Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Azimut 70 Fly BridgeΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Ρηξικέλευθο με αρχοντικές καταβολές

Με εξοπλισμό και παροχές που θα ζήλευε ακόμη και μια πολυτελέστατη κατοικία, το νεοαναγειρόμενο σκάφος Azimut 70 ήρθε για να ταράξει τα νερά στον χώρο των πολυτελών σκαφών αναψυχής. Το νέο σκαρί επιβεβαιώνει την τεχνολογική υπεροχή της ιταλικής φίρμας, συγκεντρώνοντας ένα πλήθος προηγμένων εφαρμογών.

Το νέο 70άρι, εκπλήσσει με το παρουσιαστικό του και πολύ περισσότερο με τις δυνατότητές του στην υγρό στοιχείο. Εξωτερικά διέρχεται από τις χαρακτηριστικές γραμμές της Azimut, με τους ελλειψοειδείς υαλοπίνακες να εξοπλίζουν την ομολογουμένως μεγάλη υπερκατασκευή. Με συνολική επιφάνεια 30 τετραγωνικών μέτρων, τα μεγάλα παράθυρα στην γάστρα -αποτελώντας πλέον σήμα κατατεθέν- μεγάλωσαν σε διαστάσεις σχετικά με άλλα μοντέλα, συντελώντας πέρα από τον φυσικό φωτισμό και στην αισθητική. Όσο για το fly bridge, αυτό επεκτάθηκε πλευρικά, προστατεύοντας επαρκώς τους πλευρικούς διαδρόμους. Την άρτια εξωτερική εμφάνιση συνοδεύει και το πρωτότυπο μπλε χρώμα του σε παστέλ απόχρωση, προσδίδοντάς του αίγλη και μεγαλοπρέπεια.

Με διαστάσεις μήκους 21,70 μέτρα και πλάτους 5,56 μέτρα, το νέο Azimut εκτείνεται σε τρία καταστρώματα, προσφέροντας ωφέλιμη επιφάνεια περίπου 250 τετραγωνικά μέτρα. Στο ανώτερο κατάστρωμα φιλοξενείται το fly bridge, ένας μεγάλος χώρος 29 τετραγωνικών μέτρων, που πέρα από τον υπαίθριο σταθμό διακυβέρνησης προσφέρει και χώρο για ηρεμία και χαλάρωση με μοναδική μάλιστα θέα. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά. Όλη του σχεδόν η επιφάνεια καλύπτεται από τις οθόνες των εξελιγμένων οργάνων πλοήγησης, οι οποίες διακρίνονται καθαρά ακόμη και με την προσπίπτουσα σε αυτές ηλιακή ακτινοβολία. Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο καθ΄ ύψος, με σκοπό την δημιουργία της βέλτιστης θέσης οδήγησης σε συνδυασμό με το διπλό αναπαυτικό κάθισμα το οποίο όμως δεν παρέχει την απόλυτη πλευρική στήριξη.

Δίπλα από το πιλοτήριο βρίσκεται μία επιφάνεια επικαλυπτόμενη από στρώματα, που θα εκτιμηθεί δεόντως από τους λάτρεις της ηλιοθεραπείας. Πίσω από το πιλοτήριο αναπτύσσεται το καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ και ένα τραπέζι. Οι κατασκευαστές, έχοντας αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν φθορές στα τραπέζια εξαιτίας της κίνησης του σκάφους σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έδρασαν το τραπέζι επαρκώς σε μία ανθεκτική μεταλλική βάση, με τέσσερις μάλιστα στηρίξεις, εξασφαλίζοντας την σταθερότητά του κατά τις κρούσεις με τα κύματα. Αντικριστά βρίσκεται η επιπλοσύνθεση του wet bar, του οποίου ο πλήρης εξοπλισμός καθιστά το fly bridge αυτόνομο σε παροχές.

Ένα κλιμακοστάσιο αποτελούμενο από επτά σκαλοπάτια συνδέει το ανώτερο κατάστρωμα με τον πρυμναίο χώρο του κύριου καταστρώματος. Το κλιμακοστάσιο όταν δεν χρησιμοποιείται υπάρχει η δυνατότητα να κλείνει από το ανώτερο κατάστρωμα.

Το πρυμναίο υπαίθριο καθιστικό, όντας καλά προστατευμένο, διαθέτει ένα σταθερό τραπέζι με πολύ καλή έδραση, το οποίο περιβάλλεται από έναν περιμετρικό καναπέ. Εκατέρωθεν του καθιστικού βρίσκονται δύο πολυεστερικές βάσεις στις οποίες εδράζονται μεγάλες δέστρες και βιντζιρέλα, εξυπηρετώντας κατά την πρόσδεση.

Εισερχόμενοι στο εσωτερικό, διαπιστώνουμε έναν χώρο που συνδυάζει τον κλασσικό σχεδιασμό με μοντέρνες πινελιές διαρρύθμισης. Η ανισόπεδη διάταξη του καθιστικού οριοθετεί τον χώρο, προσφέροντας παράλληλα υψηλή αισθητική. Ο κρυφός φωτισμός των δύο σκαλοπατιών αναβαθμίζει αισθητικά το καθιστικό, προσφέροντας παράλληλα ασφαλείς διελεύσεις.

Κυρίαρχα χρώματα αποτελούν οι σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις του καφέ των επιπλοσυνθέσεων, και ο συνδυασμός μπεζ με καφέ των υφασμάτων.

Ο φυσικός φωτισμός είναι άπλετος, προερχόμενος κυρίως από τους μεγάλους και χαμηλούς πλευρικούς υαλοπίνακες. Όσο για τον τεχνητό, αυτός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής (σποτς) τα οποία εδράζονται σε καλαίσθητες ξύλινες βάσεις.

Η διάταξη στο εσωτερικό περιλαμβάνει ένα καθιστικό πρίμα, την επιπλοσύνθεση της κουζίνας στην δεξιά πλευρά και την τραπεζαρία στην αριστερή. Όσο για το πιλοτήριο, αυτό καταλαμβάνει 11 τετραγωνικά μέτρα στην αριστερή πλευρά.

Το σαλόνι είναι εξοπλισμένο από ένα καθιστικό που αποτελείται από δύο τριθέσιους καναπέδες μοντέρνου σχεδιασμού και δύο ατομικά καθίσματα. Οι επενδύσεις τους είναι από ανθεκτικό ριγέ ύφασμα, ενώ το εσωτερικό τους κρύβει επιμελώς αποθηκευτικούς χώρους.

Αντικριστά αναπτύσσεται μία ξύλινη καλαίσθητη επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει το ηχοσύστημα και μία επίπεδη τηλεόραση με μηχανισμό καταβύθισης για την προστασία της εν πλω.

Η τραπεζαρία, αποτελούμενη από ένα σταθερό ξύλινο τραπέζι και έναν περιμετρικό καναπέ με γκρι επένδυση, είναι σε θέση να φιλοξενήσει με άνεση έξι άτομα.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των σκαφών, η κουζίνα αναπτύσσεται στην δεξιά πλευρά, έχοντας άμεση ανταπόκριση στο καθιστικό και στην τραπεζαρία. Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει ψυγείο, καταψύκτη, εστίες, φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων και πλήθος αποθηκευτικών χώρων.

Η "χαρά" του καπετάνιου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Ένα πιλοτήριο με εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και μεγάλη επιφάνεια είναι στην διάθεσή του, προσφέροντας με απλό τρόπο ένα πλήθος χρήσιμων πληροφοριών. Σε μια μεγάλη οθόνη υγρών κρυστάλλων απεικονίζονται σχηματικά όλες οι λειτουργίες που λαμβάνουν χώρα στο σκάφος. Με το πάτημα ενός πλήκτρου ο καπετάνιος είναι σε θέση να γνωρίζει την πληρότητα των δεξαμενών καυσίμων και πόσιμου νερού, τις ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές λειτουργίες ανά πάσα στιγμή, την λειτουργία των αντλιών των σεντίνων κ.ά. Και όλα αυτά κάτω από τις ιδανικές κλιματιστικές συνθήκες, δεδομένων των αεραγωγών κλιματισμού που βρίσκονται εγκατεστημένοι στην αριστερή πλευρά. Κατά τα λοιπά, ένα καλαίσθητο τιμόνι με ξύλινη επένδυση και ένα ζεύγος εκλεπτυσμένων χειριστηρίων πολύ καλής υφής συνεισφέρουν μία ευχάριστη αίσθηση κατά την πλοήγηση.

Για τον εύκολο χειρισμό του σκάφους έχει εφαρμοστεί ένα σύστημα με την επωνυμία Εasy Docking, βάση του οποίου οι προπέλες ελιγμών πλώρης (bow thruster) συνδυάζονται λειτουργικά με τις προπέλες και με τον χειρισμό τους διαμέσου ενός joystick επιτυγχάνονται ελιγμοί ακριβείας. Όσο για το ηχοσύστημα του πιλοτηρίου είναι συμβατό με ipod.

Στο κατώτερο κατάστρωμα φιλοξενούνται τέσσερις συνολικά καμπίνες. Όλες ανεξαιρέτως διαθέτουν επάρκεια χώρων και υψηλή αισθητική. Σημείο αναφοράς ωστόσο αποτελεί η κεντρική καμπίνα. Με 15 τετραγωνικά μέτρα στην διάθεση της, περιλαμβάνει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι, ένα μεγάλο λουτρό/w.c. και μία επιπλοσύνθεση κάτω από τα μεγάλα πλευρικά παράθυρα που προσφέρουν μοναδική θέα στην ίσαλο. Η προσοχή στην λεπτομέρεια διακρίνεται στο εσωτερικό των ντουλαπιών, όπου ο μεταλλικός σιδηρόδρομός τους είναι ένας φωτοσωλήνας, ο οποίος ενεργοποιείται με το άνοιγμα της ντουλάπας, προσφέροντας χρήσιμο τεχνητό φως. Όλες οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από μασίφ ανοιχτόχρωμη ξυλεία ενώ τα πόμολα εδράζονται επάνω σε ένα καλαίσθητο διακοσμητικό μεταλλικό στοιχείο.

Στο ευρύχωρο μηχανοστάσιο φιλοξενούνται δύο συνολικά πετρελαιοκινητήρες από την ΜΑΝ συνολικής ισχύος 2720 ίππων (2x1360). Κατά την διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών, η μέγιστη ταχύτητα που επιτεύχθηκε ήταν 31,7 κόμβοι στις 2344 στροφές, με τις δεξαμενές καυσίμων και νερού γεμάτες και εννιά επιβάτες. Οι ελιγμοί πραγματοποιήθηκαν με ευκολία, θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι επικρατούσαν ιδανικές συνθήκες θαλάσσης.

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι το νέο Azimut 70 έφθασε τις προσδοκίες που έθεσαν οι μηχανικοί του ναυπηγείου, παρουσιάζοντας ένα σκάφος υψηλής αισθητικής με μεγάλους και άνετους χώρους διαβίωσης και αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος:21,70 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:5,56 μέτρα
Βύθισμα:1,17 μέτρα
Εκτόπισμα:44,4 τόνοι
Αριθμός καταστρωμάτων:3
Αριθμός καμπίνων:4+2
Αριθμός κινητήρων:2
Ισχύς κινητήρων:2x1360
Μέγιστη ταχύτητα: 32 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα:28 κόμβοι

Πληροφορίες: MPM Marine Hellas, τηλ.: 210 8955091

H μπλε γάστρα του νέου Azimut 70 αποτελεί ένα ασυνήθιστο και ωραίο χρώμαΗ επιφάνεια των τεσσάρων υαλοπινάκων στη γάστρα φθάνει τα 30 τετραγωνικάΟι ελιγμοί στο λιμάνι καθίστανται εύκολοι εξαιτίας του συστήματος Easy docking
Οι υαλοπίνακες της υπερκατασκευής πέρα από μεγάλοι, ξεκινάνε από χαμηλά, προσφέροντας άπλετο φυσικό φως στο εσωτερικόΤο σκάφος παράγεται και σε λευκό χρώμαΗ μέγιστη ταχύτητα του νέου Azimut 70 φθάνει τους 32 κόμβους
Το fly bridge, διαθέτει ωφέλιμη επιφάνεια 29 τετραγωνικών μέτρωνΈνα πλήρες wet bar παρέχει στο fly bridge αυτονομίαΤα στρώματα ηλιοθεραπείας είναι σε θέση να φιλοξενήσουν άνετα δύο άτομα
Με ικανοποιητικό εξοπλισμό το εξωτερικό πιλοτήριο διαθέτει και έναν προβολέαΗ στήριξη τεσσάρων σημείων του τραπεζιού του υπαίθριου καθιστικού εξασφαλίζει την σταθερότητά τουΈνα κλιμακοστάσιο επτά σκαλοπατιών συνδέει το ανώτερο με το κύριο κατάστρωμα
Οι πλευρικοί διάδρομοι είναι φαρδιοί ενώ προστατεύονται επαρκώς από την διαπλάτυνση του flyΗ πρωραία επιφάνεια είναι εξοπλισμένη με μια επιφάνεια για ηλιοθεραπείαΟι μεγάλες διαστάσεις της πλώρης προσφέρουν ασφάλεια κατά την διάρκεια οποιασδήποτε εργασίας
Η είσοδος στην καμπίνα πληρώματοςΗ υπαίθρια τραπεζαρία μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως έξι άτομαΟι πρυμναίες δέστρες και βιντζιρέλα εξυπηρετούν ιδιαίτερα κατά την πρόσδεση
Το εσωτερικό είναι εκλεπτυσμένο ενώ διαθέτει ανισόπεδη διάταξηΣτην δεξιά πλευρά βρίσκεται μια επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί συν τοις άλλοις και το ηχοσύστημαΟι καναπέδες του καθιστικού είναι εξοπλισμένοι με χώρους αποθήκευσης
Τα φώτα δέσμης οροφής (σποτς) είναι τοποθετημένα σε ξύλινη κορνίζαΗ επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί την τηλεόραση είναι εξοπλισμένη με μηχανισμό καταβύθισηςΚατά το ταξίδι η τηλεόραση κατεβαίνει με αποτέλεσμα να προστατεύεται από ενδεχόμενες φθορές κατά τις κρούσεις με τα κύματα
Η επιπλοσύνθεση είναι εξοπλισμένη με χρήσιμους χώρους αποθήκευσηςΗ επιπλοσύνθεση της κουζίνας είναι μοντέρνα ενώ διαθέτει πλούσιο εξοπλισμόΟι ηλεκτρικές συσκευές προέρχονται από την Gaggenau
Η θέση του πιλοτηρίου εξασφαλίζει άριστη ορατότητα ενώ τα δύο μονά καθίσματα προσφέρουν πολύ καλή στήριξηΟ εξοπλισμός του πιλοτηρίου είναι πλήρης ενώ διαθέτει και κλιματισμόΔιακρίνεται η μέγιστη ταχύτητα κατά την δοκιμή η οποία έφθασε τους 31,7 κόμβους
Ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό όργανο περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες του σκάφουςΜε το πάτημα ενός πλήκτρου εμφανίζονται όλες οι δεξαμενές με την πληρότητά τουςΤο ίδιο ισχύει και για όλες τις αντλίες στα διάφορα σημεία του σκάφους
Ένα κλιμακοστάσιο πέντε σκαλοπατιών οδηγεί στις καμπίνεςΟι πόρτες των καμπίνων και λουτρών είναι κατασκευασμένες από μασίφ ανοιχτόχρωμα ξυλείαΗ κεντρική καμπίνα είναι ένα επίπεδο πιο κάτω
Με άρτια αισθητική, η πρωραία είναι εξοπλισμένη με ένα διπλό κρεβάτιΤο λουτρό διαθέτει δύο νιπτήρες ορθογώνιου σχήματος με επικάλυψη από μάρμαροΗ κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με διπλό κρεβάτι
Το δωμάτιο-ντουλάπα προσφέρει πολλούς χώρους αποθήκευσηςΗ κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα καθιστικό, προσφέροντας θέα στην ίσαλοΈνα σκάφος Atlantis διασταυρώνει την πορεία του με το Azimut 70 κατά την διάρκεια των δοκιμών
Η καμπίνα των φιλοξενούμενων είναι εξοπλισμένη με δύο μονές κουκέτες, την μία δίπλα στην άλληΌλες οι ντουλάπες διαθέτουν εσωτερικό φωτισμόΚάτοψη του ανώτερου καταστρώματος
Κάτοψη του κύριου καταστρώματοςΚάτοψη του κατώτερου καταστρώματος
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.