Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Faeton 1040 Top


Το πολυεστερικό σκάφος Faeton 1040 αποτελεί μια δελεαστική πρόταση για το αγοραστικό κοινό που ασχολείται με το ψάρεμα χωρίς να αποκλείει την χρήση για αναψυχή.

Τα σκάφη Faeton κατασκευάζονται σε ένα σύγχρονο ναυπηγείο της Ισπανίας που λειτουργεί από το 1988, διαθέτοντας άρτιες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό όπως ο σχεδιαστής David Napier, με επιτυχημένη θητεία στην Bertram και Blackfin κατά το παρελθόν.

Εξωτερικά το μοντέλο Faeton 1040 διαθέτει κλασσικές γραμμές, με υψηλή υπερκατασκευή η οποία περιβάλλεται από υαλοπίνακες, προσφέροντας άριστη ορατότητα και πλούσιο φωτισμό στο εσωτερικό.

Το κύριο κατάστρωμα του σκάφους είναι ευρύχωρο και άνετο, ιδιαίτερα στην πρυμναία περιοχή που προορίζεται συν τοις άλλοις για την πραγματοποίηση του ψαρέματος. Εκεί συναντάμε έναν ελεύθερο χώρο, με ειδικές εσοχές για τον εξοπλισμό του ψαρέματος ενώ κάτω από την κουπαστή προσφέρεται διαθέσιμος χώρος για την τοποθέτηση της σωστικής σχεδίας (life raft). Ένα μέρος της επιφάνειας του καταστρώματος καταλαμβάνεται από ταμπούκια που οδηγούν στις δεξαμενές καυσίμων και νερού.

Η διέλευση προς την πρωραία περιοχή επιτυγχάνεται με ασφάλεια από τους δύο πλευρικούς διαδρόμους. Εκεί συναντάμε μια μεγάλη επιφάνεια της υπερκατασκευής στην οποία βρίσκονται ενσωματωμένα τρία μεγάλα hatches, εξυπηρετώντας τον φυσικό φωτισμό και εξαερισμό. Κατάπλωρα, προσφέρεται ένα βαθύ ταμπούκι που προορίζεται για την καδένα της άγκυρας, για τον χειρισμό της οποίας έχουν προβλεφθεί ποδόπληκτρα.

Το εσωτερικό του σκάφους είναι άνετο, με το πιλοτήριο να καταλαμβάνει την δεξιά πλευρά που περιλαμβάνει μια μεγάλη και πρακτική κονσόλα, με το τιμόνι κάθετα τοποθετημένο και όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας, πλοήγησης καθώς και τον ηλεκτρικό πίνακα σε εύχρηστη θέση.

Στην αριστερή πλευρά έχει τοποθετηθεί ένα μικρό καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ με δερμάτινη επένδυση και ένα ξύλινο τραπέζι.

Όλος ο εσωτερικός χώρος κάτω από την υπερκατασκευή, ανασηκώνεται ηλεκτρικά και αποκαλύπτει ένα μεγάλο μηχανοστάσιο, με εύκολη πρόσβαση για επιθεώρηση ή σέρβις και ωφέλιμο χώρο για την ενδεχόμενη τοποθέτηση γεννήτριας ή κλιματιστικής μονάδας.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται η κουζίνα και οι δύο καμπίνες του σκάφους, με δυνατότητα φιλοξενίας τεσσάρων ατόμων.

Το Faeton 1040 top αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή, καθώς προσφέρει ικανοποιητικούς χώρους ενδιαίτησης και μετάδοση με άξονες σε συνδυασμό με εσωλέμβιους πετρελαιοκινητήρες, οι οποίοι προέρχονται από την Yanmar ή την Volvo, με ισχύ 2 x 260 ίππους ή 2 x 315 ίππους προσφέροντας υπηρεσιακή ταχύτητα από 25 έως 27 κόμβους. Το μήκος της γάστρας είναι κάτω από τα 10 μέτρα, με αποτέλεσμα να υπάγεται στα λεμβολόγια χωρίς τεκμήριο χρήσης. Η τιμή του σκάφους με τον βασικό εξοπλισμό θεωρείται λογική και ανέρχεται στα 154.600 € (συν το ΦΠΑ).

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 10,40 μέτρα
Μήκος γάστρας: 9,83 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,36 μέτρα
Βύθισμα: 0,70 μέτρα
Βάρος: 5150 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 850 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 150 λίτρα
Κινητήρες: 2x260 ίπποι, 2x315 ίπποι.

Το σκάφος με μια ματιά
Στιβαρή άτρακτος
Εύχρηστα καταστρώματα
Ικανοποιητικές επιδόσεις

Πληροφορίες: TWIN DUCKS MARINE SA, Λ. BOYΛIAΓMENHΣ 85, τηλ.: 9621.274, fax: 9640.160, www.twinducks.gr - info@twinducks.gr
Η πλεύση του Faeton 1040 αποδεικνύεται στιβαρήΟι ναυπηγικές γραμμές του σκάφους είναι κλασσικέςΗ μεγάλη υπερκατασκευή διέρχεται περιμετρικά από υαλοπίνακες
Το πιλοτήριο διαθέτει λιτό και πρακτικό σχεδιασμόΤο μικρό καθιστικό στο κύριο κατάστρωμαΗ κουζίνα βρίσκεται στο κατώτερο κατάστρωμα
Αποψη της μιας καμπίνας εξοπλισμένης με δύο μονές κουκέτες
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.