Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Antares 42 Sea Motion


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Οικογενειακή υπόθεση

Ως μοναδικός εκπρόσωπος των Antares επιλέχθηκε η ναυαρχίδα της σειράς για να την εκπροσωπήσει στην έκθεση. Το 42άρι αποτελεί ένα κλασσικό σκάφος για τέσσερα έως έξι άτομα που θα ευχαριστηθούν διακοπές, τόσο κατά την πλεύση όσο και στη διαμονή σε αυτό. Εκτείνεται σε τρία συνολικά καταστρώματα, δεδομένου του fly bridge στο ανώτερο σημείο του. Η άνεση στα άκρα του εξασφαλίζεται στο κύριο κατάστρωμα, τόσο με την ύπαρξη ενός καθιστικού στην αριστερή πλευρά της πρυμναίας περιοχής όσο και με τα στρώματα ηλιοθεραπείας στην πρωραία. Απλό και λειτουργικό το εσωτερικό, εξοπλίζεται με ένα καθιστικό που αναπτύσσεται σε όλο το διαθέσιμο πλάτος και μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι ενώ η κουζίνα σε σχήμα Γ βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Όσο για το πιλοτήριο, πέρα από την πολύ καλή ορατότητα προσφέρει και πλούσιο εξοπλισμό, με μια μεγάλη κονσόλα να αναλαμβάνει τη φιλοξενία των οργάνων ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ το κάθισμά της είναι διπλό και διαιρούμενο, επιτρέποντας την πλοήγηση και από καθιστή και από όρθια θέση.

Ένα επίπεδο πιο κάτω συναντάμε τις δύο καμπίνες, μια πλώρα με διπλό κρεβάτι και μία στη δεξιά πλευρά με δύο μονές κουκέτες και αποκλειστικά λουτρά ενώ αίσθηση προκαλεί το μεγάλο ωφέλιμο ύψος.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Antares είναι η χρήση εσωλέμβιας μηχανής με άξονες, μία διάταξη η οποία, όντας τοποθετημένη προς το κέντρο του σκάφους προσφέρει πολύ καλό ζύγισμα στο σύνολο, με επακόλουθο την ομαλή και σταθερή πλεύση ιδιαίτερα στον καιρό. Εναλλακτικά όμως προσφέρεται και με σύστημα Ips το οποίο μάλιστα συνοδεύεται με το joystick ελιγμών της Volvo Penta, διευκολύνοντας τους χειρισμούς.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Antares 42 Sea Motion

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ναυπηγικός σχεδιασμός: Beneteau Power Boats
Σχεδιασμός εσωτερικού και layout: Sarrazin Design
Ολικό μήκος: 13,50 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4,09 μέτρα
Εκτόπισμα: 9.900 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 2x600 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 320 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 2 x370 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: B10/C12/D12

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.