Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sense 50


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Παράθυρο στο μέλλον

Και το όνομα αυτού: Senses! Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μοντέλο που προέκυψε από τις ναυπηγικές κλίνες του γαλλικού ναυπηγείου Beneteau και συνοδεύεται από ένα πλήθος σχεδιαστικών καινοτομιών που καθιστούν την πλοήγηση αλλά και τη διαβίωση στο σκάφος ακόμη πιο άνετη και πρακτική.

Με το μήκος του να κυμαίνεται στα 15,27 μέτρα και το-μεγάλο- πλάτος του στα 4,86 μέτρα, το νέο σκάφος εξασφαλίζει την πρόωσή του από μια ιστιοφορία επιφάνειας 122 τετραγωνικών μέτρων και από μια εσωλέμβια πετρελαιομηχανή 75 ίππων. Όσο για τις δύο συνολικά εκδόσεις του, η μεν πρώτη περιλαμβάνει τρεις καμπίνες και δύο λουτρά ενώ η δεύτερη δύο καμπίνες, δωμάτιο-γραφείο και δύο λουτρά.

Σχετικά με τις καινοτομίες του εντύπωση προκαλεί η πρυμναία περιοχή με τη γαλλική φίρμα να υιοθετεί την ανοικτή διάταξη, προσφέροντας στο σκάφος μια εύχρηστη διάσταση η οποία ενισχύεται και από τα δύο καθίσματα του πιλοτηρίου που είναι πτυσσόμενα επιτρέποντας καλύτερη διέλευση αλλά και πολύ εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα ή στην προβλήτα.

Όσο για τους εξωτερικούς αλλά και τους εσωτερικούς χώρους, αυτοί εξοπλίζονται με μετατρεπόμενες επιπλοσυνθέσεις οι οποίες μεταβάλλουν τη χρήση των χώρων, όπως για παράδειγμα τα καθιστικά στο υπαίθριο καθιστικό που μετατρέπονται σε στρώμα ηλιοθεραπείας.

Εκπλήξεις όμως κρύβονται και στο ιδιαίτερα φωτεινό εσωτερικό, το οποίο είναι ριζικά ανανεωμένο προσφέροντας στους ναβάτες υψηλά στάνταρτ διαβίωσης. Πρυμναίες καμπίνες δεν υπάρχουν αφού όλο το εσωτερικό αναπτύσσεται προς τα εμπρός, με έναν μεγάλο κεντρικό χώρο να επικοινωνεί άμεσα με το κόκπιτ χάρη στα ευμεγέθη ανοιγόμενα παράθυρα και την φάλκα στο πίσω τμήμα της υπερκατασκευής. Στον κεντρικό χώρο φιλοξενούνται ωστόσο τόσο το καθιστικό στην αριστερή πλευρά, με την καινοτόμα επιπλοσύνθεση που ενσωματώνει και έναν καναπέ και την τηλεόραση στο εσωτερικό της πλάτης του, όσο και το γραφείο χαρτογράφησης και την κουζίνα. Στη ζώνη ενδιαίτησης πέρα από το δωμάτιο γραφείο περιλαμβάνονται δύο καμπίνες οι οποίες βρίθουν χώρων αποθήκευσης ενώ τόσο η καμπίνα του ιδιοκτήτη όσο και των επισκεπτών εξοπλίζονται με αποκλειστικό λουτρό, με το ντους να διαθέτει αυτόνομο χώρο.


Κρατήσαμε το καλύτερο για το τέλος, αφού το νέο σκάφος δύναται να εφοδιαστεί -δυστυχώς προαιρετικά- με ένα νέο σύστημα πλοήγησης, το επονομαζόμενο Dock and go, που απλοποιεί τη διαδικασία της πρόσδεσης αφού προσφέρει δυνατότητα περιστροφής του σκάφους γύρω από τον άξονά του κατά 360 μοίρες. Όσο για τον χειρισμό του, αυτός πραγματοποιείται από ένα joystick που τοποθετείται στο πιλοτήριο.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Sense 50

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ναυπηγικός σχεδιασμός Berret Racoupeau Yacht Design
Σχεδιασμός εσωτερικού και layout: Nauta Design
Ολικό μήκος: 15.27 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.86 μέτρα
Εκτόπισμα: 15.295 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 830 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 730 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 75 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: A9/B10/C14

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.