Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
PALMETTO 33Παντός καιρού

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Αποφασισμένο να κερδίσει μια ηγετική θέση στα σκάφη τύπου fisherman, το αμερικάνικο ναυπηγείο Sea Pro-Palmetto παρουσιάζει ένα νέο 33άρι το οποίο πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Tο Palmeto 33 αποτελεί ένα σκάφος, για το οποίο έχει δοθεί κατασκευαστική έμφαση στην ναυπήγηση της γάστρας, που αποτελεί μια συμπαγή κατασκευή με τρία παρατροπίδια να "τρέχουν" σε κάθε πλευρά της, ενώ διαθέτει βαθύ V και σε συνδυασμό με το flare της πλώρης και τις 24 μοίρες στην πρύμνη, είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ασφαλείς πλεύσεις.

Με διαστάσεις 10,16 x 2,89 μέτρα εκτείνεται σε ένα πρακτικό κατάστρωμα ενώ διαθέτει και μια μικρή καμπίνα με τουαλέτα στο εσωτερικό της ευμεγέθους κονσόλας. Εξωτερικά εάν και διαθέτει κλασικές γραμμές, ξεχωρίζει εξαιτίας του όγκου του. Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν η μπλε απόχρωση που καλύπτει την γάστρα και το λευκό για το υπόλοιπο σκάφος. Για την γάστρα ωστόσο, το ναυπηγείο προσφέρει εναλλακτικά πέντε επιπλέον χρώματα.

Το κατάστρωμα του Palmetto 33 διαθέτει τρία αυτοστραγγιζόμενα ταμπoύκια-ψυγεία στο δάπεδο, δεξαμενές για ζωντανά δολώματα, θήκες για καλάμια σε διάφορα σημεία και χώρους για την πραγματοποίηση του ψαρέματος.

Στο κέντρο είναι εγκατεστημένο ένα μεγάλο πιλοτήριο ενώ η καλή του εργονομία το καθιστά εύχρηστο. Ένα μεταλλικό δικτύωμα από αλουμίνιο περιβάλλει την κονσόλα ενώ στην κορυφή του είναι τοποθετημένο το Τ-Top, που περιλαμβάνει τρεις συνολικά προβολείς και τέσσερις υποδοχές για τα καλάμια ψαρέματος. Τα αναλογικά όργανα των μηχανών είναι δυνατόν να τοποθετηθούν στο κεκλιμένο επίπεδο της κονσόλας το οποίο κλείνει προστατεύοντάς τα. Το τριών ακτίνων τιμόνι διαθέτει υδραυλική υποβοήθηση, είναι ανοξείδωτο ενώ είναι τοποθετημένο σε σχεδόν οριζόντια θέση και συνεργάζεται αρμονικά με τα διπλά ηλεκτρονικά χειριστήρια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του. Ένα επίπεδο πιο κάτω είναι τοποθετημένοι οι ηλεκτρικοί διακόπτες και το πολυόργανο smartcraft, ενώ στη βάση της κονσόλας προσφέρονται δύο αποθηκευτικοί χώροι.

Από την αριστερή πλευρά της κονσόλας επιτυγχάνεται η πρόσβαση στην μικρή καμπίνα-τουαλέτα του σκάφους. Εκεί, συν τοις άλλοις, δύναται να τοποθετηθεί προς φύλαξη ο εξοπλισμός του ψαρέματος, εξυπηρετώντας τον ιδιοκτήτη από ενδεχόμενες μεταφορές.

Η περιοχή της πλώρης είναι ελεύθερη, περιλαμβάνοντας μόνο έναν διθέσιο καναπέ στην κορυφή του οποίου είναι εγκατεστημένα δύο ηχεία του ηχοσυστήματος ενώ κατάπλωρα προσφέρεται ένα ταμπούκι με διπλή πρόσβαση.

Πρίμα συναντάμε έναν διαιρούμενο καναπέ που διπλώνει προς την κουπαστή, αφήνοντας το κατάστρωμα ελεύθερο για ψάρεμα. Στην πίσω πλευρά του καθίσματος του πιλοτηρίου βρίσκεται ένας επιμελημένος χώρος, που περιλαμβάνει ειδικούς χώρους για την τοποθέτηση των δολωμάτων και εξαρτημάτων για το ψάρεμα.

Το Palmetto 33 κινείται με δύο εξωλέμβιους κινητήρες με ισχύ από 275 ίππους έως 300 ίππους ο καθένας. Οι επιδόσεις, με τη χρήση κινητήρων ισχύος 2 x 275 ίππων προσδιορίζονται στους 47 κόμβους (μέγιστη) και 34 κόμβους (υπηρεσιακή ταχύτητα). Πέρα από τις επιδόσεις, το Palmetto 33 έχει ικανοποιητική συμπεριφορά σε κυματισμένη θάλασσα, όπου ανταπεξέρχεται επαρκώς ενώ οι ψηλές κουπαστές του αποτρέπουν, όσο αυτό είναι δυνατό, το νερό να εισέλθει στο σκάφος. Σχετικά με το μανουβράρισμα, οι δύο μηχανές του διευκολύνουν τους χειρισμούς, οι οποίοι εξαιτίας των ηλεκτρονικών χειριστηρίων πραγματοποιούνται απαλά και με ακρίβεια.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μήκος: 10,16 μέτρα
Πλάτος: 2,89 μέτρα
Βάρος: 3,13 τόνοι
Βύθισμα: 58,42 εκατοστά
Δεξαμενή καυσίμων: 1.097 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 68,13 λίτρα
Κινητήρες: 2 x 275 Mercury Verado


Ενδεικτική τιμή με βασικό εξοπλισμό (με ΦΠΑ): 178.000 €

Πληροφορίες: Μotocraft, Αλίμου 48, Άλιμος τηλ.: 210.9888.288, fax: 210.9850.102, www.motocraft.gr

Κλασικές γραμμές sport fishing σκάφους διακρίνουν το εξωτερικόΤο Palmetto 33 ανταπεξέρχεται επαρκώς στην πλεύση σε κυματισμένη θάλασσαΟι δύο κινητήρες καθιστούν το σκάφος ευέλικτο
Το Τ-Top καλύπτει όλο το πιλοτήριοΟι κουπαστές είναι υψηλές κρατώντας κατά το δυνατόν το κατάστρωμα στεγνόΗ υψηλή ιπποδύναμη των κινητήρων προσφέρει μεγάλη ώθηση στο σκάφος
Η γάστρα είναι εξοπλισμένη από τρία παρατροπίδιαΤο βαθύ V εξασφαλίζει σταθερές και στεγνές πλεύσειςΟι δύο κινητήρες πέρα από χρηστικότητα προσφέρουν και ασφάλεια
Η μπλε γάστρα προσφέρει καλαισθησία στο νέο Palmetto 33Η κονσόλα διαθέτει μεγάλες επιφάνειες και πλούσιο εξοπλισμόΗ περιοχή της πλώρης διαθέτει ένα διπλό στρώμα
Η είσοδος στην μικρή καμπίνα-w.cΕξειδικευμένοι αποθηκευτικοί χώροι για δολώματα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.