Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
MENROQUIN LARGO 100 GΑπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Προκλητικό και γρήγορο

Με ελκυστική εμφάνιση και ορισμένες εφαρμογές που δεν συνηθίζονται ιδιαίτερα σε σκάφη της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Menroquin Largo 100 εισέρχεται δυναμικά στον ανταγωνισμό, απευθυνόμενο στο αγοραστικό κοινό που δίνει έμφαση στην εμφάνιση και τις πολύ υψηλές ταχύτητες.

Εξωτερικά διέρχεται από κλασσικές γραμμές, με μοντέρνες στιλιστικές παρεμβάσεις που δεν αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του. Οι ψηλές κουπαστές, σε συνδυασμό με την καμπύλη πρυμναία επιφάνεια, το χαμηλό αλεξήνεμο και την ξύλινη επένδυση στην πλώρη, του προσδίδουν ένα μοναδικό στυλ.

Με μήκος 10,03 μέτρα και πλάτος 2,73 μέτρα δημιουργείται μία επιφάνεια, η οποία επιμερίζεται σε τέσσερα εστιακά σημεία. Το ντεκ, τον πρυμναίο χώρο ηλιοθεραπείας, το γκαράζ και την καμπίνα.

Στο ντεκ -που είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως έξι άτομα- είναι εμφανής ο σχεδιαστικός επηρεασμός από την αυτοκινητοβιομηχανία, με πανομοιότυπη διάταξη των καθισμάτων και του ταμπλό. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των σκαφών, το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στην αριστερή πλευρά, και είναι εξοπλισμένο με δύο ατομικά καθίσματα, που προσφέρουν πολύ καλή στήριξη και μια λιτή και καλαίσθητη κονσόλα που φιλοξενεί αποκλειστικά αναλογικά ενδεικτικά όργανα. Όσο για το τιμόνι, είναι ακτινικό με ξύλινη χειρολαβή, προσφέροντας πολύ καλή αίσθηση, όπως και τα μεταλλικά διπλά χειριστήρια.

Στην δεξιά πλευρά βρίσκεται ένα επιπλέον κάθισμα, αντίστοιχο με αυτά του πιλοτηρίου, ενώ πιο πίσω αναπτύσσεται το καθιστικό, αποτελούμενο από έναν καναπέ που καταλαμβάνει όλο το πλάτος. Μπροστά από τον καναπέ βρίσκεται το wet bar και ένα πτυσσόμενο ξύλινο τραπέζι, που εδράζεται επαρκώς στο δάπεδο και φέρει τέσσερις ποτηροθήκες στο μέσο του.

Ενδιάμεσα από τα πρωραία καθίσματα βρίσκεται μία φάλκα που σηματοδοτεί την είσοδο στο εσωτερικό. Εκεί συναντάμε μία καμπίνα περιορισμένων διαστάσεων, που φιλοξενεί ένα διπλό κρεβάτι σε σχήμα V, προσφέροντας ύπνο σε δύο άτομα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ωστόσο για την πρωραία περιοχή, η οποία είναι επενδυμένη από ξύλο τικ με ελαστικούς μπεζ αρμούς, ώστε να απορροφώνται οι κραδασμοί. Η ξύλινη επένδυση προσφέρει έναν κλασσικό χαρακτήρα, παραπέμποντας σε σκάφος εποχής, ενώ οι μεταλλικές χειρολαβές και δέστρες διακοσμούν την πλώρη, αναβαθμίζοντας την αισθητική της.

Στην πρυμναία περιοχή είναι τοποθετημένα τρία στρώματα ηλιοθεραπείας, κάτω από τα οποία βρίσκεται ένα γκαράζ που φιλοξενεί άνετα ένα τζετ σκι στο κέντρο, προσφέροντας επιπλέον χώρους αποθήκευσης εκατέρωθεν. Το γκαράζ διαθέτει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που δημιουργεί ερωτήματα για το που βρίσκονται εγκατεστημένες οι μηχανές.

Το μηχανοστάσιο είναι τοποθετημένο με μεγάλη επιμέλεια πίσω από το γκαράζ και φιλοξενεί ένα δίδυμο πετρελαιοκινητήρων συνολικής ισχύος 840 ίππων (2x420) που προσφέρουν την εντυπωσιακή ταχύτητα των 54 κόμβων, με την υπηρεσιακή να προσεγγίζει τους 40 κόμβους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 10,03 μέτρα
Μέγιστο πλάτος:2,73 μέτρα
Βύθισμα: 0,85 μέτρα
Βάρος: 4200 κιλά
Χωρητικότητα δεξ. καυσίμων: 600 λίτρα
Χωρητικότητα δεξ. νερού: 90 λίτρα
Κινητήρες: 2x420
Μέγιστη ταχύτητα: 54 κόμβοι
Υπηρεσιακή ταχύτητα: 40 κόμβοι

Πληροφορίες: PRAXIS YACHTS, ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β 11, ΓΛΥΦΑΔΑ 166 74, Τηλ. 210.8983185 fax. 210.8983532, www.praxisyachts.gr, e-mail: yachts@otenet.gr

Η γάστρα του είναι εξοπλισμένη με τρία παρατροπίδια σε κάθε πλευράΕκτός από λευκή, η γάστρα του παράγεται και σε μπλε απόχρωσηΗ πλώρη είναι επενδυμένη από ξύλο τικ με μπεζ ελαστικούς αρμούς ενώ εξοπλίζεται με μεταλλικές δέστρες και στοιχεία που συμβάλλουν στην αισθητική της
Η πρύμνη φιλοξενεί ένα τριπλό στρώμα ηλιοθεραπείαςΤο γκαράζ διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα, φιλοξενώντας ένα τζετ σκιΗ σχεδίαση του πιλοτηρίου διαθέτει υψηλή αισθητική, που αναδεικνύεται κατά την φωταγώγησή του
Η μικρή καμπίνα του είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο άτομα
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.