Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Regal 3860


Επιμέλεια: Γιώργος Μεσημέρης

Το Regal 3860 αποτελεί μια ποιοτική πρόταση του ομώνυμου αμερικάνικου ναυπηγείου και απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ένα ευκολόχρηστο και εργονομικό σκάφος, που μπορεί να πραγματοποιήσει μικρά και μεσαία υδάτινα δρομολόγια και να κοιμίζει έως και έξι άτομα.

Οι διαστάσεις του σκάφους είναι 12,2 x 3,9 μέτρα και εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Οι σχεδιαστές του ναυπηγείου έδωσαν έμφαση στη λειτουργικότητα και στους μεγάλους χώρους – εσωτερικούς και εξωτερικούς – “παραμελώντας” ένα πιο μοντέρνο design, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το σκάφος δεν προσδίδει έναν αέρα επιβλητικότητας και σιγουριάς.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά του κύριου καταστρώματος και χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαστάσεις και την εργονομία. To διπλό κάθισμα είναι διαιρούμενο, ώστε να επιτρέπεται η πλοήγηση από καθιστή και όρθια θέση, ενώ η κονσόλα εκτείνεται σε τρία επίπεδα και στην αριστερή πλευρά διαθέτει κλίση ώστε να εποπτεύεται πιο εύκολα.

Το τετρακτινικό υδραυλικό τιμόνι του σκάφους περιβάλλεται από ξύλινη επένδυση και μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Τα αναλογικά όργανα των μηχανών και πλοήγησης είναι τοποθετημένα στο ανώτερο επίπεδο της κονσόλας και επιτηρούνται εύκολα από τον σκίπερ. Από κάτω συναντάμε αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, το GPS και το βυθόμετρο της Raymarine. Δεξιά του τιμονιού βρίσκονται το διπλά χειριστήρια των μηχανών, με τους διακόπτες για το τριμάρισμα και ακριβώς από κάτω το Vhf.

Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται το υπαίθριο καθιστικό, αποτελούμενο από έναν ημικυκλικό καναπέ που χωρά άνετα τέσσερα άτομα και ένα πτυσσόμενο τραπέζι. Σε κοντινή απόσταση συναντάμε το wet bar που περιλαμβάνει ψυγείο, νεροχύτη, αποθηκευτικούς χώρους και πάγκο εργασίας. Προς τη πρύμνη είναι τοποθετημένος ένας καναπές σε σχήμα L, που χώρα τέσσερα άτομα.

Πλώρα, οι λάτρεις της ηλιοθεραπείας θα εκτιμήσουν το διπλό στρώμα, ενώ κατάπλωρα είναι εγκατεστημένος ένας χρήσιμος προβολέας που ενεργοποιείται ασύρματα από το πιλοτήριο.

Η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται από την ευρύχωρη φάλκα αριστερά του πιλοτηρίου. Με διατιθέμενο ύψος 2,10 μέτρα προσφέρεται απλόχερα η αίσθηση της άνεσης ενώ ο φυσικός φωτισμός είναι επαρκής και εξυπηρετείται από τα πολυάριθμα hatches. Τα χρησιμοποιούμενα υφάσματα και δερμάτινες επενδύσεις είναι σε αποχρώσεις του μπεζ προσφέροντας κλασσικό ύφος. Το καθιστικό αποτελείται από έναν ευρύχωρο καναπέ και ένα τραπέζι ενώ διαθέτει χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους. Στη διάθεση των επιβατών προσφέρονται ένα dvd player και μία οθόνη 20 ιντσών.

Αριστερά βρίσκεται η κουζίνα, της οποίας το πάτωμα δεν είναι επενδεδυμένο από μοκέτα - για ευνόητους λόγους – επιτρέποντας να φανεί το ξύλινο κατάστρωμα, συνεισφέροντας στη φινέτσα του σκάφους. Διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, όπως φούρνο, ψυγείο / καταψύκτη, φούρνο μικροκυμάτων, καφετιέρα και ανοξείδωτο νεροχύτη και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Στο κατώτερο κατάστρωμα προσφέρεται ένα μπάνιο και δύο w.c. Οι καμπίνες έχουν δικό τους w.c. η κάθε μία, εξασφαλίζοντας αυτονομία και ησυχία. Η πλωριά καμπίνα είναι αρκετά φωτεινή χάρη στα hatches οροφής αλλά και τα πλευρικά ενώ το μπάνιο της διαθέτει ένα μεγάλο κυκλικό ντους. Η πρυμναία καμπίνα περιλαμβάνει δύο μονά κρεβάτια. Ο φυσικός φωτισμός είναι επαρκής αλλά πιο περιορισμένος σε σχέση με την πλωριά καμπίνα.

Στο μηχανοστάσιο μπορούν να τοποθετηθούν δύο κινητήρες πετρελαίου ή βενζίνης με ισχύ από 310 ίππους έως 370 ίππους έκαστ,η προερχόμενη από την Volvo Penta με χρήση μάλιστα του συστήματος IPS (Inboard propulsion system).

Το ναυπηγείο προσφέρει χρωματολόγιο για την επιλογή της γάστρας και των εσωτερικών υφασμάτων από τον υποψήφιο αγοραστή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 12,2 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3.90 μέτρα
Deadrise: 18 μοίρες
Βάρος: 8618 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 1048,4 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 283,8 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής λυμάτων: 151,4 λίτρα
Βύθισμα: 99 εκατοστά
Κινητήρες: 310 έως 370 ίπποι

Πληροφορίες: REGAL (Η.Π.Α.): VERNICOS BOATS, Λ. ΒΑΡΗΣ- ΚΟΡΩΠΙΟΥ 25, ΒΑΡΗ, ΤΗΛ.: 210 8979113-4, FAX: 210 8970591, www.vernicos.com - e-mail: info@vernicosboats.gr
Το 3860 διαθέτει κλασικές γραμμέςΑναπτύσσοντας υψηλές ταχύτητεςΤο 3860 άνωθεν
Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με διαφορετικές μάλιστα κλίσεις στο roll barΛειτουργικό πιλοτήριοΜεγάλο wet bar
Αποθηκευτικός χώρος στην πρύμνηΤα ταμπούκια διαθέτουν αναρτήσειςΟ προβολέας στην πλώρη
Στρώμα ηλιοθεραπείαςΤαμπούκι στην πλώρη με παροχή νερούΑποψη του εσωτερικού
Η επιπλοσύνθεση της κουζίναςQueen size κρεβάτι στην πλωριά καμπίναΤο μπάνιο / w.c. της πλωριάς καμπίνας
Η πρυμναία καμπίνα διαθέτει δύο μονές κουκέτεςΟ νεροχύτης του πρυμναίου μπάνιου βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο από το w.c.Κάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
Κάτοψη του κύριου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.