Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Bénéteau Monte Carlo 27 Open
Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μικρό με μεγάλες δυνατότητες

Σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού τoυ στόλου του, το γαλλικό ναυπηγείο Bénéteau παρουσίασε τον προηγούμενο μήνα το Monte Carlo 27, το οποίο αποτελεί το πέμπτο μοντέλο της σειράς Monte Carlo (το Monte Carlo 37 στις εκδόσεις Open και Hard Top, και το 32 στις εκδόσεις Open και Hard Top).

Με την συγκεκριμένη σειρά, το ναυπηγείο διεύρυνε τους ορίζοντές του στην μικρομεσαία κατηγορία με νεανικά μοντέλα, που συνδυάζουν την μοντέρνα σχεδίαση με τις επιδόσεις, αφού χρησιμοποιούν προηγμένες γάστρες.

Το Μonte Carlo 27 συγκαταλέγεται στην κατηγορία των σκαφών τύπου open. Με διαστάσεις μήκους 8,54 μέτρα και πλάτους 2,75 μέτρα, διαθέτει δύο καταστρώματα ενώ η πρόωση του επιτυγχάνεται από έναν πετρελαιοκινητήρα ισχύος 260 ίππων ή έναν βενζινοκινητήρα με ισχύ 320 ίππους.

Ο σχεδιασμός του προέκυψε από τον ιταλό σχεδιαστή Pierangelo Andreani ο οποίος προσέδωσε στο σκάφος μοντέρνες γραμμές και χρώμα σε απόχρωση του κόκκινου (ενώ μπορεί να παραχθεί σε λευκό ή μπλε). Βασικό ωστόσο χαρακτηριστικό του αποτελεί η σχεδίαση της υπερκατασκευής, η οποία διαθέτει καμπύλες επιφάνειες πλευρικά, προσφέροντας στήριξη στους αντίστοιχους υαλοπίνακες. Στην γάστρα ενσωματώνονται τρία φινιστρίνια από κάθε πλευρά, με την μεταλλική στεφάνη τους να προσδίδει στο σκάφος έναν ναυτικό χαρακτήρα.

Το κύριο κατάστρωμα χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα. Το πιλοτήριο όντας εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά, αποτελείται από μία μεγάλη κεκλιμένη κονσόλα και ένα διπλό κάθισμα με πολύ καλή πλευρική στήριξη. Πίσω από το πιλοτήριο αναπτύσσεται το υπαίθριο καθιστικό. Το τραπέζι του είναι ρυθμιζόμενο καθ ύψος και με την προσθήκη στρώματος, το καθιστικό μετατρέπεται σε στρώμα ηλιοθεραπείας.

Στο κατώτερο κατάστρωμα περιλαμβάνονται ένα καθιστικό μετατρέψιμο σε διπλό κρεβάτι και μία καμπίνα με ένα διπλό κρεβάτι προς την πρύμνη ενώ προσφέρεται και ένα λουτρό / w.c.

Η γάστρα του Monte Carlo 27, σχεδιασμένη από τους R. Laval Jeantet, P. Tableau και M. Tronquez, φέρει μια καινοτομία που αφορά τις αναβαθμίδες της (steps). Ως γνωστόν μέσω των οι αναβαθμίδων, δημιουργείται στρώμα αέρα στην επιφάνεια τους, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τριβές στα συγκεκριμένα σημεία και να αυξάνονται οι επιδόσεις του σκάφους. Όταν όμως οι αναβαθμίδες είναι τοποθετημένες πλευρικά, παρατηρείται συνήθως μια πλαγιολίσθηση κατά τις στροφές. Η Bénéteau πρωτοτυπώντας, εφάρμοσε μια αναβαθμίδα στο κέντρο της γάστρας. Αυτή η καινοτομία -η οποία αποτελεί διεθνή πατέντα- έχει ως αποτέλεσμα να εξαλείφεται εντελώς η πλαγιολίσθηση, βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις προσφέροντας καλύτερη πλεύση και αυξημένη ταχύτητα με μικρή κατανάλωση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 8,54 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 2,75 μέτρα
Βύθισμα: 0,53 μέτρα
Εκτόπισμα: 3,3 τόνοι
Χωρητικότητα δεξαμενής καυσίμων: 285 λίτρα
Χωρητικότητα δεξαμενής νερού: 95 λίτρα
Κινητήρες:Βενζίνης: 320 ίπποι, πετρελαίου: 260 ίπποι

Πληροφορίες: VERNICOS YACHTS, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 11, ΑΛΙΜOΣ, ΤΗΛ.: 210 9896000, FAX: 210 9850130, www.vernicos.com

Τo Monte Carlo 27 αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά μοντέλο της Bénéteau στην μικρομεσσαία κατηγορίαΗ εργονομία του κύριου καταστρώματος είναι εμφανής, με το καθιστικό πίσω από το πιλοτήριο και αντικριστά την επιπλοσύνθεση του wet barΗ κόκκινη απόχρωση της γάστρας καθιστά την εμφάνιση του σκάφους μοναδική ενώ παράγεται σε μπλε και λευκή
Η προπέλα ελιγμών πλώρης (bow thruster) βοηθά ιδιαίτερα στους ελιγμούς του σκάφους στο λιμάνιΤο βύθισμά του ανέρχεται στα 0,53 μέτρα, επιτρέποντας την πρόσβαση στα αβαθήΤο μεγάλο πρωραίο στρώμα δημιουργεί μια μεγάλη επιφάνεια για ηλιοθεραπεία
Το υπαίθριο καθιστικό μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερα άτομαΤο ρυθμιζόμενο καθ ύψος τραπέζι φιλοξενεί ένα στρώμα, μετατρέποντας το καθιστικό σε επιφάνεια για ηλιοθεραπείαΤο πρωραίο hatch προσφέρει επαρκή φυσικό φωτισμό και εξαερισμό και σε συνδυασμό με την φάλκα δημιουργεί ρεύμα στο εσωτερικό
Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται ως άνετο σύμφωνα με τις διαστάσεις του σκάφουςΤο εσωτερικό καθιστικό μετατρέπεται σε ένα διπλό κρεβάτιΚάτοψη των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.