Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
First 40


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

First σε όλα του

Συμμετέχοντας στην έκθεση με το μοντέλο που κέρδισε τον αγώνα Rolex Sydney Hobart το 2010, η γαλλική εταιρεία αποδεικνύει πως διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στα σκάφη επιδόσεων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και του καλύτερου ιστιοπλοϊκού επιδόσεων για το 2010.

Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν δύο μεγάλα ονόματα του χώρου, ο αρχιτέκτων Bruce Farr και το σχεδιαστικό γραφείο Nauta Design. Στην έκθεση το περσινό μοντέλο φάνηκε ανανεωμένο τόσο λειτουργικά, στα σημεία βέβαια, όσο και ονομαστικά, με την επωνυμία Club Racer.

Όσο για το σκάφος χαίρεσαι να το βλέπεις -πόσο μάλλον να το ζεις. Ένα σκάφος υψηλής τεχνολογίας με εντυπωσιακό σχεδιασμό και πλήρη αρμονία. Οι αγωνιστικές καταβολές του σκάφους είναι ορατές από την πρώτη ματιά. Μια ανοικτή πρύμνη σηματοδοτεί την είσοδο στο ντεκ με πρώτο εστιακό σημείο τη ρόδα η οποία έχει αυξημένες διαστάσεις ενώ τα όργανα ναυσιπλοΐας είναι ψηφιακά και εγκατεστημένα στο κατάρτι με τους τρεις σταυρούς.

Το αγωνιστικό προφίλ του σκάφους συνδυάζεται με την αντίστοιχη παροχή ανέσεων για την κρουαζιέρα σε ένα κατασκευαστικό σύνολο ποιοτικών προδιαγραφών. Ο εξοπλισμός στο εσωτερικό περιλαμβάνει τρεις καμπίνες, μία πλώρα και δύο πρίμα, οι οποίες προσφέρουν απομόνωση και διακριτικότητα, ένα άνετο για το μέγεθος του σκάφους λουτρό, ένα πρακτικό καθιστικό, μία επιπλοσύνθεση κουζίνας στην αριστερή πλευρά και ένα γραφείο χαρτογράφησης στη δεξιά πλευρά.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του First 40

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 12.58 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3.89 μέτρα
Εκτόπισμα: 7.900 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 130 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 200 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 40 ίπποι
Κατηγορία σχεδιασμού: A12/B12/C12

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.