Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Apreamare 28Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Παραδοσιακό σκαρί με στυλ

Με μορφή εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά ιταλικά σκαριά gozzo, που εμφανίστηκαν κυρίως στην νότια Ιταλία, το Apreamare 28 αποτελεί το μικρότερο ταχύπλοο-από τα εννιά συνολικά-που προκύπτουν από την γραμμή παραγωγής του ομώνυμου ιταλικού ναυπηγείου. Το 28άρι απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ένα αξιόπλοο σκάφος, που να μπορεί να διανύσει με άνεση μικρά και μεσαία υδάτινα δρομολόγια, με δυνατότητα να κοιμίσει τρία άτομα.

Με διαστάσεις μήκους 8,62 μέτρα και πλάτους 2,85 μέτρα, εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Οπτικά διέπεται από ορισμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν αναγνωρίσιμο, όπως για παράδειγμα οι συμμετρικές ραβδώσεις κατά το διάμηκες της πολυεστερικής γάστρας, η ξύλινη κουπαστή και η στρογγυλεμένη πρύμνη, προσδίδοντας τον χαρακτήρα παραδοσιακού σκαριού. Η γάστρα είναι σε μπλε απόχρωση ταιριάζοντας αρμονικά με την μπεζ υπερκατασκευή, που καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του καταστρώματος, ενώ συμβάλλει καθοριστικά στην εμφάνιση του σκάφους. Χαρακτηριστική ωστόσο είναι και η πρυμναία πολυεστερική πλατφόρμα η οποία είναι ενσωματωμένη στην γάστρα, αφού παράγεται από το ίδιο καλούπι.

Η άνεση στο κύριο κατάστρωμα χαρακτηρίζει το 28άρι. Η φαρδιά πρύμνη σε συνδυασμό με το υπόλοιπο ευρύχωρο κατάστρωμα και τη σχετικά πεπλατυσμένη πρωραία περιοχή, προσφέρουν εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση. Το κατάστρωμα και η πρυμναία πλατφόρμα διαθέτουν επένδυση από ξύλο τικ αποτελώντας μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στη δεξιά πλευρά και αποτελείται από μια ευρύχωρη κονσόλα και ένα διπλό κάθισμα ενώ προστατεύεται επαρκώς από ένα φαρδύ αλεξήνεμο. Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται ένας αναπαυτικός καναπές, ενώ στην πρύμνη προσφέρεται ένα επιπλέον καθιστικό. Η περιοχή του ντεκ καλύπτεται από τέντα πλεύσης, που εδράζεται στο roll bar, προσφέροντας επαρκή προστασία.

Στο πρωραίο μέρος της υπερκατασκευής βρίσκεται ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείας ενώ ο ηλεκτρικός εργάτης για την άγκυρα είναι ενσωματωμένος στο κατάστρωμα, με την καδένα να καταλήγει, διαμέσου ειδικής εσοχής, στην άγκυρα.

Η πρόσβαση στο κατώτερο κατάστρωμα σηματοδοτείται από την φαρδιά φάλκα που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου. Πλώρα είναι εγκατεστημένη η καμπίνα, με ένα διπλό κρεβάτι στο εξοπλισμό της και επάρκεια αποθηκευτικών χώρων. Στο κεντρικό μέρος δεσπόζει η επιπλοσύνθεση της κουζίνας και αντικριστά το καθιστικό. Όσο για το λουτρό/w.c. αυτό είναι εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά.

Στο μηχανοστάσιο φιλοξενούνται δύο κινητήρες από την Volvo Penta, συνολικής ισχύος 340 ίππων (2x170) προσδίδοντας στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 26,5 κόμβων και υπηρεσιακή 23 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8,62 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,85 μέτρα
Εκτόπισμα: 5 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 400 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 160 λίτρα
Κινητήρες: 2 x 170 ίπποι.
Αριθμός καμπίνων: 1
Μέγιστη ταχύτητα: 26,5 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 23 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή: Από 140.000 ευρώ

Πληροφορίες: EKKA ΣKAΦH, ΔABAKH 2 & Λ. ΠOΣEIΔΩNOΣ, AΛIMOΣ 175 55, τηλ.: 210.9848.992, fax: 210.9884.420, www.ekkayachts.gr

Με διαστάσεις 8,62x2,85 μέτρα, εκτείνεται σε δύο πρακτικά καταστρώματαΜε χρήση δύο κινητήρων συνολικής ισχύος 340 ίππων, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 26,5 κόμβωνΗ γάστρα του προσδίδει καλά επίπεδα πλεύσης, με επάρκεια στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες
Το ντεκ καλύπτεται επαρκώς από μία τέντα η οποία εδράζεται στο πολυεστερικό roll barΗ πρωραία περιοχή φιλοξενεί ένα διπλό στρώμα ηλιοθεραπείαςΟι φαρδείς πλευρικοί διάδρομοι προσφέρουν ασφαλή διέλευση
Το λουτρό και η κουζίνα είναι εγκατεστημένα στην αριστερή πλευρά ενώ διαθέτουν ξύλινες επενδύσειςΠλώρα είναι εγκατεστημένο ένα διπλό κρεβάτι με αποθηκευτικούς χώρους στην βάση του, ενώ στην αριστερή πλευρά προσφέρεται μία ευρύχωρη ντουλάπαΚατόψεις των δύο καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.