Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Azimut 103sΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Τεχνολογία υψηλής αισθητικής

Ένα από τα πιο ωραία σκάφη που έχουν παραχθεί από το ιταλικό ναυπηγείο Αzimut Benetti -και κατά υποκειμενική άποψη το καλύτερο- αποτελεί το μοντέλο 103s. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το συγκεκριμένο επέλεξε ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου Πάολο Βιτέλι για προσωπικό του σκάφος. Όντας η ναυαρχίδα των σκαφών οpen, διαθέτει έναν εξαιρετικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει και fly bridge.

Το Azimut 103s αποτέλεσε έναν ισχυρό πόλο έλξης στο gala. Ο λόγος δεν ήταν μόνο οι επιδόσεις του ως σκάφος, αλλά κυρίως η κατασκευαστική του φιλοσοφία για την οποία καθίσταται ελκυστικό.

Η πρόσβαση στο κύριο κατάστρωμα πραγματοποιείται με ευκολία χάρη στην ποιοτική ηλεκτρική πλατφόρμα, προερχόμενη από την ιταλική εταιρεία Opac mare. Το υπαίθριο καθιστικό είναι τεράστιο και μοντέρνο. Σε αυτό συμβάλει ο πρυμναίος καναπές που ενσωματώνει δύο στρώματα ηλιοθεραπείας στα άκρα του. Αντικριστά βρίσκεται ένας τριθέσιος καναπές επιπλέον και ένα σταθερό τραπέζι. Εκατέρωθεν του τραπεζιού είναι εγκατεστημένες δύο επιπλέον επιφάνειες ηλιοθεραπείας.

Η πρωραία περιοχή είναι εξοπλισμένη με ένα μεγάλο καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ και δύο ξύλινα τραπέζια, μπροστά από τα οποία αναπτύσσεται μια μεγάλη επιφάνεια ηλιοθεραπείας.

Το fly bridge είναι επενδυμένο από ξύλο τικ, συμβάλλοντας στην αισθητική και κυρίως την πρακτική του χρήση. Ένα πλήρες πιλοτήριο περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του καθώς επίσης και ένα υπαίθριο καθιστικό που διαθέτει και wet bar.

Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό είναι μοναδική. Σε αυτό συμβάλουν κυρίως οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της υπερκατασκευής και η ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή που προσφέρει κυριολεκτικά ...άλλον αέρα ενώ είναι και πλήρως απορροφητική. Οι επιπλοσυνθέσεις διαθέτουν μοντέρνο σχεδιασμό, με τετραγωνισμένες γραμμές ενώ το κυρίαρχο χρώμα αποτελεί η σκούρα απόχρωση του καφέ, που ταιριάζει αρμονικά με τις μπεζ και λευκές δερμάτινες επενδύσεις, υφάσματα και μοκέτες.

Πρίμα αναπτύσσεται ένα καθιστικό αποτελούμενο από καναπέδες και πολυθρόνες λευκής απόχρωσης. Η δεξιά πλευρά είναι εξοπλισμένη με ένα μπαρ ενώ στο κέντρο του σκάφους δεσπόζει μια κομψή επιπλοσύνθεση που περιλαμβάνει μια μεγάλη επίπεδη τηλεόραση με μηχανισμό καταβύθισης.

Το έπιπλο της τηλεόρασης οριοθετεί το σαλόνι από την τραπεζαρία, η οποία αποτελείται από ένα μοντέρνο γυάλινο τραπέζι και έξι καρέκλες λεύκης απόχρωσης, ταιριάζοντας αρμονικά με τις πολυθρόνες του σαλονιού.

Πλώρα αναπτύσσεται ένα state of the art πιλοτήριο, εμπνευσμένο από ταινία του Σπίλμπεργκ! Εξελιγμένα χειριστήρια δίπλα από τα εξαιρετικά καθίσματα περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό ενώ το ταμπλό αναπτύσσεται σε όλο το εσωτερικό πλάτος και είναι εξοπλισμένο με ό,τι βοήθημα πλοήγησης προσφέρεται στην αγορά.

Η κουζίνα είναι λευκής απόχρωσης περιλαμβάνοντας μοντέρνα έπιπλα ενώ όλες οι ηλεκτρικές συσκευές προέρχονται από την Gaggenau.

Η σκάλα που συνδέει το κύριο με το κατώτερο κατάστρωμα διαθέτει αποκλειστικό φως σε κάθε σκαλοπάτι, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για ασφαλή διέλευση, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αισθητική της.

Οι καμπίνες του σκάφους είναι πολυτελείς. Η κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με ένα υπέρδιπλο κρεβάτι ενώ περιλαμβάνει και ένα καθιστικό. Μια επίπεδη τηλεόραση βρίσκεται αντικριστά του κρεβατιού ενώ πλαισιώνεται από μία ξύλινη φάσα, διαθέτοντας μάλιστα και αποκλειστικό φως. Ένα συρτάρι στην βάση που ενσωματώνεται στον τοίχο φιλοξενεί τα cd και διάφορα μικροαντικείμενα κρατώντας τον χώρο επιμελημένο.

Το λουτρό είναι επίσης πολυτελές με αυτόνομο ντους /σάουνα. Εντυπωσιακός κρίνεται και ο νεροχύτης ο οποίος περιλαμβάνει μία βρύση η οποία αναβλύζει νερό σε έναν γυάλινο δίσκο, από τον οποίο ρέει ακολούθως το νερό στην βάση!

Εντυπωσιακός είναι και ο φωτισμός των καμπίνων. Το κεντρικό φως ενσωματώνεται σε μία αποκλειστική σύνθεση που αναπτύσσεται στον τοίχο και συνεχίζει στο ταβάνι. Οι λαμπτήρες είναι από νέον προσφέροντας διάφορα χρώματα, ανάλογα με τη διάθεση των επιβατών!

Ένα άλλο στοιχείο που έχει να κάνει με τον φωτισμό αφορά όλα τα ντουλάπια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με φωτοσωλήνα που ενεργοποιείται με το άνοιγμα του φύλλου του ντουλαπιού προσφέροντας χρήσιμο φως.

Πληροφορίες: MPM Marine Hellas, τηλ.: 210 8955091

Σε περίοπτη θέση στο πτερύγιο του fly bridge διακρίνεται ο εντυπωσιακός λογότυπος του σκάφουςΗ Opac mare εγγυάται την ασφαλή διέλευση στο σκάφοςΟι πολλοί καναπέδες δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες άνεσης στο υπαίθριο καθιστικό
Τα πολλά καθιστικά του σκάφους, όπως αυτό της πλώρης, εξασφαλίζουν την απομόνωση στους επιβάτεςΣτα ρίχτια του εξωτερικού κλιμακοστάσιου περιλαμβάνεται αποκλειστικό φωςΈνα άνετο καθιστικό που περιλαμβάνει και wet bar περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό του fly bridge
Τα χειριστήρια του πιλοτηρίου είναι joysticks και ευθύνονται για τους ελιγμούς ακριβείας του σκάφουςΤο υπαίθριο καθιστικό του flyΗ γυάλινη οροφή είναι 100% απορροφητική
Το καθιστικό είναι φωτεινό και ευχάριστοΣτην δεξιά πλευρά περιλαμβάνεται ένα μπαρΟ εξοπλισμός του μπαρ
Η μεγάλη επίπεδη τηλεόραση διαθέτει ένα μηχανισμό καταβύθισηςΗ τραπεζαρία είναι μοντέρνα με γυάλινο τραπέζιΤο joystick είναι εγκατεστημένο δίπλα από το κάθισμα
Τα καθίσματα "αγκαλίαζουν" τον κυβερνήτη προσφέροντας την βέλτιστη στήριξηΤο πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησηςΤο ψυγείο και ο καταψύκτης της κουζίνας έχουν μεγάλη χωρητικότητα προσφέροντας επάρκεια τροφίμων σε μακρινά ταξίδια
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας διαθέτει λευκή απόχρωση ενώ ο εξοπλισμός της προέρχεται από την GaggenauΤο κλιμακοστάσιο διαθέτει αποκλειστικό φωτισμόΗ κύρια καμπίνα είναι εξοπλισμένη με υπέρδιπλο κρεβάτι
Το καθιστικό της καμπίνας διαθέτει θέα στην ίσαλοAποψη του καθιστικούΟ σιδηρόδρομος των ντουλαπιών ενσωματώνει έναν φωτοσωλήνα που ενεργοποιείται με το άνοιγμα
Aποψη του καθιστικούΟ εντυπωσιακός νεροχύτης του λουτρού σε λειτουργίαΤο ντους αποτελεί έναν αυτόνομο χώρο, με ανθεκτική πόρτα από πλεξιγκλάς
Κουκέτα στην καμπίνα των φιλοξενουμένωνΤα φωτιστικά σώματα των καμπίνων που αναπτύσσονται και στην οροφή είναι εντυπωσιακάΆποψη της καμπίνας των φιλοξενουμένων εξοπλισμένης με ένα διπλό κρεβάτι
Η τηλεόραση περιλαμβάνεται μέσα σε ένα καλαίσθητο πλαίσιο κατασκευασμένο από ξύλο
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.