Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Oceanis 45Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ασφαλές και γρήγορο

Μετά τα Oceanis 31, 34, και 37, το αρχιτεκτονικό γραφείο "Jean-Marie Finot et Pascal Conq" ανέλαβε το σχεδιασμό και του Oceanis 45, ενός ιστιοπλοϊκού που πρωταγωνίστησε στο ναυτικό σαλόνι εξαιτίας του καινοτόμου σχεδιασμού του και των εργονομικών χώρων του.

Το πρώτο εστιακό σημείο του σκάφους έχει να κάνει με την πρύμνη η οποία είναι πτυσσόμενη και όταν είναι ανοικτή επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στη θάλασσα ή στην προβλήτα ενώ εξοπλίζεται και με τρεις αυτόνομους αποθηκευτικούς χώρους και μία μεταλλική σκάλα στο μέσον.

Σχετικά με το ντεκ, στην πρυμναία του περιοχή περιλαμβάνονται δύο σταθμοί πλοήγησης με τα χειριστήρια των μηχανών και του συστήματος Dock and go να είναι τοποθετημένα στην αριστερή πλευρά ενώ πιο μπροστά είναι τοποθετημένοι δύο καναπέδες και ένα τραπέζι με ένα μικρό ψυγείο στο εσωτερικό του.

Ο χειρισμός των ιστίων δύναται να πραγματοποιηθεί εύκολα χάρη στα καίρια σημεία που είναι τοποθετημένα τα βιντζιρέλα ενώ το κατάρτι εξοπλίζεται με δύο σταυρούς, με τις ξαρτόριζες να εδράζονται στην εξωτερική πλευρά των φαρδιών διαδρόμων. Όσο για την πρωραία περιοχή, εκεί συναντάμε τον ηλεκτρικό εργάτη και το ταμπούκι για τα σχοινιά ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκεται το hatch που οδηγεί στην καμπίνα του skipper.

Στο εσωτερικό προσφέρεται ένα άνετο καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ σε σχήμα Π και έναν επιπλέον αυτόνομο για δύο άτομα που περιβάλλουν ένα ξύλινο τραπέζι. Σημείο αναφοράς ωστόσο αποτελεί ο αντικριστός καναπές, ο οποίος αποτελείται από δύο ατομικά καθίσματα και ένα τραπέζι, τα οποία σύρονται αλλάζοντας τη διάταξη και μεταβάλλοντας τον χώρο σε γραφείο χαρτογράφησης.

Σχετικά με τις καμπίνες, στην έκθεση παρουσιάστηκε η έκδοση με τις τρεις καμπίνες και τα δύο λουτρά, ένα αποκλειστικό της πρωραίας με αυτόνομο ντους και ένα παρόμοιο με διπλή πρόσβαση είτε από την δεξιά καμπίνα είτε από τον κεντρικό χώρο διαμονής.

Προσφέρονται ωστόσο και άλλες τρεις εκδόσεις, με την μία να περιλαμβάνει δύο καμπίνες και δύο λουτρά, την δεύτερη με τρεις καμπίνες και τρία λουτρά και την τέταρτη με τέσσερις καμπίνες-δύο πλώρα και δύο πρίμα και δύο λουτρά.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Oceanis 45

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13.85 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 4.49 μέτρα
Εκτόπισμα: 9.550 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 200 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 570 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 54 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: A10/B11/C12

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.