Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Itama 40Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Προσιτά σπορ

Λιτό και απέριττο, το Itama 40 αποτελεί το μικρότερο από τα επτά συνολικά μοντέλα που παράγει το ομώνυμο ιταλικό ναυπηγείο. Απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για ένα μοντέρνο σκάφος, που να μπορεί να κοιμίσει άνετα έως τέσσερα άτομα, έχοντας παράλληλα την δυνατότητα της πραγματοποίησης μικρών και μεσαίων ταξιδιών με επαρκή ταχύτητα. Αυτό ωστόσο που χαρακτηρίζει το 40άρι -και τα υπόλοιπα μοντέλα του ναυπηγείου- είναι τα εξελιγμένα συστήματα πρόωσης που προσδίδουν σπορ χαρακτήρα.

Με μήκος 13,36 μέτρα και πλάτος 3,95 μέτρα εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Οπτικά αποτελεί μια διαφορετική πρόταση, βασιζόμενη σε φαινομενικά απλές αρχιτεκτονικές γραμμές. Η γάστρα του διαθέτει ένα βαθύ μπλε χρώμα, ερχόμενο σε αρμονία με τον σκούρο υαλοπίνακα του αλεξήνεμου και σε αρμονική αντίθεση με το λευκό κατάστρωμα. Χαρακτηριστική ωστόσο είναι η μεγάλη επιφάνεια του πρωραίου καταστρώματος η οποία είναι ελεύθερη χωρίς ρέλια.

Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά του κύριο καταστρώματος. Με πολύ καλή προστασία από το αλεξήνεμο, διαθέτει μία κονσόλα γκρι απόχρωσης που φιλοξενεί σε περίοπτη θέση την μεγάλη οθόνη του gps plotter. Επάνω σε αυτή εδράζονται τρία αναλογικά ενδεικτικά όργανα ενώ στην δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένα τα διπλά χειριστήρια των κινητήρων. Κάτω από το gps βρίσκονται τα joysticks και οι ηλεκτρικοί διακόπτες ενώ το μεταλλικό τιμόνι είναι κάθετα τοποθετημένο.

Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται η φάλκα που σηματοδοτεί την είσοδο στο εσωτερικό και πίσω από αυτή αναπτύσσεται το υπαίθριο καθιστικό. Αντικριστά είναι εγκατεστημένο το wet bar, με τις εστίες να εδράζονται κάτω από το κάθισμα του πιλοτηρίου.

Πρίμα συναντάμε την ζώνη ηλιοθεραπείας στην διάθεση της οποίας προσφέρονται από τα μεγαλύτερα στρώματα της κατηγορίας. Κατάπρυμα, προσφέρεται αποθηκευτικός χώρος για τον βοηθητικό εξοπλισμό του σκάφους και μία πλατφόρμα με ξύλινη επένδυση μεγάλων διαστάσεων.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται μία ή δύο καμπίνες, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε αγοραστή. Η πρωραία καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτι, στην βάση του οποίου προσφέρεται ένας διπλός χώρος αποθήκευσης. Όσο για την πρυμναία καμπίνα, αυτή είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες.

Το καθιστικό διαθέτει έναν μοντέρνο καναπέ σε έντονο κόκκινο χρώμα και ένα ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος τραπέζι ενώ η κουζίνα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι διαθέτει πλήρη εξοπλισμό.

Το μηχανοστάσιο φιλοξενεί ένα ζεύγος πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 900 ίππων(2x450) προσφέροντας στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβων και υπηρεσιακή 32 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,36 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,95 μέτρα
Βύθισμα: 1,22 μέτρα
Εκτόπισμα: 10,7 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενών καυσίμων: 1130 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενών νερού: 330 λίτρα
Αριθμός καμπίνων: 1ή 2
Ισχύς κινητήρων: 900 ίπποι (2x450)
Μέγιστη ταχύτητα: 35 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 32 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή: Από 500.000 ευρώ

Πληροφορίες: EKKA ΣKAΦH, ΔABAKH 2 & Λ. ΠOΣEIΔΩNOΣ, AΛIMOΣ 175 55, τηλ.: 210.9848.992, fax: 210.9884.420, www.ekkayachts.gr

Οι ιδιαίτερες ναυπηγικές γραμμές του Itama forty το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμοΤο μέγεθος του καταστρώματος διαθέτει συμμετρία ως προς την πρωραία περιοχήΤο χαμηλό αλεξήνεμο σε σκούρα απόχρωση εμπνέει δυναμισμό
Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η μεγάλη οθόνη του gpsΤο καθιστικό μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομαΣτο πρυμναίο ταμπούκι φυλάσσονται τα προστατευτικά μπαλόνια και τα σωσίβια
Ο ενιαίος χώρος του καθιστικού παρέχει άνεση στους επιβάτεςΗ πρωραία καμπίνα έχει μεγάλες διαστάσεις ενώ φιλοξενεί ένα διπλό κρεβάτιΗ κουζίνα περιλαμβάνει δύο εστίες και ανοξείδωτο νεροχύτη
Ο σχεδιασμός του λουτρού είναι εντυπωσιακός, με τον κόκκινο στρογγυλό νιπτήρα να ξεχωρίζειΗ γκαρνταρόμπα έχει μεγάλες διαστάσεις και χωρητικότηταΗ πρυμναία καμπίνα είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος με δύο μονές κουκέτες πρίμαΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.