Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Fjord 40 openΓρήγορο με μοντέρνα αισθητική

Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Η μοντέρνα αισθητική αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο του Fjord 40 open, ενός καινοτόμου και ποιοτικού σκάφους της μικρομεσαίας κατηγορίας, απευθυνόμενου στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για μία εναλλακτική πρόταση όσον αφορά το design συνοδευόμενου μάλιστα από υψηλές επιδόσεις.

Η εμφάνισή του είναι ασυνήθιστη. Σε αυτό συμβάλουν η κάθετη ακμή της πλώρης και οι ανασηκωμένες κουπαστές, με τις κάθετες επιφάνειες της γάστρας να τέμνονται σχεδόν κάθετα με τα παρατροπίδια. Τα μοναδικά στοιχεία που συναντώνται στην γάστρα είναι οι αεραγωγοί και οι πλευρικές στηρίξεις της πρυμναίας πλατφόρμας, που έχουν και διακοσμητικό χαρακτήρα. Ιδιαίτερο είναι και το πιλοτήριο, με την μαύρη οροφή (hard top). Χαρακτηριστική ωστόσο είναι η πρύμνη η οποία είναι ανοικτή, παραπέμποντας σε σχεδιασμό αγωνιστικού ιστιοπλοϊκού.

Άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που διέπουν το σκάφος είναι η έλλειψη φινιστρινιών στην γάστρα και η έλλειψη μεταλλικών ρελιών στην κουπαστή. Ως αποτέλεσμα προκύπτει ένα σύνολο με δυναμική αισθητική η οποία παραπέμπει σε υψηλές ταχύτητες, ενώ αν και φαινομενικά στερείται κάποιων στοιχείων, όπως τα ρέλια και τα φινιστρίνια, εντούτοις προσφέρει και ασφάλεια στο κατάστρωμα και φως στο εσωτερικό του.

Με μήκος 11,99 μέτρα και πλάτος 3,99 μέτρα εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Το κύριο κατάστρωμα είναι επενδυμένο από ξύλο τικ, καθώς επίσης και οι κουπαστές, προσφέροντας αισθητική αρμονία. Στο υπαίθριο καθιστικό υιοθετείται μία καινοτομία: Οι δύο καναπέδες διαθέτουν ρυθμιζόμενη πλάτη με ανάκληση, με επακόλουθο την άμεση μετατροπή του καθιστικού σε ζώνη καθισμάτων για έξι άτομα.

Σχετικά με την ζώνη διακυβέρνησης, αυτή είναι εξοπλισμένη με ένα εργονομικό και καλαίσθητο πιλοτήριο, αποτελούμενο από μία κονσόλα και τρία ατομικά και διαιρούμενα καθίσματα που προσφέρουν πολύ καλή στήριξη. Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο και συνεργάζεται ιδανικά με τα μεταλλικά χειριστήρια των μηχανών, ενώ τα στρογγυλά αναλογικά όργανα είναι ευανάγνωστα ακόμη και στην προσπίπτουσα ακτινοβολία.

Στο κατώτερο κατάστρωμα προσφέρεται μία καμπίνα, η οποία αν και περιορισμένων διαστάσεων εξαιτίας κυρίως του σχετικά περιορισμένου πλάτους της, είναι σε θέση να κοιμίσει δύο άτομα σε ένα διπλό κρεβάτι πλώρα και ένα επιπλέον στο πρυμναίο κρεβάτι ενώ είναι εξοπλισμένη, συν τοις άλλοις, και με ένα λουτρό /w.c.

Το μηχανοστάσιο διαθέτει ένα δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 740 ίππων, προσφέροντας μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβων ενώ η υπηρεσιακή εκτιμάται από 32 έως 34 κόμβους. Όσο για την πλεύση, αυτή εκτιμάται σε καλά επίπεδα, εξαιτίας της βαθιάς γάστρας και των τριών παρατροπιδίων που την διασχίζουν, περιορίζοντας τις παράλληλα τις κλίσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 11,99 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,99 μέτρα
Εκτόπισμα: 7,6 τόνοι
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 1000 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 300 λίτρα
Ισχύς κινητήρων: 740 ίπποι (2x370)
Μέγιστη ταχύτητα: 40 κόμβοι

Πληροφορίες: Dynamic boats, τηλ.: 210-9656641, 9656643, www.dynamicboats.gr

Με συνολική ισχύ 740 ίππων επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβωνΗ απουσία ρελιών συντελεί στην αισθητική τουΗ ανοικτή πρύμνη παραπέμπει σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό
Τρία παρατροπίδια "τρέχουν" σε κάθε πλευρά της γάστρας συντελώντας στον περιορισμό των κλίσεωνΣτην μοντέρνα αισθητική του συμβάλει η άκαμπτη οροφή του πιλοτηρίουΛιτή και λειτουργική, η κονσόλα είναι εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα όργανα ναυσιπλοΐας και πλοήγησης
Τα ανακλινόμενα καθίσματα προσφέρουν πλοήγηση από καθιστή ή όρθια θέσηΤο πλεονέκτημα του κύριου καταστρώματος έγκειται στην ευρυχωρία του, αφού αξιοποιεί πλήρως ως ωφέλιμη επιφάνεια τα σχεδόν τέσσερα μέτρα πλάτουςΤο καθιστικό περιλαμβάνει ένα καλαίσθητο ξύλινο τραπέζι
Το τραπέζι του καθιστικού είναι ρυθμιζόμενο καθ ύψος, μετατρέποντας τον χώρο σε τραπεζαρίαΟι μηχανισμοί ανάκλησης μετατρέπουν το καθιστικό σε ζώνη καθισμάτων για έξι άτομαΈνα πλήρες wet bar είναι εγκατεστημένο πριν το πιλοτήριο
Στην πρωραία περιοχή είναι εγκατεστημένο ένα διπλό κρεβάτιΤο λουτρό είναι εξοπλισμένο με έναν μεταλλικό νεροχύτη με μοντέρνο μίκτη νερούΈνα επιπλέον κρεβάτι βρίσκεται στην πρυμναία περιοχή
Η επιπλοσύνθεση της κουζίνας περιλαμβάνει και δύο εστίες γκαζιούΚάτοψη των καταστρωμάτων
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.