Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
SEA RAY 175 Sport


Το νεότευκτο Sea Ray 175 sport, απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ημερήσιους πλόες και την πραγματοποίηση θαλάσσιων σπορ. Εξωτερικά χαρακτηρίζεται από το έντονο κόκκινο χρώμα του, με τον μεγάλο λογότυπο του ναυπηγείου στο κέντρο της γάστρας.

Με διαστάσεις 5,33 x 2,13 μέτρα είναι εύκολο στην καθημερινή χρήση, αποτελώντας μια ικανοποιητική επιλογή για πρώτο σκάφος. Αναπτύσσει υψηλή ταχύτητα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα. Βασικό, επίσης, χαρακτηριστικό του αποτελεί η εύκολη έλξη του με χρήση τρέιλερ.

Το κατάστρωμα διαθέτει εργονομική σχεδίαση με πλήρη εκμετάλλευση της πλώρης, ενσωματώνοντας σε αυτήν ένα μικρό καθιστικό για δύο άτομα. Πιο πίσω συναντάμε το πιλοτήριο που βρίσκεται εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά και αναπτύσσεται σε ένα επίπεδο. Το τιμόνι με τα χειριστήριο της μηχανής συνδυάζονται αρμονικά ενώ τα ενδεικτικά αναλογικά όργανα που είναι τοποθετημένα στην κορυφή της κονσόλας, διαθέτουν λευκό καντράν και είναι ευανάγνωστα, χωρίς να επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Το αλεξήνεμο προσφέρει επαρκή κάλυψη ενώ είναι διαιρούμενο, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση προς την πλώρη. Στην αριστερή πλευρά διατίθεται ένα μονό κάθισμα, μπροστά από το οποίο βρίσκεται το στερεοφωνικό του σκάφους, που προέρχεται από την Clarion και περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ προστατεύεται από υδατοστεγές κάλυμμα. Προς την πρύμνη είναι εγκατεστημένος ένας ευρύχωρος καναπές. Στο ίδιο σημείο συναντάμε και το μηχανοστάσιο που παρέχει πρόσβαση για εύκολη επιθεώρηση ή εργασίες συντήρησης ενώ διαθέτει επαρκή ηχομόνωση.

Το Sea Ray 175 sport παράγεται σε τρεις εκδόσεις, οι οποίες διαφοροποιούνται μεταξύ τους ως προς την διαρρύθμιση του καταστρώματος. Η πρώτη περιλαμβάνει δύο μονά εμπρόσθια καθίσματα και δύο μονά καθίσματα εκατέρωθεν του μηχανοστασίου. Η δεύτερη έκδοση διαφοροποιείται από την πρώτη, με καθίσματα τύπου back to back στην αριστερή πλευρά, ενώ η τρίτη έκδοση περιλαμβάνει έναν πρυμναίο καναπέ που καταλαμβάνει όλο το εσωτερικό πλάτος.

Η ιπποδύναμη του Sea Ray 175 sport είναι 135 ίπποι, προερχόμενοι από έναν εσω-εξωλέμβιο κινητήρα βενζίνης της Mercruiser, βάρους 288 κιλών με μέγιστο εύρος στροφών από 4.400 έως 4.800 σ.α.λ. Το κατώτερο μέρος της μηχανής (πόδι) προέρχεται από την σειρά Alpha, έχει βάρος 38 κιλά, διαθέτει - διαμέσου καίρια τοποθετημένων ανοδίων -πολύ καλή προστασία ενάντι της ηλεκτρόλυσης ενώ μπορεί να δεχθεί προπέλα με διάμετρο έως 15 ίντσες. Η προπέλα του βασικού εξοπλισμού είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου και διαθέτει τρία πτερύγια.

Tο Sea Ray 175 sport επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις αποδεικνύοντας τον καλό σχεδιασμό του, αφού η ιπποδύναμη δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί υψηλή, έστω και εάν το βάρος του σκάφους φθάνει τα 953 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 37 κόμβους στις 4.800 σ.α.λ. ενώ η υπηρεσιακή προσεγγίζει τους 32 κόμβους στις 3.500 σ.α.λ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος: 5.33 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2.13 μέτρα
Βύθισμα: 0,88 μέτρα
Βάρος: 953 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 79,5 λίτρα
Ιπποδύναμη: 135 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα: 37 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 32 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή με βασικό εξοπλισμό (με ΦΠΑ): 25.000 €

Πληροφορίες: KAPPA MARINE S.A., Λαμίας 10, Άλιμος 164 52, τηλ.: 210 9969.990-4, fax: 210 9969.526, www.kappamarine.gr

Η κόκκινη γάστρα πρωτοτυπεί, καθιστώντας το σκάφος άμεσα αναγνωρίσιμοΤα καθίσματα προσφέρουν πολύ καλή στήριξη ενώ είναι και περιστρεφόμεναΤα επίπεδα θορύβου στις χαμηλές στροφές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα
Το πλανάρισμα του σκάφους πραγματοποιείται άμεσαΗ γάστρα διαθέτει τις απαραίτητες κλίσεις ώστε να παρέχει καλή πλεύση και να προσφέρει παράλληλα και την ανάλογη επιφάνεια καταστρώματοςΗ απόκριση του τιμονιού είμαι άμεση εξαιτίας της υδραυλικής υποβοήθησης
Η δυνατότητα ελιγμών είναι χαρακτηριστική χωρίς ωστόσο να αποφεύγεται η πλαγιολίσθηση Το διαιρούμενο αλεξήνεμο επιτρέπει την πρόσβαση προς το καθιστικό της πλώρηςAποψη του σκάφους με έμφαση στο εμπρόσθιο καθιστικό
Το πιλοτήριο είναι λιτό και πρακτικό με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στη δεξιά πλευράΤο ντουλάπι στην αριστερή πλευρά φιλοξενεί το ηχοσύστημαΤο μηχανοστάσιο διαθέτει επαρκή χώρο και ηχομόνωση ενώ διαθέτει και πυροσβεστήρα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.