Νέα | Ειδήσεις | Σχέσεις | Εγκυμοσύνη | fitness
Οικονομία | Τεχνολογία | Ειδήσεις | Υγεία | Αυτοκίνητο | Αθλητικά | Έξοδος
Πωλήσεις Ενοικιάσεις
Ειδήσεις
Φουσκωτά
Μηχανοκίνητα
Ιστιοπλοϊκά
Μηχανές
Αφιερώματα
Σπορ & Δραστηριότητες
Θάλασσα & Τέχνη
Διακοπές
Ευρετήρια, Οδηγοί
Jeanneau Cap Camarat 555Aπό τον Αιμίλιο Χατζηδάκη

Μικρό, πρακτικό και ωραίο

Στα πλαίσια του εμπλουτισμού της γκάμας του στην μικρή κατηγορία σκαφών, το γαλλικό ναυπηγείο Jeanneau παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο της σειράς Cap Camarat. Πρόκειται για το 555, του οποίου η πρώτη επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για το ναυτικό σαλόνι της Βαρκελώνης στις 8 Νοεμβρίου.

Το νέο σκάφος απευθύνεται στο κοινό που ενδιαφέρεται για ένα ευκολόχρηστο σκάφος, που να μπορεί να αντεπεξέλθει επαρκώς σε μικρά παράκτια ταξίδια και στην έλξη σκιέρ. Ο σχεδιασμός του είναι βασισμένος στο μοντέλο 635, με τις συμπαγείς διαστάσεις του να επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του με χρήση τρέιλερ.

Εξωτερικά διέρχεται από κλασσικές γραμμές, με κύριο χαρακτηριστικό τις ψηλές κουπαστές, που υπόσχονται ένα στεγνό κατάστρωμα, στα μέτρα του δυνατού, κατά την πλεύση.

Με διαστάσεις μήκους 5,43 μέτρα και πλάτους 2,35 μέτρα, εκτείνεται σε ένα πρακτικό κατάστρωμα. Οι μετακινήσεις σε αυτό πραγματοποιούνται εύκολα και κυρίως με ασφάλεια, χάρη στα πλευρικά ρέλια και στις χειρολαβές που είναι ενσωματωμένες στην κουπαστή. Το πιλοτήριο είναι εγκατεστημένο στο κέντρο, δημιουργώντας δύο πλευρικούς διαδρόμους εκατέρωθεν και αποτελείται από μία μεγάλη κονσόλα και δύο μονά ρυθμιζόμενα καθίσματα. Η κονσόλα διαθέτει ένα κεκλιμένο επίπεδο, στο οποίο εδράζονται ένα μεταλλικό τριακτινικό τιμόνι με αντιολισθητική επένδυση και τα ενδεικτικά όργανα της εξωλέμβιας μηχανής. Όσο για το χειριστήριο, αυτό είναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά και συνεργάζεται εύκολα με το τιμόνι, προσφέροντας ασφαλείς χειρισμούς. Για την προστασία του, το πιλοτήριο καλύπτεται από ένα μικρό και πρακτικό αλεξήνεμο ενώ χρήσιμη αποδεικνύεται η χειρολαβή επάνω από αυτό.

Για τους επιβάτες προσφέρονται δύο χώροι, ο πρυμναίος που περιλαμβάνει έναν ευρύχωρο καναπέ που καταλαμβάνει όλο το πλάτος και ο πρωραίος, που είναι εξοπλισμένος με έναν μεγάλο καναπέ. Προσφέρεται εξάλλου η δυνατότητα της προσθήκης στρωμάτων, δημιουργώντας έναν μεγάλο χώρο ηλιοθεραπείας. Πρακτικός ωστόσο αποδεικνύεται ο χώρος αποθήκευσης των πεντάλ του σκι στο δάπεδο.

Για την πρόωση του νέου Jeanneau, χρησιμοποιείται ένας εξωλέμβιος κινητήρας με ισχύ 70 ίππων, ενώ εναλλακτικά είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ισχύς 120 ίππων. Οι τιμές της ταχύτητας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, εκτιμούνται όμως ότι θα είναι υψηλές, δεδομένου του μικρού βάρους και μεγέθους του σκάφους. Εκτιμάται επίσης ότι το νέο Cap Camarat 555 θα είναι ευκολόχρηστο, πραγματοποιώντας εύκολους χειρισμούς τόσο στο λιμάνι όσο και στην πλεύση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 5,43 μέτρα
Μήκος γάστρας: 5,22 μέτρα
Μήκος ισάλου: 4.40 μέτρα
Πλάτος: 2,35 μέτρα
Βύθισμα:0,30 μέτρα
Βάρος(χωρίς κινητήρα): 720 κιλά
Χωρητικότητα δεξ.καυσίμων: 100 λίτρα
Ισχύς(προτεινόμενη): 70 ίπποι
Ισχύς(μέγιστη):120 ίπποι

Πληροφορίες: ATHENIAN YACHTS SA, Λ. ΠOΣΕΙΔΩΝOΣ 1-2, Π. ΦΑΛΗΡO, ΤΗΛ.: 210.9811.820, 9849.086, FAX: 210.9825.701, www.athenian-yachts.gr - e-mail: sales@athenian-yachtsales.gr

Το νέο Cap Camarat 555 αποτελεί ιδανική επιλογή σε αρχάριους πλοηγούςΟι μικρές του διαστάσεις, το καθιστούν ευέλικτο και πρακτικόΟ σχεδιασμός του είναι απλός, χωρίς τίποτε το εξεζητημένο
Η γάστρα είναι εξοπλισμένη με τρία παρατροπίδια από κάθε πλευράοι γωνίες εισόδου και εξόδου της γάστρας είναι 16 και 36 μοίρες αντίστοιχαΗ απόκριση του γκαζιού είναι άμεση προσφέροντας γρήγορο πλανάρισμα
Το πιλοτήριο είναι εξοπλισμένο με δύο ατομικά καθίσματαΚάτοψη του καταστρώματοςΠλάγια όψη του σκάφους
 

Όροι Χρήσης : Προστασία Προσωπικών Δεδομένων : Ασφάλεια Συναλλαγών
©1999-2017 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.