Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Camper & Nicholson-Endeavour 42Από τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Οδηγική απόλαυση με στυλ

Οι κλασσικές γραμμές και το γνήσιο ναυτικό στυλ χαρακτηρίζουν το Endeavour 42, ένα σκάφος του πιο ιστορικού ίσως ναυπηγείου Camper & Nicholson, με ναυπηγική εμπειρία 226 ετών. Ιδρυτής του ναυπηγείου ήταν ο Francis Ames ενώ σήμερα την ευθύνη των κατασκευών έχει αναλάβει ο Raymond Hunt ο οποίος κατασκεύασε ένα φαινομενικά απλό σκάφος. Εδώ έγκειται και η επιτυχία του, αφού με λιτές και καθαρές γραμμές, δημιούργησε ένα σκάφος με σαφείς χώρους, πολύ καλή πλεύση και με αρμονικούς χρωματικούς συνδυασμούς, προσφέροντας ένα "αρχοντικό" αποτέλεσμα. Το Endeavour 42 απευθύνεται στο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για μικρά ταξίδια, που να συνοδεύονται από υψηλά επίπεδα πλεύσης και άνεσης.

Κυρίαρχα στοιχεία της εμφάνισής του αποτελούν η μπλε βαθιά γάστρα, η επένδυση τικ που συνοδεύει το κατάστρωμα την κουβέρτα και την κουπαστή και το κομψό αλεξήμενο με το μεταλλικό περίβλημα. Οι δύο αεραγωγοί στο μέσο περίπου της γάστρας, οι ξύλινες χειρολαβές στην πλώρη και η πρυμναία πλατφόρμα, αποτελούν τις μικρές πινελιές που -πέρα από πρακτικούς λόγους- συμβάλλουν στην συνολική αισθητική.

Με διαστάσεις μήκους 13,96 μέτρα και πλάτους 3,8 μέτρα, εκτείνεται σε δύο καταστρώματα. Το κύριο κατάστρωμα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, στις πλευρές του οποίου έχουν αναπτυχθεί δύο καναπέδες με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων και δύο μεγάλα καθίσματα πρίμα που προορίζονται ως χώρος ηλιοθεραπείας. Στο μέσο του ντεκ εδράζεται ένα ξύλινο πτυσσόμενο τραπέζι με βαριά μεταλλική βάση, ενώ στην αριστερή πλευρά συναντάμε μία ξύλινη επιπλοσύνθεση που φιλοξενεί το wet bar.

Στην δεξιά πλευρά είναι εγκατεστημένο το -καλά προστατευμένο από το μεγάλο αλεξήνεμο- πιλοτήριο. Το ατομικό κάθισμα του πιλοτηρίου είναι ρυθμιζόμενο καθ" ύψος ενώ διαθέτει και πλευρικά στηρίγματα, προσφέροντας άριστη στήριξη στον πλοηγό. Το μεταλλικό τριακτινικό τιμόνι διαθέτει ξύλινη επένδυση ενώ η επενδυμένη με δέρμα κονσόλα φιλοξενεί με επιμέλεια τα αναλογικά όργανα των μηχανών.

Εισερχόμενοι στο κατώτερο κατάστρωμα, διαπιστώνουμε μία διάταξη που παραπέμπει άμεσα σε ιστιοπλοϊκό σκάφος. Πλώρα φιλοξενείται μία καμπίνα με δύο κρεβάτια σε σχήμα V ενώ στον κεντρικό χώρο αναπτύσσεται το καθιστικό με παρόμοια διάταξη με το υπαίθριο, με δύο δηλαδή πλευρικές σειρές καθισμάτων και ένα πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι στο μέσο. Πρίμα συναντάμε την επιπλοσύνθεση της κουζίνας και αντικριστά βρίσκεται το λουτρό/w.c.

Όλο το εσωτερικό είναι επενδυμένο από ξύλο, με τα χρησιμοποιούμενα υφάσματα σε λευκή απόχρωση, δημιουργώντας ένα ναυτικό στυλ. Ο τεχνητός φωτισμός προέρχεται από φώτα δέσμης οροφής (σποτς) και από μεταλλικές απλίκες.

Για την πρόωσή του, το C&N χρησιμοποιεί ένα ζεύγος κινητήρων συνολική ισχύος 960 ίππων (2x480) που καταλήγουν σε δύο τετράφτερες προπέλες διαστάσεων 19x20, αποδίδοντας μέγιστη ταχύτητα 34 κόμβων και υπηρεσιακή 30 κόμβους. Αυτό ωστόσο που αξίζει αναφοράς είναι η πλεύση του η οποία όντας στιβαρή αποπνέει στους επιβάτες ασφάλεια και κατ" επέκταση ευχαρίστηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 13,96 μέτρα
Μέγιστο πλάτος: 3,8 μέτρα
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 1441 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 300 λίτρα
Κινητήρες: 2x480 ίπποι
Ταχύτητα: μέγιστη: 34 κόμβοι
Υπηρεσιακή: 30 κόμβοι
Ταχύτητα: μέγιστη: 34 κόμβοι
Υπηρεσιακή: 30 κόμβοι

Πληροφορίες: 2108993824

Η επένδυση με τικ στο κατάστρωμα συμβάλει στην αισθητική του C&N 42Το κατάστρωμα είναι ενιαίο και ευρύχωρο, επιτρέποντας την ασφαλή διέλευσηΗ στιβαρή πλεύση του αποπνέει ασφάλεια στους επιβάτες
Το μεταλλικό περίβλημα του αλεξήνεμου, η ξύλινη κουπαστή και οι μεταλλικοί αεραγωγοί, συμβάλλουν στην συνολική αισθητικήΤο αλεξήνεμο διαθέτει μεγάλες διαστάσεις, με τους υαλοκαθαριστήρες να προσφέρουν επαρκή σάρωσηΤα καθίσματα του πιλοτηρίου προσφέρουν πολύ καλή στήριξη
Με δύο μηχανές, το σκάφος διαθέτει μεγάλη δυνατότητα ελιγμώνΔύο σειρές καθισμάτων προσφέρονται στο κατάστρωμα ενώ χρήσιμα αποδεικνύονται τα ενδιάμεσα ξύλινα τραπέζιαΟι μπλε επενδύσεις των καθισμάτων ταιριάζουν αρμονικά με το ξύλινο κατάστρωμα
Οι ψηλές κουπαστές αποτρέπουν την εισροή υδάτων κατά την πλεύσηΗ επιπλεοσύνθεση της κουζίνας είναι εξολοκλήρου επενδυμένη από ξύλοΗ σχεδιαστική φιλοσοφία του εσωτερικού παραπέμπει άμεσα σε ιστιοπλοϊκό
Η πρωραία καμπίνα είναι σε θέση να φιλοξενήσει άνετα δύο άτομαΤα μεταλλικά αντικείμενα στο λουτρό, όπως ο νεροχύτης και ο καθρέπτης, ταιριάζουν απόλυτα με την ανοικτόχρωμη ξύλινη επιπλοσύνθεση Με κλασσική αισθητική, το εσωτερικό είναι πλούσιο σε φυσικό φωτισμό και αερισμό
Κάτοψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.