Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Beneteau Oceanis 38


Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Οι μεγάλες προσδοκίες ενός μικρού Beneteau

Γεύση από τη νέα σειρά Oceanis μας προσφέρει το γαλλικό ναυπηγείο Beneteau, διαμέσου ενός μικρού νεότευκτου μοντέλου στα 38 πόδια, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα και επί γαλλικών υδάτων στο ναυτικό σαλόνι των Κανών τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το νέο Oceanis 38 έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο χώρο των μικρών ιστιοπλοϊκών με μια πρόταση η οποία, αν και θα περίμενε κανείς να είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, μεταμορφώνεται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο, διεκδικώντας με αξιώσεις την κορυφή της κατηγορίας του

Ανεξαρτήτως από το αν πρόκειται για μία λύση ανάγκης ή για μία απολύτως συνειδητή επιλογή, η απόκτηση ενός "μικρού", όπως έχουμε συνηθίσει να τα αποκαλούμε, σκάφους έχει απασχολήσει τους περισσότερους από εμάς.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μία τέτοια πρόταση είναι λίγο-πολύ γνωστά. Η ευελιξία στο λιμάνι, το περιορισμένο κόστος χρήσης και ορισμένες φορές ο νεανικός σχεδιασμός αποτελούν μερικά από αυτά.

Σε αυτά τα στοιχεία προστέθηκαν τα τελευταία χρόνια και ορισμένες επιπλέον αρετές, όπως η ευκολία χειρισμού από ένα άτομο, οι καθωσπρέπει μεταφορικές τους δυνατότητες και η αξιοπλοΐα τους που τους επιτρέπει να πλέουν με αξιώσεις στην ανοικτή θάλασσα, συμπληρώνοντας το προφίλ τους, δικαιολογώντας παράλληλα και τη διαρκώς αυξανόμενη δημοφιλία τους.

Προτάσεις, λοιπόν, όπως το νέο Oceanis 38 δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες. Ακόμη και αν είσαι ορκισμένος εχθρός της γαλλικής σχολής και των μικρών ιστιοπλοϊκών σκαφών το νέο 38άρι είναι ικανό να σε βάλει σε δεύτερες σκέψεις.

Παρά το γεγονός ότι έχεις να κάνεις με ένα σκάφος του οποίου το μήκος αγγίζει τα 11,50 μέτρα, το νέο μέλος της οικογενείας των " Oceanis " δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει την καταγωγή του.

Εξωτερικά διακρίνεται από κομψές και σύγχρονες γραμμές με μερικές εξ αυτών να «συγγενεύουν» με τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς όπως η χαμηλή υπερκατασκευή με τους στενόμακρους υαλοπίνακες και το roll bar.

Από τα κυρίαρχα στοιχεία των εξωτερικών χώρων του είναι το κόκπιτ το οποίο διαθέτει εργονομική διάταξη και περιλαμβάνει δύο σταθμούς πλοήγησης και ένα κλασσικό καθιστικό, με τους δύο αντικριστούς καναπέδες να πλαισιώνουν ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Στο δεξιό πιλοτήριο ωστόσο είναι δυνατή η τοποθέτηση του σύγχρονου συστήματος χειρισμών της Beneteau χάρη στο οποίο προκύπτουν εύκολοι χειρισμοί στο λιμάνι και σε συνδυασμό με τη λειτουργική διάταξη του εξοπλισμού για τον χειρισμό των ιστίων δημιουργείται ένα ευκολόχρηστο σύνολο.

Το νέο μοντέλο ωστόσο διακρίνεται από το ευφάνταστο πνεύμα των σχεδιαστών στο εσωτερικό το οποίο είναι σε θέση να φιλοξενήσει είτε ένα ζευγάρι ή ακόμα και μια τετραμελή οικογένεια ενώ σχετικά με τη διαρρύθμιση, το ναυπηγείο αφήνει αρκετά περιθώρια στο μελλοντικό ιδιοκτήτη.

Μια ενδιαφέρουσα πάντως έκδοση αποτελεί αυτή με τον ενιαίο χώρο καμπίνας καθιστικού αφού προκύπτει μια αίσθηση ευρυχωρίας η οποία ενισχύεται από τις ανοικτόχρωμες επιλογές ξυλείας και υφασμάτων, παραπέμποντας τελικά σε μεγαλύτερο σκάφος.

Το νέο Beneteau είναι δυνατόν να εξοπλισθεί με μία, δύο ή ακόμη και τρεις καμπίνες και ένα λουτρό ενώ την μηχανική πρόωση αναλαμβάνει μια μηχανή πετρελαίου ισχύος 30 ίππων.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Oceanis 38

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 11,50 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,99 μέτρα
Εκτόπισμα: 6.340 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 130 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 330 λίτρα
Ισχύς κινητήρα: 30 ίπποι


Πληροφορίες VERNICOS YACHTS, Λ. Ποσειδώνος 11, Αλιμος, Τηλ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, http://www.vernicos.com/ - info@vernicos.gr

 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.