Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Ocean Craft 761Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μικρό και γρήγορο

To Ocean craft 761 αποτελεί ένα από τα δεκαέξι συνολικά μοντέλα που παράγει το νορβηγικό ναυπηγείο Windy. Απευθύνεται στο κοινό που ενδιαφέρεται για ένα ποιοτικό και ευκολόχρηστο σκάφος, που να μπορεί να διανύσει μικρά υδάτινα δρομολόγια με σχετικά υψηλές επιδόσεις και να μπορεί παράλληλα να αντεπεξέρχεται επαρκώς σε ταραγμένη θάλασσα.

Με μήκος 7,60 μέτρα και πλάτος 2,45 μέτρα εκτείνεται σε ένα πρακτικό και ευρύχωρο για το μέγεθός του κατάστρωμα. Οπτικά διαθέτει κλασσικές γραμμές, με την καλαίσθητη γάστρα σε απόχρωση του μπλε να έρχεται σε αρμονία με τις μπλε επενδύσεις των καθισμάτων στο εσωτερικό. Τα προστατευτικά ρέλια προσφέρουν επάρκεια στήριξης και προστασίας στους επιβάτες, ενώ δεν ενώνονται στην πρωραία περιοχή, με επακόλουθο την δημιουργία άνετης πρόσβασης ή αποβίβασης.

Στο κέντρο του σκάφους δεσπόζει το πιλοτήριο, δημιουργώντας παράλληλα δύο πλευρικούς διαδρόμους. Η κονσόλα είναι μικρή, λιτή και πρακτική. Στο επάνω μέρος της βρίσκονται εγκατεστημένα τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης ενώ ακριβώς από κάτω εδράζεται το τιμόνι το οποίο είναι ρυθμιζόμενο. Σε κοντινή απόσταση συναντάμε την φάλκα που οδηγεί στην μικρή καμπίνα, ενώ αντικριστά είναι τοποθετημένα τα δύο μονά καθίσματα του πιλοτηρίου που είναι πλήρως ρυθμιζόμενα, προσφέροντας παράλληλα πολύ καλή πλευρική στήριξη.

Το εμπρόσθιο τμήμα της κονσόλας φιλοξενεί ένα άνετο κάθισμα - με μεταλλικές χειρολαβές εκατέρωθεν- ενώ ο εσωτερικός του χώρος χρησιμεύει ως χώρος αποθήκευσης. Αντικριστά συναντάμε τον πρωραίο καναπέ που προσφέρει άνετη φιλοξενία σε τέσσερα άτομα. Ενδιάμεσα από το κάθισμα της κονσόλας και του πρωραίου καναπέ, υπάρχει μία ειδική εσοχή για την τοποθέτηση της βάσης ενός πτυσσόμενου τραπεζιού, δημιουργώντας ένα υπαίθριο καθιστικό.

Κατάπλωρα βρίσκεται μια μεγάλη για το μέγεθος του σκάφους επιφάνεια, η οποία εξυπηρετεί στην άνετη και ασφαλή πρόσβαση, ενώ είναι δυνατόν να επενδυθεί από τικ. Στο μπροστινό μέρος της είναι εγκατεστημένο ένα μικρό και βαθύ ταμπούκι, που προορίζεται για την φύλαξη της άγκυρας και της καδένας της.

Πίσω από το πιλοτήριο εδράζεται ο πρυμναίος καναπές, ο οποίος διαθέτει ρυθμιζόμενη πλάτη και μετατρέπεται εύκολα σε στρώμα ηλιοθεραπείας. Ο καναπές περιβάλλεται περιμετρικά από ένα μεταλλικό ρέλι, το οποίο συντελεί στην ασφάλεια.

Το μηχανοστάσιο φιλοξενεί έναν εσωεξωλέμβιο τετρακύλινδρο κινητήρα με ισχύ 260 ίππους από τη Volvo Penta, αποδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβους και 32 κόμβους υπηρεσιακή. Εναλλακτικά, το Ocean Craft 761 δύναται να χρησιμοποιήσει κινητήρα πετρελαίου με ισχύ 190 ίππων, με μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβους και υπηρεσιακή ταχύτητα 29 κόμβους. Όσο για την τιμή του, με τον μεγαλύτερο κινητήρα των 260 ίππων φθάνει περίπου τα 85.000 ευρώ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος:7,60 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:2,40 μέτρα
Βάρος:1050 κιλά
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 200 λίτρα
Κινητήρας: 260 ίπποι, 190 ίπποι
Μέγιστη ταχύτητα(260):38 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα(260):32 κόμβοι

Ενδεικτική τιμή: 85.000 ευρώ

Πληροφορίες: TWIN DUCKS MARINE SA, Λ. BOYΛIAΓMENHΣ 85, τηλ.: 210.9621.274, fax: 210.9640.160, www.twinducks.gr - info@twinducks.gr

Εργονομικό κατάστρωμα με υψηλή ποιότητα κατασκευής συνοδεύουν το νορβηγικό μοντέλοΜε εσωεξωλέμβιο πετρελαιοκινητήρα 260 ίππων το σκάφος αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβωνΤο βαθύ V της γάστρας συντελεί στην ομαλή πλεύση η οποία βέβαια εξαρτάται και από τις διαθέσεις του πλοηγού...
Η εύκολη μεταφορά με χρήση τρέιλερ συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματά του σκάφουςΗ εσωεξωλέμβια μηχανή σε συνδυασμό με την διπλή έλικα, αποδίδει υψηλή ώση στο σκάφοςΣτα πλεονεκτήματα του Ocean craft 761 συγκαταλέγεται και η μικρή καμπίνα του
Οι ψηλές κουπαστές υπόσχονται όσο το δυνατόν στεγνές πλεύσεις Πέρα από την διάνυση μικρών ταξιδιών, το σκάφος ενδείκνυται και για θαλάσσια χόμπι όπως έλξη σκιέρΗ μπλε γάστρα ταιριάζει αρμονικά με τις επίσης μπλε επενδύσεις των καθισμάτων και την επένδυση με τικ στο κατάστρωμα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.