Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Swift Trawler 52


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

est com une maison

Ο τίτλος αφορά ένα σχόλιο που ακούστηκε από το εντυπωσιασμένο θηλυκό μέλος ενός ζευγαριού που έτυχε να επισκεφθεί το σκάφος. Με την ωφέλιμη επιφάνειά του να προσεγγίζει τα 200 τετραγωνικά μέτρα, η ναυαρχίδα της σειράς εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί άνετη. Πόσο μάλλον όταν η εν λόγω επιφάνεια έχει χρησιμοποιηθεί εργονομικά από τους αρχιτέκτονες, προσφέροντας μάλιστα ένα ομοιογενές σύνολο με χρηστικούς χώρους.

Αν θα θέλαμε να αναφέρουμε το εντυπωσιακότερο σημείο του σκάφους, αυτό θα ήταν αναμφισβήτητα ο χώρος του πιλοτηρίου. Ο λόγος είναι το καθιστικό στην αριστερή πλευρά του γιατί, αν και περιλαμβάνει μια λιτή επιπλοσύνθεση, αποτελούμενη από έναν απλό διπλό καναπέ με το ανάλογο τραπέζι, προσφέρει μια πανοραμική θέα στους φιλοξενούμενους οι οποίοι, μαζί με τον κυβερνήτη, είναι σε θέση να απολαύσουν το θαλάσσιο δρομολόγιο. Η θέση του ωστόσο είναι καίρια, αφού από το εν λόγο σημείο η πρόσβαση σε καμπίνες, κουζίνα-καθιστικό, fly bridge και εξωτερικούς χώρους είναι άμεση.

Κατά τα λοιπά, οι χώροι του αποπνέουν μια μεγαλοπρέπεια που απορρέει κυρίως εξαιτίας των ξύλινων επενδύσεων οι οποίες καλύπτουν καθολικά όλες τις επιφάνειες του σκάφους ενώ ενισχύονται από κλασσικές απλίκες που διακοσμούν τους μπουλμέδες της υπερκατασκευής. Η προσοχή στη λεπτομέρεια ωστόσο αντικατοπτρίζεται στην οροφή η οποία φιλοξενεί επιμελώς ξύλινες κομψές χειρολαβές που διευκολύνουν την διέλευση κατά την πλεύση.

Χωροταξικά, το κύριο κατάστρωμα περιλαμβάνει ένα υπαίθριο καθιστικό και στρώματα ηλιοθεραπείας ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει ένα σαλόνι κλασσικού σχεδιασμού και στον ίδιο χώρο αλλά σε ανισόπεδη διάταξη είναι τοποθετημένη η κουζίνα. Σχετικά με το κατώτερο κατάστρωμα, αυτό φιλοξενεί τρεις πολυτελείς καμπίνες, μία πλώρα με διπλό κρεβάτι, μία στην αριστερή πλευρά με δύο κουκέτες, μία πρίμα με διπλό κρεβάτι και γραφείο και δύο μεγάλα λουτρά με αποκλειστικό χώρο ντους.

Τέλος, η προωστήρια δύναμη προέρχεται από δύο εσωλέμβιες πετρελαιομηχανές συνολικής ισχύος 1200 ίππων που μεταφέρουν την ισχύ τους στις προπέλες διαμέσου αξονικών συστημάτων.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Swift Trawler 52

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 17 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.90 μέτρα
Εκτόπισμα: 20.000 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 4.000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 800 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 2 x 600 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: B16/C20

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.