Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Sealine Sc35Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ό,τι πρέπει

Ως σκάφος της χρονιάς ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, το μοντέλο Sc35 του βρετανικού ναυπηγείου Sealine, στην κατηγορία σπορ σκαφών κάτω από τα 45 πόδια. Το στυλ, η πρακτικότητα και η σχέση ποιότητας / τιμής αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες της βράβευσης του.

Το Sc35 αποτελεί ένα από τα μικρότερα μέλη του ναυπηγείου, απευθυνόμενο κυρίως στο νεανικό κοινό που επιθυμεί ένα εύχρηστο σκάφος, που να μπορεί να κοιμίσει έως τέσσερα άτομα στις δύο καμπίνες του.

Εξωτερικά διέρχεται από μοντέρνες γραμμές που το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο. Η σχεδιαστική ομάδα Pininfarina εξασφάλισε ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές γραμμές, με σημείο αναφοράς την υπερκατασκευή. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, υιοθετεί μικρές πολυεστερικές επιφάνειες σε μαύρο χρώμα, με τριγωνικούς πλευρικούς υαλοπίνακες και οροφή από ανθεκτικό πλαστικό, που ανοίγει χειρώνακτα. Στην υπερκατασκευή έχει τοποθετηθεί επίσης κρυφός φωτισμός με λυχνίες led, προσδίδοντας στο σκάφος ιδιαίτερη αίσθηση κατά την νύχτα.

Το πιλοτήριο αποτελείται από μια πλήρως ρυθμιζόμενη θέση πλοήγησης και μια καλαίσθητη κονσόλα που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Ο εξοπλισμός της είναι πλούσιος, περιλαμβάνοντας τα ενδεικτικά όργανα των μηχανών και ένα πολυόργανο στο κέντρο από την Ray marine, με ραντάρ, gps και πλότερ. Στην αριστερή πλευρά είναι εγκατεστημένος ο αυτόματος πιλότος και ένα επιπλέον πολυόργανο που περιλαμβάνει βυθόμετρο, δρομόμετρο και ένα πλήθος πληροφοριών, όπως θερμοκρασία θαλάσσης και αέρα, φαινόμενη και πραγματική ταχύτητα κ.ά. Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται ο λεβιές της προπέλας ελιγμών πλώρης (bow thruster), ο διακόπτης των φλαπς και ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος των κινητήρων (edc).

Ο εξοπλισμός του καταστρώματος διαθέτει χώρο για ηλιοθεραπεία πλώρα και ένα καθιστικό με wet bar, προσφέροντας άνετη διαβίωση. Το καθιστικό αναπτύσσεται στην αριστερή πλευρά, περιλαμβάνοντας έναν καναπέ κατά το διάμηκες σε σχήμα L και ένα ξύλινο πτυσσόμενο τραπέζι. Αντικρυστά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση του πλήρως εξοπλισμένου (με νεροχύτη ψυγείο και χώρους αποθήκευσης) wet bar.

Στο εσωτερικό, το ύψος ανέρχεται στα 1.93 μέτρα, εξασφαλίζοντας άνετη διέλευση ενώ οι ξύλινες επενδύσεις από ανοιχτόχρωμο μαόνι, σε συνδυασμό με τα υφάσματα, προσδίδουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Πέρα από τα φώτα δέσμης στην οροφή, ο φωτισμός προέρχεται από τα φινιστρία και ένα hatch. Η πλωριά καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι και ένα πλήρες λουτρό/w.c. ενώ η πρυμναία με δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη. Για την εξασφάλιση περαιτέρω συνθηκών άνεσης, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί και κλιματισμός ο οποίος προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στο μηχανοστάσιο-που είναι καλά μονωμένο από φύλλα πετροβάμβακα με επίστρωση μολύβδου-είναι εγκατεστημένο ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων, με συνολική ισχύ 450(2x225), 520(2x260) ή 600(2x300) ίππους.

Η μέγιστη ταχύτητα με το μικρότερο ζεύγος, ανέρχεται στους 30 κόμβους και η υπηρεσιακή 27 κόμβους. Με το μεσαίο ζεύγος, η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 34 κόμβους και η υπηρεσιακή τους 31 κόμβους. Με το μεγαλύτερο ζεύγος κινητήρων, η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τους 36 κόμβους και η υπηρεσιακή τους 33 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 11μέτρα
Μέγιστο πλάτος:3,70 μέτρα
Βύθισμα:0,93 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων:2x375 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού:200 λίτρα
Κινητήρες:
2xVolvo Diesel D4 - 300 ίπποι. Επιδόσεις: 33/36 κόμβοι
2xVolvo Diesel D4 - 260 ίπποι. Επιδόσεις: 31/34 κόμβοι
2xVolvo Diesel D4 - 225 ίπποι. Επιδόσεις: 27/30 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή με τον βασικό εξοπλισμό:
Με τους κινητήρες των 260 ίππων: 222.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.)
Με τους κινητήρες των 300 ίππων: 236.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.)

Πληροφορίες: TRITON YACHTING, Λ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 5Α, ΑΛΙΜOΣ 174 55, τηλ.: 210.9811.044, fax: 210.9811.699, http://www.tritonyachting.com - sales@tritonyachting.com

Το νέο σκάφος καθελκύστηκε από τις ναυπηγικές κλίνες του ναυπηγείου το τέλος του 2007 ενώ οι παραγγελίες του έχουν κλείσει για το 2008To Sc35 υπόσχεται διασκεδαστικές και κυρίως ασφαλείς πλεύσειςΗ μαύρη υπερκατασκευή συνδυάζεται αρμονικά με τον λευκό πολυεστέρα της γάστρας, η οποία παράγεται επίσης και σε μπλε ραφ
Στον βασικό εξοπλισμό της κονσόλας περιλαμβάνεται ένα ηχοσύστημα με mp3 από την Pioneer ενώ οι δύο ποτηροθήκες της θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από τον κυβερνήτηΤο καθιστικό περιλαμβάνει έναν άνετο καναπέ και ένα πτυσσόμενο τραπέζιΤο τραπέζι του καθιστικού σε πλήρη ανάπτυξη
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας περιλαμβάνει νεροχύτη, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων και πλήθος αποθηκευτικών χώρωνΗ πρωραία καμπίνα διαθέτει στον εξοπλισμό της ένα διπλό κρεβάτιΗ πρυμναία καμπίνα είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλλη
Το λουτρό διαθέτει έναν μεγάλο χώρο για το ντους και μοντέρνο μίκτη νερού που συνδυάζεται με έναν μοντέρνο στρογγυλό νιπτήρα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.