Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Windy 33 Scirocco


Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη
Επιμέλεια: Γιώργος Μεσημέρης

Το νορβηγικό ναυπηγείο Windy 33 Scirocco παρουσιάζει μια νέα ποιοτική πρόταση στο χώρο των sport cruiser σκαφών απευθυνόμενο στο αγοραστικό κοινό που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μικρά και μεσαία υδάτινα δρομολόγια ενώ μπορεί να κοιμίσει έως τέσσερα άτομα.

Κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου, αποτελούν το ευρύχωρο κατάστρωμα, η μεγάλη πρυμναία πλατφόρμα, το ευμέγεθες μηχανοστάσιο και το φινίρισμα του.

Με διαστάσεις 10.07 x 3.26 μέτρα, εκτείνεται σε δύο καταστρώματα, παράγεται σε δύο εκδόσεις εκ των οποίων η μία διαθέτει hard top ενώ η έκδοση open προσδίδει μια «σπορ» αίσθηση στο σκάφος.

Το πιλοτήριο είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά και χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες διαστάσεις και την εργονομία του. Η κονσόλα εκτείνεται σε δύο επίπεδα, με το διαιρούμενο κάθισμα να επιτρέπει την πλοήγηση από όρθια και καθιστή θέση ενώ η εργονομική τοποθέτηση των οργάνων πλοήγησης του πιλοτηρίου επιτρέπει την εύκολη εποπτεία και χρήση.

Το υδραυλικό τιμόνι περιβάλλεται από ξύλινη επένδυση και χαρακτηρίζεται από τη κομψότητα του. Τα αναλογικά όργανα των μηχανών είναι τοποθετημένα στο ανώτερο επίπεδο της κονσόλας και περιβάλλουν την οθόνη ενός ηλεκτρονικού οργάνου πλοήγησης. Αριστερά του τιμονιού είναι εγκατεστημένοι οι ηλεκτρικοί διακόπτες και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το χειριστήριο της προπέλας ελιγμών πλώρης (bow thruster). Το πιλοτήριο καλύπτεται επαρκώς από το αλεξήνεμο το οποίο είναι εφοδιασμένο με τρεις υαλοκαθαριστήρες.

Πίσω από το πιλοτήριο υπάρχει ένας ευρύχωρος καναπές σε σχήμα Π εγκατεστημένος στη δεξιά πλευρά του - ευρύχωρου - καταστρώματος το οποίο είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως οκτώ επιβάτες, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα καταστρώματα στην κατηγορία του. Ακριβώς απέναντι συναντάμε το wet bar ενώ πρίμα βρίσκεται μία μεγάλη πλατφόρμα που διαθέτει και ντους. Ωστόσο οι μεγάλες διαστάσεις τις επιτρέπουν την τοποθέτηση ενός μεγάλου βοηθητικού σκάφους.

Στην πρωραία περιοχή προσφέρεται ένα στρώμα ηλιοθεραπείας, ικανό να φιλοξενήσει δύο άτομα. Τα ρέλια του καταστρώματος είναι ανοξείδωτα ενώ δεν ενώνονται στο μπροστινό τους μέρος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας διάδρομος που προσφέρει εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στο σκάφος. Σχετικά με το πρωραίο ταμπούκι αυτό είναι αρκετά βαθύ, με επακόλουθο να μπορεί να δεχτεί περίπου 80 μέτρα καδένα!

Στο κατώτερο κατάστρωμα, στην αριστερή πλευρά συναντάμε μια μικρή και εργονομική κουζίνα, η οποία διαθέτει στον εξοπλισμό της φούρνο, νιπτήρα, ψυγείο χωρητικότητας 42 λίτρων και αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Απέναντι βρίσκεται η είσοδος του λουτρού / w.c. ενώ στην πρωραία περιοχή είναι τοποθετημένο το καθιστικό που διαθέτει ένα ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος τραπέζι, ώστε με τη προσθήκη ενός στρώματος να μπορεί να κοιμίσει δύο άτομα. Ο εν λόγω χώρος φωτίζεται και εξαερίζεται από ένα μεγάλο hatch ενώ ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης (spots) οροφής. Πρίμα συναντάμε μία καμπίνα που περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι, φώτα στα προσκέφαλα και μία ευρύχωρη ντουλάπα, ενώ ο διάκοσμος της είναι ιδιαίτερα ευχάριστος με καλαίσθητους χρωματικούς συνδυασμούς υφασμάτων και φυσικό φωτισμό προερχόμενο από τα φινιστρίνια. Η πρυμναία καμπίνα μπορεί να δεχθεί επίσης δύο μονές κουκέτες αντί του διπλού κρεβατιού.

Η πρόσβαση στο μηχανοστάσιο επιτυγχάνεται από το κύριο κατάστρωμα, μέρος του οποίου ανοίγει υδραυλικά αποκαλύπτοντας έναν τεράστιο χώρο στον οποίο είναι δυνατόν να τοποθετηθεί μία γεννήτρια ή μια κλιματιστική μονάδα. Σχετικά με την πρόωση αυτή επιτυγχάνεται από μια ευρεία γκάμα κινητήρων πετρελαίου ή βενζίνης. Συγκεκριμένα το μηχανοστάσιο μπορεί να φιλοξενήσει ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων με ισχύ 2 x 190 ίππους, 2 x 225 ίππους ή 2 x 260 ίππους. Επίσης μπορεί να δεχθεί κινητήρες βενζίνης με ισχύ 2 x 285 ίππους.

Οι επιδόσεις του σκάφους είναι υψηλές, ενδεικτικά αναφέρεται η μέγιστη ταχύτητα με χρήση των κινητήρων 2 x 260 ίππων, που φθάνει τους 45 κόμβους στις 3650 σ.α.λ. ενώ η υπηρεσιακή τους 40 κόμβους στις 3200 σ.α.λ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ολικό μήκος: 10.07 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3.26 μέτρα
Βάρος: 4800 κιλά (με μηχανή)
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 500 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 180 λίτρα
Κινητήρες: Πετρελαίου: 2 x 190 hp, 2 x 225 hp, 2 x 285 hp.
Βενζίνης: 2 x 260 hp.

Το σκάφος με μια ματιά
Παραγωγή σε δύο εκδόσεις.
Ποιότητα κατασκευής-φινίρισμα.
Ευρύχωρα καταστρώματα.
Μεγάλο μηχανοστάσιο.
Μεγάλη πρυμναία πλατφόρμα.
Λεμβολόγηση κάτω από τα 10 μέτρα.

Η έκδοση με το ανοιγόμενο hard topΗ έκδοση openΗ γάστρα διαθέτει πολύ καλό σχεδιασμό προσδίδοντας υψηλά επίπεδα πλεύσης
Διακρίνεται το εργονομικά σχεδιασμένο πιλοτήριοΤο σκάφος αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα που αγγίζει τους 45 κόμβουςΗ πρυμναία πλατφόρμα διαθέτει μεγάλες διαστάσεις
Ο χειρισμός του σκάφους πραγματοποιείται εύκολαΑποψη του ευρύχωρου εσωτερικούΑποψη της επιπλοσύνθεσης της κουζίνας
Η πρυμναία καμπίνα εξοπλισμένη με δύο κουκέτεςΗ πρυμναία καμπίνα εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.