Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Cabo 40 ExpressΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη


Πολυχρηστικό εργαλείο

Μια διαφορετική προσέγγιση μεταφέρει στο υγρό στοιχείο το αμερικάνικο ναυπηγείο Cabo διαμέσου του ανανεωμένου μοντέλου του Cabo 40 Express το οποίο, αν και υφίσταται επί μια σειρά ετών, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας της εφαρμογής ενός νέου συστήματος πηδαλιουχίας το οποίο απλοποιεί ιδιαίτερα το χειρισμό, καθιστώντας το σκάφος ακόμα πιο ευέλικτο. Ο λόγος για το εξελιγμένο σύστημα Zeus pod drive χάρη στο οποίο προκύπτουν υψηλές επιδόσεις ενώ συμβάλλει και στην εξοικονόμηση καυσίμων.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά διαμορφώνουν την πιο ικανή έκδοση του σκάφους το οποίο συνδυάζει την αλιευτική χρήση με την αναψυχή.

Στις πολυεστερικές επιφάνειες του 40 Express διακρίνονται τα μυώδη χαρακτηριστικά ενός αυθεντικού sportfisher αλλά και το δυναμικό προφίλ ενός cruiser. Χαρακτηριστική είναι η ημιτονοειδής μορφή της γάστρας, η οποία ευθύνεται για τις «γλυκές» πλεύσεις στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες ενώ συνδυάζεται είτε με μια υπερκατασκευή που φέρει hard top είτε με fly bridge.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο εκδόσεων αποτελεί το κύριο κατάστρωμα το οποίο αφήνοντας στην άκρη τα... καλλωπιστικά στοιχεία, εστιάζει στην ουσία που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία μεγάλων και ελευθέρων επιφανειών προς όφελος των χρηστών.

Σχετικά με την αλιευτική χρήση, οι διαθέσιμοι χώροι στο πρυμναίο τμήμα εφοδιάζονται με ένα πλήθος πρακτικών λύσεων όπως για παράδειγμα τα πτυσσόμενα καθίσματα που ενσωματώνονται στις κουπαστές, αφήνοντας ελεύθερο το κατάστρωμα κατά την πραγματοποίηση του ψαρέματος. Όσο για τον εξοπλισμό, αυτός περιλαμβάνει δεξαμενές ζωντανού δολώματος, συρταριέρες με θήκες για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό, αμπάρια, πάγκο με νεροχύτη για το καθάρισμα και το πλύσιμο των αλιευμάτων, παροχές γλυκού και θαλασσινού νερού και καλαμοθήκες.

Η εργονομία διακρίνεται και στη ζώνη του πιλοτηρίου, το οποίο, όντας ευρύχωρο και πλήρως εξοπλισμένο προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή πηδαλιουχία. Καθοριστικό για την διαμόρφωση της οδηγικής συμπεριφοράς του είναι το joystick του συστήματος Zeus που συμβάλλει την ευκολία χειρισμών, επιτρέποντας στον εκάστοτε χειριστή να εκτελέσει σύνθετες κινήσεις με το σκάφος χωρίς bow ή / και stern thruster. Κατά τ’ άλλα περιλαμβάνει το επονομαζόμενο σύστημα Skyhook χάρη στο οποίο επιτρέπεται η ακινητοποίηση του σκάφους σε συγκεκριμένο στίγμα. Επίσης, μαζί με το σύστημα Ζeus προσφέρονται ηλεκτρονικά χειριστήρια, αυτόματος πιλότος και αυτόματη ρύθμιση των trim.

Προχωρώντας προς τα ενδότερα, συναντάμε ένα άνετο εσωτερικό το οποίο, ακολουθώντας την κλασσική οδό, έρχεται σε αισθητική αρμονία με το ανώτερο κατάστρωμα. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ευρύχωρη καμπίνα κατάπλωρα, εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι στο κέντρο, ενώ προσφέρονται δύο ντουλάπες που συνεισφέρουν στην άνετη αποθήκευση και τάξη. Το χώρο του σαλονιού μοιράζονται το καθιστικό-τραπεζαρία που μετατρέπεται σε κρεβάτι ενώ η κουζίνα, όντας στην αριστερή, εξοπλίζεται με διπλή κεραμική εστία, καλυπτόμενο νεροχύτη, μεγάλο ψυγείο και ψυγειοκαταψύκτη.

Εκμεταλλευόμενο την ισχύ των 600 ίππων από τον κάθε έναν από τους δύο συνολικά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες της Cummins αλλά και τις τεχνολογικά προηγμένες εφαρμογές των προπελών και της γάστρας, το Cabo 40 Express επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 35.5 κόμβους στις 3500 στροφές και υπηρεσιακή 30 κόμβους.


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό Μήκος : 13.05 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.82 μέτρα
Βάρος: 12700 κιλά
Δεξαμενή καύσιμου:2200 λίτρα
Βύθισμα:1.03 μέτρα
Ισχύς: 2x600 ίπποι

Πληροφορίες: PRAXIS YACHTS, Βασ. Γεωργίου Β 11, Γλυφάδα, 166 74, Τηλ. 210.8983185 fax. 210.8983532, www.praxisyachts.gr, e-mail: yachts@otenet.gr

Η συμπαγής γάστρα του επιτυγχάνει στιβαρές πλεύσεις σε δύσκολους καιρούςΤο ελεύθερο κατάστρωμα επιτρέπει τις εύκολες και ασφαλείς διελεύσειςΤο σύστημα Zeus προσφέρει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών
Το 40 Express παράγεται και σε έκδοση με hard topΗ ευμεγέθης κονσόλα φιλοξενεί πλήθος οργάνων αι φυσικά το joystick του ZeusΟ ενιαίος χώρος χαρακτηρίζει το άνετο και φωτεινό εσωτερικό
Η πρωραία καμπίνα φιλοξενεί ένα διπλό κρεβάτιΤο ντους στο λουτρό διαθέτει αποκλειστικό χώροΑποτελώντας την αιχμή της τεχνολογίας, το σύστημα Zeus συνεισφέρει στην αποτελεσματικότητα των χειρισμών
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.