Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Boston Whaler 190 MontaukΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Το πολυεστερικό ταχύπλοο 190 Montauk αποτελεί ένα από τα νεότευκτα σκάφη του αμερικάνικου ναυπηγείου Boston Whaler, που εμπλουτίζει την γκάμα του στα σκάφη ψαρέματος, με τα οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς. Με κλασσικές και μάλλον συντηρητικές γραμμές, το νέο Whaler πραγματοποιεί γρήγορο πλανάρισμα με πολύ καλές επιδόσεις, με μικρή σχετικά ιπποδύναμη κινητήρα και άμεσο επακόλουθο την περιορισμένη κατανάλωση.

Με διαστάσεις 5,79 x 2,43 μέτρα απευθύνεται κυρίως στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ψάρεμα, χωρίς να αποκλείει την χρήση για αναψυχή αφού είναι ικανό για μικρά παράκτια ταξίδια, ημερήσιους πλόες και δυνατότητα έλξης σκι.

Ο σχεδιασμός του καταστρώματος είναι πρακτικός, με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να χαρακτηρισθεί επιτυχής. Πέρα από την εργονομία που προσδίδει η τοποθέτηση της κονσόλας ή οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά-όπως ο σχεδιασμός της πλώρης-που καθιστούν το σκάφος ανταγωνιστικό.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο, με αποτέλεσμα την δημιουργία δύο-άνετων- πλευρικών διαδρόμων. Αποτελείται από μια καλοσχεδιασμένη κονσόλα, στην αριστερή πλευρά της οποίας έχει τοποθετηθεί ένα πεντακτινό τιμόνι, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Τα όργανα ελέγχου του κινητήρα είναι τοποθετημένα στην επάνω πλευρά, ενώ τα ηλεκτρονικά όργανα του σκάφους έχουν εγκατασταθεί στην δεξιά πλευρά, αφήνοντας παράλληλα χώρο για ενδεχόμενη τοποθέτηση επιπλέον ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Για το χειριστήριο έχει δημιουργηθεί ειδική θέση επάνω στην κονσόλα, με σκοπό να συνεργάζεται απόλυτα με το τιμόνι, ενώ στη βάση της είναι τοποθετημένα τα δύο αδιάβροχα ηχεία του στερεοφωνικού συγκροτήματος.

Η περιοχή της πλώρης έχει μια ιδιαιτερότητα, που αφορά την τετραγωνισμένη και παράλληλα πεπλατυσμένη κουπαστή της, με επακόλουθο την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση και την δημιουργία μεγαλύτερης επιφάνειας. Πιο πίσω συναντάμε το ταμπούκι για την καδένα της άγκυρας ενώ η πρωραία περιοχή καλύπτεται από ένα άνετο στρώμα, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καθίσματος με δυνατότητα φιλοξενίας δύο ατόμων. Αντικριστά βρίσκεται ένα επιπλέον κάθισμα που είναι ενσωματωμένο στην πολυεστερική κατασκευή του πιλοτηρίου, με αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό του. Πρίμα είναι εγκατεστημένος ένας καναπές για δύο άτομα ενώ κατάπρυμα συναντάμε μια επιμελημένη θέση με πολύ καλό φινίρισμα, για την τοποθέτηση της εξωλέμβιας.

Για το νέο Montauk έχει υπολογισθεί μηχανή με ισχύ 115 ίππων ωθώντας τα 862 κιλά του σκάφους με μέγιστη ταχύτητα 34,7 κόμβων στις 6100 στροφές ανά λεπτό ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα φθάνει τους 25 κόμβους στις 4500 στροφές ανά λεπτό.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ολικό μήκος: 5.79 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2.43 μέτρα
Βύθισμα: 30 εκατοστά
Βάρος: 862 κιλά
Χωρητικότητα καυσίμων: 227 λίτρα
Ιπποδύναμη: 90 - 115 ίπποι

Ενδεικτική τιμή με βασικό εξοπλισμό (χωρίς ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής και του τρέιλερ) : 30.600 €

Πληροφορίες: ΠΕΡΓΚΑ Α.Ε., Λ. ΒOΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ & ΖΕΠΠOΥ 37, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ 166 75, τηλ.: 210.9600.641-4, fax: 210.9600.645

Οι γραμμές του Boston 190 είναι κλασσικές. Εξαίρεση αποτελεί o σχεδιασμός της πλώρηςΟι ψηλές κουπαστές αποτρέπουν το σπρέι να εισέλθει στο σκάφος κατά την πλεύσηΤο μικρό βύθισμα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στα αβαθή
Το Boston 190 καθίσταται ευκολόχρηστο στους χειρισμούςΟ μικρός κύκλος στροφής αποδεικνύει εν μέρει την ευελιξία τουΗ γάστρα είναι εξοπλισμένη από τρία παρατροπίδια
Το σκάφος αναπτύσσει ικανοποιητικές επιδόσεις ταχύτητας ενώ η έλξη σκι πραγματοποιείται εύκολαΤα λειτουργικά έξοδα του Boston 190 montauk παραμένουν σε λογικά έως χαμηλά επίπεδαΗ πεπλατυσμένη πλώρη επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο σκάφος
Το εμπρόσθιο κάθισμα της κονσόλας προσφέρει αποθηκευτικό χώρο στο εσωτερικό τουΟι μεταλλικές χειρολαβές πλευρικά του καναπέ καθίστανται ιδιαίτερα χρήσιμες κατά την πλεύσηΤο πιλοτήριο διαθέτει λιτό και εργονομικό σχεδιασμό ενώ προσφέρει χώροι για την τοποθέτηση επιπλέον οργάνων
Αν και μικρό σε διαστάσεις το 190 montauk διαθέτει ευρύχωρο κατάστρωμα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.