 31 κόμβους, με την υπηρεσιακή να φθάνει τους 25 κόμβους, τιμές που μπορεί να μην κατατάσσονται στις υψηλές, συγκαταλέγονται όμως στις αξιοπρεπείς. Το σημαντικό ωστόσο γεγονός σχετικά με την πρόωση δεν είναι άλλο, από τη χρήση συστημάτων Ips τα οποία σπάνια χρησιμοποιούνται σε σκάφη αυτού του μεγέθους, προσφέροντας απλόχερα όλα τους τα γνωστά πλεονεκτήματα με κυριότερο την μεγάλη ακρίβεια χειρισμών στη μαρίνα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 19,50 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 5,12 μέτρα
Εκτόπισμα: 31.650 κιλά
Κινητήρες: 2 x IPS 900 VOLVO D 11, 2x700 ίπποι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 2800 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 800 λίτρα
|Μέγιστη ταχύτητα: 31 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 25 κόμβοι

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. Ποσειδώνος 1-2, Π. Φάληρο, Τηλ.: 210.9811.820, 9849.086, Fax: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Το πρώτο εγχείρημα του γαλλικού ναυπηγείου στη μεγάλη κατηγορία είναι εντυπωσιακόΕπακόλουθο των μεγάλων διαστάσεων είναι η δημιουργία ευρύχωρων επιφανειών σε όλα ανεξαιρέτως τα καταστρώματαΗ καλαισθησία του σκάφους είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή ενώ η εικόνα του παραπέμπει και στα άλλα fly bridge του ναυπηγείου
Με τις μηχανές των 700 ίππων, το Prestige 60 αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 31 κόμβωνΗ πρωραία περιοχή, πέρα από το γνωστό στρώμα ηλιοθεραπείας, περιλαμβάνει και ένα επιπλέον διπλό κάθισμα κατάπρωραΗ πλοήγηση από το fly bridge είναι σαφέστατα πιο ευχάριστη κατά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες
Στην πρυμναία καμπίνα ανταποκρίνεται ο υαλοπίνακας κοντά στην πρυμναία πλατφόρμα, λούζοντάς την με πλούσιο φωςΗ τοποθέτηση της κουζίνας στο πίσω μέρος του κύριου καταστρώματος αποδεικνύεται..σοφή λύση, εξυπηρετώντας παράλληλα, εσωτερικό και εξωτερικό καθιστικόΗ πρωραία καμπίνα περιλαμβάνει ένα αναπαυτικό κάθισμα, με καταπληκτική μάλιστα θέα στην ίσαλο
Το κάθισμα στην πρώρα εξοπλίζεται και με αποκλειστικό σκίαστροΟ τεράστιος χώρος του fly περιλαμβάνει μια μεγάλη τραπεζαρίαΟι ανοιχτόχρωμοι χρωματικοί συνδυασμοί του εσωτερικού το καθιστούν αστραφτερό
Ο φωτισμός της σκάλας στο εσωτερικό, προσφέρει ασφάλεια στη διέλευσηAποψη της πολυτελούς πρωραίας καμπίναςΚάτοψη του κύριου καταστρώματος
Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματοςΗ χρήση IPS συνεισφέρει μεγάλη ευκολία στους χειρισμούς
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.