Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Swift Trawler 44


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μικρό πλοίο

Σε αντίθεση με τη Γαλλία που η σειρά Swift Trawler είναι πολύ δημοφιλής η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας είναι παρεξηγημένη, με πιθανότερη αιτία την ασυνήθιστη εμφάνισή της. Από τη στιγμή όμως που κάποιος βρεθεί στα καταστρώματα των Swift Trawler αλλάζει γνώμη γιατί αντιλαμβάνεται ότι είναι σε ένα σκάφος πολύ πρακτικό και ναυτικό χαρακτήρα δίνοντας την αίσθηση ενός ...μικρού πλοίου! Απτό παράδειγμα αποτελεί το 44άρι το οποίο χαρακτηρίζεται από την ευμεγέθη και ψηλή υπερκατασκευή του. Πρώτο εστιακό σημείο αποτελεί το ανώτερο κατάστρωμα που πέρα από τα πολλά ωφέλιμα τετραγωνικά του, φιλοξενεί ένα πιλοτήριο στο πρωραίο τμήμα και ένα ιστίο στο πρυμναίο, που θα αναλάβει να κινήσει το σκάφος σε δύσκολες καταστάσεις.

Ένα επίπεδο πιο κάτω συναντάμε ένα υπαίθριο καθιστικό στην πρύμνη, το οποίο προστατεύεται επαρκώς από τις καιρικές συνθήκες από την επιμήκυνση του fly προς τα πίσω. Οι πλευρικοί διάδρομοι με τις ψηλές κουπαστές και την προστατευτική οροφή οδηγούν στο πρωραίο-ιδιαίτερα φαρδύ-τμήμα το οποίο φιλοξενεί επιμελώς ένα υπέρδιπλο στρώμα ηλιοθεραπείας.

Διεισδύοντας στον εσωτερικό κόσμο του σκάφους διαπιστώνουμε την ύπαρξη μίας τρίφυλλης συρόμενης πόρτας με μεγάλη ανοιγόμενη επιφάνεια, αφού όταν τα τρία φύλλα σύρονται στη μία πλευρά αφήνουν πολύ περισσότερο χώρο διέλευσης από ότι μια αντίστοιχη δίφυλλη. Ο πρώτος χώρος που συναντάμε είναι το καθιστικό το οποίο μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι, ενώ πιο μπροστά και στην αριστερή πλευρά φιλοξενείται μια πρακτική κουζίνα με μεγάλους πάγκους εργασίας σε σχήμα Π και στη δεξιά πλευρά ένα εργονομικό πιλοτήριο. Όσο για το κατώτερο κατάστρωμα, εκεί συναντάμε δύο καμπίνες με διπλά κρεβάτια και τα αντίστοιχα λουτρά.

Αυτό που δεν φάνηκε στην έκθεση αλλά το υποσχέθηκε το ίδιο το σκάφος με την συμπαγή του άτρακτο δεν είναι άλλο από την πολύ καλή πλεύση του, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην στιβαρή του γάστρα η οποία φέρει μάλιστα και δύο κινητήρες συνολικής ισχύος 600 ίππων που προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα από 26 έως 28 κόμβους και υπηρεσιακή 20 κόμβους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Swift Trawler 44

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ναυπηγικός σχεδιασμός: M. Joubert & B. Nivelt - Beneteau Power
Σχεδιασμός εσωτερικού και layout: Pierre FRUTSCHI
Ολικό μήκος: 13.88 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.25 μέτρα
Εκτόπισμα: 10.895 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 1.400 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 640 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 2 x 300 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: B12/C14

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.